"ГЛЕЗОТИЙКИ" - Екстри в BMW E60/E61

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Re: "ГЛЕЗОТИЙКИ" - Екстри в BMW E60/E61

Мнение от dpetrov » 06 Фев 2012, 11:54

Ето още един файл по темата..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 06 Фев 2012, 12:49

Моята е пълна с всичко! Като казвам така, имам предвид всичко, което се слага като екстри в Е60. Единствено без софт клос на вратите и шибидах, но за сметка на това скоростите са ми на волана :mrgreen: . И да си дойдем на думата... за мен винаги е била и ще бъде най важната екстра- автоматичната скоростна кутия, (скромно, а). От както преди години карах автомат, от тогава каквато и кола да купя обезателно е с автоматична кутия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 06 Фев 2012, 13:24

Колега, а какво ти е мнението за "Night vision"? Става ли изобщо за нещо тази екстра? При мен само това няма (е, и soft-close и телевизори и шибидах ... и ... мамка му, не мога да си сваля задните седалки :banghead: ) А, да ... и тунер нямам ... абе така като гледам, май много екстри ги няма при мен :D

F07 535d
F07 530d
E60 530d

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Фев 2012, 13:30

Всичко е доста разтегливо понятие :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 06 Фев 2012, 15:10

Не може да имаш всички екстри на колата, защото не може едновременно да имаш и спортни и комфортни седалки примерно. Така че всяко твърдение "всички екстри" звучи тъпо и ми напомня за разни обяви в cars.bg където пише всички екстри - влизаш и гледаш няма кожа и автоматик и почваш да се чудиш какво има предвид под екстри този продавач.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар

Мнение от userinfo » 06 Фев 2012, 16:32

Emooo написа:Не може да имаш всички екстри на колата, защото не може едновременно да имаш и спортни и комфортни седалки примерно. Така че всяко твърдение "всички екстри" звучи тъпо и ми напомня за разни обяви в cars.bg където пише всички екстри - влизаш и гледаш няма кожа и автоматик и почваш да се чудиш какво има предвид под екстри този продавач.

Много ме радва изразът, който се среща понякога из мобиле.бг: "Фулирана с всички екстри"!
Звучи безкомпромисно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 06 Фев 2012, 18:11

Emooo написа:Не може да имаш всички екстри на колата, защото не може едновременно да имаш и спортни и комфортни седалки примерно. Така че всяко твърдение "всички екстри" звучи тъпо и ми напомня за разни обяви в cars.bg където пише всички екстри - влизаш и гледаш няма кожа и автоматик и почваш да се чудиш какво има предвид под екстри този продавач.

Щом казваш...! А иии аз не съм търговец от cars.bg. Просто споделям, че с късмет попаднах на кола с екстри (айде вече няма да казвам "всички") :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 06 Фев 2012, 18:15

Колегата имаше предвид, че е малко вероятно да имаш наистина всички екстри, което наистина е така. "Всички екстри" звучи малко гръмко ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 06 Фев 2012, 18:21

Написал съм какво нямам..... еее то стана проблем ли :dunno: . Извинявам се
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 06 Фев 2012, 18:25

Значи да разбираме, че имаш Night Vision, DVD-та отзад, USB/iPod интерфейс, Rear View camera и т.н.? Това са само тези за които се сещам на първо четене. Ако е така, поздравления за добрия екземпляр :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 06 Фев 2012, 20:44

LArgo50 написа:Написал съм какво нямам..... еее то стана проблем ли :dunno: . Извинявам се

А електрически теглич имаш ли...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 06 Фев 2012, 21:12

Да върнем темата към самата тема, а именно глезотийките. Ето една екстра, която напълно може да се нарече глезотийка и то с главно "Г". Aktive Backrest width adjustment. Само съм чел за тази екстра, но това което разбрах е много интересно. Сътветния модул взима информация от DSC, steering angle sensor, DME or DDE, и така при завой се регулира противоположната странична облегалка като ти държи тялото да се лашка. Нещо което мисля да си добява на моите седалки и излиза около 800 лева на седалка. Стига да има човек желание и пари може да си набави такива неща.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 06 Фев 2012, 23:01

toni написа:Да върнем темата към самата тема, а именно глезотийките. Ето една екстра, която напълно може да се нарече глезотийка и то с главно "Г". Aktive Backrest width adjustment. Само съм чел за тази екстра, но това което разбрах е много интересно. Сътветния модул взима информация от DSC, steering angle sensor, DME or DDE, и така при завой се регулира противоположната странична облегалка като ти държи тялото да се лашка. Нещо което мисля да си добява на моите седалки и излиза около 800 лева на седалка. Стига да има човек желание и пари може да си набави такива неща.

Колега поздравления, с твоето включване във форума мисля че минаваме на следващото ниво. Не знам някой друг толкова сериозно да се захваща с ретрофити, особено на механични екстри (Cinder и MadChicken са напред с ретрофитите по електрониката). С темата за Soft Close вече ми вкара една голяма муха в главата, само въпрос на време е да я монтирам. Сега асистент за дългите, и тези активни седалки... евалата :yes:

Конкретно, за активните облегалки, първо тествай такава кола, че мнението на един приятел е "все едно някой се опитва да ти извади бъбрека докато караш".

Иначе асистента за дългите на коли преди фейса (LMA1) може ли да се сложи, или трябва LMA2?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 06 Фев 2012, 23:35

Асистента за дълги светлини излиза като екстра през октомври 2005г., така че трябва да е достъпна и при ЛМА1, но при положение че лайт модула има ъпдейт след тази дата. Но това може да кажат по-запознатите с кодирането, защото аз едва сега почвам да навлизам в тази среда.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 06 Фев 2012, 23:38

http://forums.5series.net/topic/118312-active-backrest-retrofit/ - тук има малко инфо за въпросния ретрофит. Аз лично се съмнявам да излезе < или ~ 800лв, но успех в начинанието все пак :yes: Ако наистина излиза толкова, може и аз да се замисля :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61