Масло с какъв W - вискозитет ще препоръчате за 318?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Масло с какъв W - вискозитет ще препоръчате за 318?

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 0:22

makaveli316 написа:То тоя Кастрол е толкова Кастрол, че....
Чудно ми е как в България е 2 пъти по-евтино, даже и повече, от същата бутилчица масло в Германия или друга европейска държава?
Кой знае кой циганин ги налива в някое село тия бутилки и варели и някой прави лудите пари, а ние си мислим, че сме сложили невероятното масло Кастрол....

Колега, точно обратното е.
Точно в по-цивилизованата държава Кастрола е по-евтин от колкото тук.
Все пак внасям масла и знам кой как продава. Тук цените са си едни от най-високите, където може да намериш.
И за това и съответните дилъри могат да дават хубава отстъпка. ;)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 06 Фев 2012, 0:35

JTD написа:
makaveli316 написа:То тоя Кастрол е толкова Кастрол, че....
Чудно ми е как в България е 2 пъти по-евтино, даже и повече, от същата бутилчица масло в Германия или друга европейска държава?
Кой знае кой циганин ги налива в някое село тия бутилки и варели и някой прави лудите пари, а ние си мислим, че сме сложили невероятното масло Кастрол....

Колега, точно обратното е.
Точно в по-цивилизованата държава Кастрола е по-евтин от колкото тук.
Все пак внасям масла и знам кой как продава. Тук цените са си едни от най-високите, където може да намериш.
И за това и съответните дилъри могат да дават хубава отстъпка. ;)

Аз в който и магазин за части или бензиностанция да съм влизал, не съм виждал 5 литрова туба на Кастрол да е под 80 евро.
В България за 80 евро ще си взема Кастрола, че и филтрите.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 06 Фев 2012, 0:49

JTD, можеш ли да ми кажеш защо мислиш, че Mагнатека 5в40 не е пълна синтетика като пише на бутилката, че е fully synthetic???

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 1:02

slitter написа:JTD, можеш ли да ми кажеш защо мислиш, че Mагнатека 5в40 не е пълна синтетика като пише на бутилката, че е fully synthetic???

Дай една снимка на бутилката, моля те. Ама да се чете хубаво, демек да е на фокус.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 06 Фев 2012, 1:02

JTD написа:
slitter написа:JTD, можеш ли да ми кажеш защо мислиш, че Mагнатека 5в40 не е пълна синтетика като пише на бутилката, че е fully synthetic???

Дай една снимка на бутилката, моля те. Ама да се чете хубаво, демек да е на фокус.

Изображение
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 1:18

Да, предполагах, че ще е този вид.
Това масло е правено за експорт извън Германия.
За немския пазар там където пише "fully synthetic" е заместен надписа с "hc-synthese".
Маслото в крайна сметка е едно и също.
Този Магнатек е масло от 3-та група, която е полу синтетика.
Германското законодателство има описано, че масла които са напълно синтетични имат право да се продават с надпис "пълна синтетика" върху бутилката.
За това специално на това масло за германския пазар надписа е различен.
За повечето европейски държави надпис "пълна синтетика" може да стои и върху масла от 3-та група. За това е и объркването, че си смилите, че карате напълно синтетични масла.
На Кастрол Едж серията попада в 4-та група масла (ПАО), които са си синтетични (пак не всички).
Мога още доста по темата да обяснявам, но не мисля, че има връзка точно с тази тема.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 06 Фев 2012, 13:12

JTD написа:Да, предполагах, че ще е този вид.
Това масло е правено за експорт извън Германия.
За немския пазар там където пише "fully synthetic" е заместен надписа с "hc-synthese".
Маслото в крайна сметка е едно и също.
Този Магнатек е масло от 3-та група, която е полу синтетика.
Германското законодателство има описано, че масла които са напълно синтетични имат право да се продават с надпис "пълна синтетика" върху бутилката.
За това специално на това масло за германския пазар надписа е различен.
За повечето европейски държави надпис "пълна синтетика" може да стои и върху масла от 3-та група. За това е и объркването, че си смилите, че карате напълно синтетични масла.
На Кастрол Едж серията попада в 4-та група масла (ПАО), които са си синтетични (пак не всички).
Мога още доста по темата да обяснявам, но не мисля, че има връзка точно с тази тема.

браво бе тва е интересен факт, аз лично от кастрола нямам наблюдение, но съм адски доволен от Кроноил холандско, около 15-20 кинта литъра и на печката и сипвам 5W30 и за около 12 хил маслото не мърда.
Който е казал че се слага по-гъсто масло на по стари мотори наистина нее мн прав, каквото си пише в книгата това е :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 06 Фев 2012, 15:04

На мен пък не ми се вярва да пише пълна синтетика и да не е пълна синтетика! Нали разбирате, че това е подвеждане и хич не ми се вярва една сериозна компания като Кастрол или по-скоро Бритиш Петролиум да пише нещо, което не е така на опаковката. Не, че е невъзможно, но ми се струва много малко вероятно да рискуваш име и огромен пазарен дял в няква такава простотия! Както и да е, доволен съм от маслото, вискозитета е като за моята кола, БМВ препоръчва Кастрол, пише, че е лонг лайф... кво повече да искам!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 18:49

slitter написа:На мен пък не ми се вярва да пише пълна синтетика и да не е пълна синтетика! Нали разбирате, че това е подвеждане и хич не ми се вярва една сериозна компания като Кастрол или по-скоро Бритиш Петролиум да пише нещо, което не е така на опаковката. Не, че е невъзможно, но ми се струва много малко вероятно да рискуваш име и огромен пазарен дял в няква такава простотия! Както и да е, доволен съм от маслото, вискозитета е като за моята кола, БМВ препоръчва Кастрол, пише, че е лонг лайф... кво повече да искам!

Ами няма какво повече да искаш :yes:
Просто не се заблуждавай, че караш колата си с пълна синтетика. ;)
Това не си е риск. Това са правилата на играта. А иначе Кастрол са си направили много добре сметките и за това за немския пазар си пише на тубата, че маслото не е "пълна синтетика", именно за да не се подвежда купувача спрямо нормативните актове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 06 Фев 2012, 18:58

Доста пъти съм ползвал Castrol Magnatec 5W40. Винаги се е налагало да доливам около 500 мл. до смяна. Последният път реших да рискувам с Приста 5-40. Ами и дума не става за доливане. Нямама никакви забележки към Пристата. Когато се появят, Ще Ви съобщя.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Фев 2012, 19:22

Къде има Приста 5W40? :shock:
Каква е цената на 4 л. или 5 л. туба?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 20:02

Демирев написа:Къде има Приста 5W40? :shock:
Каква е цената на 4 л. или 5 л. туба?

http://www.prista-oil.com/files/product ... 2-1732.pdf
Колкото и смешно да звучи, тази Приста е по-добра от Магнатек-а :mhihi:
Ама май е и по-скъпа от него.

Ама само си представям сега някой от магазина да ви попита - какво искате да си купите за вашето БМВ? Приста или Кастрол? :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Фев 2012, 20:16

19,95 лв. литъра :shock: 100 лв. 5 литра - в плевенската рафинерия са превъртели!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Фев 2012, 20:47

dr.peshev написа:Официалния сайт на Castrol дава Castrol Edge 5w30 пълна синтетика или ако ти идва скъпо като алтернатива Slitter ти е написал Castrol Magnatec 5W40! Стига да намериш оригинално,разбира се! :yes:
p.s.Ето и пълния списък от най-добро към допустимо: Castrol EDGE 5W-30 : Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 : Castrol EDGE 0W-30 : Castrol Magnatec 5W-40 C3 Castrol Magnatec 5W-30 C3

Е 0в30 на м43 мотор :roll:

М43 мотора си работи перфектно с 5в40 - марка ти си избери. Аз лично карам с БМВ 5в40 и нямам никакви проблеми нито с разход на масло, нито с повдигачи сутрин.
Преди това 4-5 смени карах с 10в40 и също нямах проблеми, само в най-големите студове съм чувал някой повдигач за няколко секунди.
0в30 и 0в40 ми се струва прекалено екзотично, не видях в нито един каталог да го препоръчват за М43
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 07 Фев 2012, 11:13

Демирев написа:19,95 лв. литъра :shock: 100 лв. 5 литра - в плевенската рафинерия са превъртели!

Ами не, не са превъртели.
Всяко качество си има цена. Алтернативно масло на "реномирана" марка обикновено е по-скъпо.

ПредишнаСледваща

Назад към E46