студен маркуч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
студен маркуч
проблема ми е следния..примерно отварям капака на колата и от ляво маркуча е студен от дясно е врял има парно темпетратурата е нормална ... ?
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: студен маркуч
Кой маркуч по-точно е студен този който отива в долната част на радиатора ли ? или този в горната част на радиатора ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега къде отляво има маркуч за охлаждане, какъв е мотора? Ех не се научихте да ги пишете тези неща!

gergii написа:проблема ми е следния..примерно отварям капака на колата и от ляво маркуча е студен от дясно е врял има парно темпетратурата е нормална ... ?
Що ми се струва че проблема ти не е от вчера

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
ivoo написа:gergii написа:проблема ми е следния..примерно отварям капака на колата и от ляво маркуча е студен от дясно е врял има парно темпетратурата е нормална ... ?
Що ми се струва че проблема ти не е от вчера![]()
viewtopic.php?f=35&t=277042&start=15
вместо да се ровиш в предишните мнения на колегите....вземи дай предположение или решение на въпроса

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
От дясно влиза горещата вода, от ляво излиза студената. Това е когато си срещу колата.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Колега, споко, зима е, на къси разстояния почти не може да се вдигне температура, за да се отвори втория кръг. И аз през декември сменях антифриз и термостат, на място около 20 мин. не ми отвори напълно термостата, стрелката на Т беше на 12 ч, парното на 6. Впоследствие на няколко пъти след по-дълъг преход в града, при студен двигател, отварях и доливах антифриз в системата. И всичко е ОК. 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
по-принцип стрелката на температурата заства на 12 ч. още от приблизително 60 градуса, и стои там до 105. термостата отваря около 90, такаче зимата е нормално когато караш предимно на парно, да не стига да отвори големия кръг както каза колегата...и заради това единия маркуч на радиатора е топъл, а другия студен.
NAPSTERS написа:вместо да се ровиш в предишните мнения на колегите....вземи дай предположение или решение на въпроса
Ко да се ровя , помня като слон .

1-во : че е пускал вече тема със съответния проблем по която е дискутирано вече , и въпреки това пак пита
2-ро : Щом 2 месеца не намери време или средства да го отстрани , значи не му е спешно

колега иво тогава смених термостат и мислех ,че работата трябва да се е оправила.. но какъв е проблема да попитам пак сега съм наясно благодарение на колегите.. мерси значи трябва доста време докато отвори втория кръг мерси
10 мнения
• Страница 1 от 1