Лампа за резервата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Лампа за резервата
Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Лампа за резервата
Тази търсачка трябва да я махнат като опция!
viewtopic.php?f=34&t=261089
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=251172

viewtopic.php?f=34&t=261089
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=251172
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
vitaliss написа:Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/
Разликата идва от стила на каране компютъра изчислява за колко км. ще ти стигне остатъка. Примерно, ако караш извънградско компа смята, че гориш 8 на 100 и имаш останали 8 литра и тогава светва. А като си градско и гориш 15 на 100 компа смята, че с този вид каране ще ти стигне за 55км.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Next написа:vitaliss написа:Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/
Разликата идва от стила на каране компютъра изчислява за колко км. ще ти стигне остатъка. Примерно, ако караш извънградско компа смята, че гориш 8 на 100 и имаш останали 8 литра и тогава светва. А като си градско и гориш 15 на 100 компа смята, че с този вид каране ще ти стигне за 55км.
+1 - до колегата- най-простото,включи на подменю 6 в скритото такова на борд компа - и виж колко литра има в резервоара

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
8л. е резервата другото е от стила на каране, ако си настъпвал повечко или си я мъчил на градско нормално е да ти паднат оставащите километри 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
колеги това го знам за стила на каране и другите тъпотии,както и да съм карал винаги ми святка на +- 100 км остатък а когато почна да карам ми се покачват км и когато минат 100 и даже лампата ми гасне.Имах предвит че от месец вече не е така както беше преди пак казвам на 100 км ми святка лампата а сега на 60,това няма никакво значение от стила на каране
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Защо не прочетеш двете теми,които ти маркирах за засичане на нивомерите!Тяхната корекция,причини и ресетване на табло!
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
да но темите са за странно поведение на стрелката,аз темите съм ги чел отдавна даже лятото сам си проверявал пистичките и си бяха наред колега
нямаше грам износено по тях.всичко останало си ми е наред знам когато заредя за 20 еуро докаде ми се е качвала стрелката и сега няма никаква промяна в това,единственото е че резервата ми святка на 60 км остатак това е а преди беше на повече

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
OK,но проблема е аналогичен!Колата не мери прецизно заради боклуци в резервоара(лошо гориво,утайки ...)!Сипваш до горе ,караш поне 100км ,горе-долу равномерно и ресетваш талото!Ако не се оправи веднада,то до 1-2 сипвания до горе на чисто хубаво гориво и ще се нормализира и отново ще почне да отчита точно и да ти дава верни дани за остатъка и да ти светва на 8-9литра!За контрола можеш да активираш моментното съдържание на резервоарите и да проследиш!Така се оправя в 90% от случаите и без да отваряш помпите!!!
p.s.пиши за резултата!

p.s.пиши за резултата!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
То да се свива горивото,колко да се свива?!Някъде бях чел,че на един резервоар се налива около литър повече зимата,а не по-малко!Рядко може да се срещне вече такава аномалия,защото горивата се продават на бензиностанциите на тон,а те на нас на литър!За да не се минат ,резервоарите им са двойни и с антифриз между слоевете!90% колегата има вода или утайки на даното и понеже кара на мин. напоследък и му се бъгват нивомерите!Да изгори 1 резервоар и да ресетне и ще се оправи!Може в резероара да се свие от студа,ама колко да се свие 100-200мл на 8-10л?!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:Дали пък не е и от по-студеното време...
Склонен съм да повярвам и на това...ама защо

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
От това,че колегата :-кара на мин. -има утайки /вода -сипал е където не трябва -студа качва прогнозния разход по борд -нивомерите не могат да са прецизни при тези обстоятелства и т.н.
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Gqbriel написа:Next написа:vitaliss написа:Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/
+1 - до колегата- най-простото,включи на подменю 6 в скритото такова на борд компа - и виж колко литра има в резервоара
колега има ли клипче някъде да показват как се достига до това защото пробвам пробвам и все на камък оставам

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
zagy и аз мисля че има нещо общо времето тъи като започна да го прави откакто застудя повече,винаги зареждам на една и съща бензиностанция и лятото кято отварях нямаше грам боклук в резервоара.несъм сигорен какви са горивата тук но да кажа че не съм във бг. Според мене влияе времето но как и защо го прави явно няма да разбера..ще сваля акомулатора за 5 мин. и ще видим дали ще даде резултат
Да добавя че при мен температурата е -4 -6 градуса вечерта , не е толкова студено както в бг

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2