Датчик за ABS - разрешен
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Batov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Датчик за ABS - разрешен
Изчетох всичко изписано по темата (или поне аз така си мисля), но не открих някой да е споменал след отремонтирането или поставянето на нов такъв, дали тръгва директно или трябва да се изчисти грешката преди това?
Случката е следната:
Периодично си проверявам колата на канал за нередности по окачкването и открих, че на задният ляв датчик е нарушена не само външната изолация на кабела, но са оголени и самите два проводника (датчика работеше). Подмених наранения кабел с нов, със същата дебелина, но нямах поялник и просто ги свързах и изолирах добре. След 30-ина км обаче последва изненадата - неработещ скоростомер, моментен разход и т.н. Свалих целият датчик (който беше доста мръсен), с помощта на парцал и отверка почистих леглото му, както и мястото от където трябва да взема данни. Отново подмених кабела, като този път използвах поялник и го изолирах, но за мое нещастие отново неработят изброените уреди.
Всяка помощ ще е от полза, а в краен случай ще се купува нов датчик.
Благодаря предварително!
Случката е следната:
Периодично си проверявам колата на канал за нередности по окачкването и открих, че на задният ляв датчик е нарушена не само външната изолация на кабела, но са оголени и самите два проводника (датчика работеше). Подмених наранения кабел с нов, със същата дебелина, но нямах поялник и просто ги свързах и изолирах добре. След 30-ина км обаче последва изненадата - неработещ скоростомер, моментен разход и т.н. Свалих целият датчик (който беше доста мръсен), с помощта на парцал и отверка почистих леглото му, както и мястото от където трябва да взема данни. Отново подмених кабела, като този път използвах поялник и го изолирах, но за мое нещастие отново неработят изброените уреди.
Благодаря предварително!
Последна промяна Batov на 12 Фев 2012, 10:35, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Датчик за ABS
Или ти изчезва веднага или като подкараш колата, не е нужно да се трие грешката. А проблема може да ти е и там където си снаждал кабелите.

- Batov
- кандидат ентусиаст
-
Лошото е, че не изчезна, а кабелите ги проверих с уред.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Batov написа:Изчетох всичко изписано по темата (или поне аз така си мисля), но не открих някой да е споменал след отремонтирането или поставянето на нов такъв, дали тръгва директно или трябва да се изчисти грешката преди това?
Случката е следната:
Благодаря предварително!
ако е прекъснала бубинката в датчика,колкото и кабели да сменяш няма да тръгне.решението е друг!!!
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
колега друг,аз имах същия проблем, взех 2 ра ръка за 40 лева и всичко е ок, грешката ми изчезна сама...
- Batov
- кандидат ентусиаст
-
Намерил съм вече втора ръка, но реших да се допитам до колегите, че не бях сигурен дали тръгва директно.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Batov написа: Свалих целият датчик (който беше доста мръсен), с помощта на парцал и отверка почистих леглото му, както и мястото от където трябва да взема данни. Благодаря предварително!
Ще ме прощаваш за невежеството, как мога и аз да почистя мястото, откъдето взема данни ? Разбирам че говориш за задния ляв, нали така ?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
kokoko написа:грешката остава в памета ,но сама не може да се изчисти
АБС системата се чеква при всяко подаване на контакт, ако всичко е наред си работи без проблем. дори и да има записана грешка от преди ,тя не пречи на работата,стига да не е съществуваща в момента.
- Batov
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:Batov написа: Свалих целият датчик (който беше доста мръсен), с помощта на парцал и отверка почистих леглото му, както и мястото от където трябва да взема данни. Благодаря предварително!
Ще ме прощаваш за невежеството, как мога и аз да почистя мястото, откъдето взема данни ? Разбирам че говориш за задния ляв, нали така ?
Самият датчик се прикрепя с помощта на един болт, след развъртането на който датчика се освобождава и може да се извади от леглото си. Варианта да се почисти мястото, от което взема данни е с помощта на парцал, който да се напъха навътре с отверка или друго удобно средство и да се завърти колетото. Естествено не натискайте с отверката, че може да повредите нещо.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега, датчици съм сменил да не кажа 100 ама там някъде. Стана ми просто на кое викате мястото откъдето взема данни
Няма как да се почисти назъбения венец отвътре където е. Един приятел пробва да пръска със спрей за почистване на карбуратори през отвора на датчика, не знам дали е имало ефект.....
Междудругото да ви кажа, експериментирах с 4 датчика китайски от ибей, бачкат си супер....И струват 4 пъти по евтино тъкмо. Малко главичките им ми се видяха криви, ама това е дребна забележка в сравнение с цената.

Няма как да се почисти назъбения венец отвътре където е. Един приятел пробва да пръска със спрей за почистване на карбуратори през отвора на датчика, не знам дали е имало ефект.....
Междудругото да ви кажа, експериментирах с 4 датчика китайски от ибей, бачкат си супер....И струват 4 пъти по евтино тъкмо. Малко главичките им ми се видяха криви, ама това е дребна забележка в сравнение с цената.
- Batov
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:Колега, датчици съм сменил да не кажа 100 ама там някъде. Стана ми просто на кое викате мястото откъдето взема данни![]()
Е значи само съм опитал и не успял да го почистя.
Колега дай някаква цена за тези датчици и имаш ли някой в повече
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
по добре си купи оригинален датчик втора употреба тук от форума( сигурен съм ,че цената ще е повече от добра) отколкото китайски!
ето цена на нов:
Справка за част
Номенклатурен номер : 34521182160
Описание : ДАТЧИК
Ед.цена (с ДДС) : 230.24 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
ето цена на нов:
Справка за част
Номенклатурен номер : 34521182160
Описание : ДАТЧИК
Ед.цена (с ДДС) : 230.24 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- Batov
- кандидат ентусиаст
-
Намерил съм вече в Ст. Загора за 40лв. Искаше ми се да съпоставя цените, за това питам колегата.
По принцип и аз съм се ориентирал за втора употреба въпреки, че новото си е ново.
По принцип и аз съм се ориентирал за втора употреба въпреки, че новото си е ново.
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
Колега ,ако датчика ти е със сива букса мога да ти дам един да пробваш дали ще ти се оправи проблема
Поздрави !!
Поздрави !!
Bayerische Motoren Werke
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2