Загуба на антифриз.....!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Загуба на антифриз.....!?
Колеги, от известно време доливам антифриз, на около 2 седмици, а няма видимо теч някъде! някой да сподели какъв може да е проблема. Колата е ТДС- 98г.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
Re: Загуба на антифриз.....!?
Проблемите може да са поне 3-4. В най-добрия вариант, уплътнение на капачката. зависи колко губиш. Ако капе по малко на кората отдолу, може да не го забележиш без канал/стенд. Гарнитура на главата за смяна /вкарва охл. течност в цилиндрите и я изкарва на бял пушек отзад/ в най-лошия вариант.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Здравей колега при мене се получава същото на 4 месеца долях 1 литър антифриз.До колкото разбрах било нормално.Ама...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
Колеги, там където паркирам, няма петна от теч, и колата по принцип не пуши. Замислям се дали не е гарнитура...Някой, ако може, да ми препоръча човек който може да каже какво й е...Сега ще я вкарам в бокса за смяна на подгревни свещи, защото почти не пали.
И аз имах малък теч , който дълго време не можах да открия(минах през сваляне на ВСИЧКИ радиатори да ги проверя) Накрая се оказа от номер 11 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Първо смених само уплътнението (номер 12) , но после се оказа , че целия конектор е имал малка пукнатина ,която не съм забелязал.Проблема го видях ,като свалях колектора да махам 'пеперудите' ,иначе този малък теч топлината на блока го изпарява и колкото и да гледаш откъде тече ....се греда
Първо смених само уплътнението (номер 12) , но после се оказа , че целия конектор е имал малка пукнатина ,която не съм забелязал.Проблема го видях ,като свалях колектора да махам 'пеперудите' ,иначе този малък теч топлината на блока го изпарява и колкото и да гледаш откъде тече ....се греда

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
ELZAGG написа:Колеги, там където паркирам, няма петна от теч, и колата по принцип не пуши. Замислям се дали не е гарнитура...Някой, ако може, да ми препоръча човек който може да каже какво й е...Сега ще я вкарам в бокса за смяна на подгревни свещи, защото почти не пали.
Станчев е прав не трябва и грам да доливате системата е до 2бара е херметична.Още ли си бе свещи

- petar0411
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и пие
- Мечтае да кара: m 3 e30 alpina
- Детайли за колата: dk03099
и моята беше така оказа се маркуча от блока към радиатора на парното, маркуча беше леко спукан при скобата от към блока под колата не оставаха следи понеже теча беше малак и топлината на мотора изпаряваше изтеклото
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Забравих да спомена,че на старата ми кола E36 проблема за загубата на антифриза се дължеше на гарнитура на главата след смяна проблема се реши.

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
може да има някаде много малък теч които не се забелязва
колко доливаш ?
има ли разлика от изминатите километри ?
ако не караш колата губили антифриз?
обърни внимания на тия неща !!!
колко доливаш ?
има ли разлика от изминатите километри ?
ако не караш колата губили антифриз?
обърни внимания на тия неща !!!
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
RORO написа:ELZAGG написа:Колеги, там където паркирам, няма петна от теч, и колата по принцип не пуши. Замислям се дали не е гарнитура...Някой, ако може, да ми препоръча човек който може да каже какво й е...Сега ще я вкарам в бокса за смяна на подгревни свещи, защото почти не пали.
Станчев е прав не трябва и грам да доливате системата е до 2бара е херметична.Още ли си бе свещиКолежке,така и така ще си в бокса са смяна на свещи ,майстора да търси и новият проблем.
Роска, точно това и направих днес. Човека ще погледне и този проблем. Само дано не е гарнитура....
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
Губи антифриз, като я карам. Вчера долях 1л., а сипах преди 3 седмици.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
а Елзичко това вече не е добре злато.направи и един хубав и обстоен преглед за течове като махнеш корите и нека я огледат хубаво и от долу,иначе отиваш към гарнитура.поздрави и ще ти се обадя тези дни
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
ljubo72 написа:а Елзичко това вече не е добре злато.направи и един хубав и обстоен преглед за течове като махнеш корите и нека я огледат хубаво и от долу,иначе отиваш към гарнитура.поздрави и ще ти се обадя тези дни
Любо, дано не е това, май ще се окаже теч отдолу някъде, но майсторчето каза, че в момента капе цялата кола и не може да прецени, трябва да изсъхне. Имам 2 бр. изгорели подгревни свещи и той се чуди как съм палила на -18 градуса......
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
ELZAGG написа:ljubo72 написа:а Елзичко това вече не е добре злато.направи и един хубав и обстоен преглед за течове като махнеш корите и нека я огледат хубаво и от долу,иначе отиваш към гарнитура.поздрави и ще ти се обадя тези дни
Любо, дано не е това, май ще се окаже теч отдолу някъде, но майсторчето каза, че в момента капе цялата кола и не може да прецени, трябва да изсъхне. Имам 2 бр. изгорели подгревни свещи и той се чуди как съм палила на -18 градуса......
еи браво бре с -2 свещи на -18,това говори добре за състоянието на двигателя като компресия и т.н.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2