Лампа за резервата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Лампа за резервата

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2012, 19:07

Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Лампа за резервата

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2012, 19:11

Тази търсачка трябва да я махнат като опция! :dummy:
viewtopic.php?f=34&t=261089
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=251172
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 05 Фев 2012, 19:13

vitaliss написа:Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/

Разликата идва от стила на каране компютъра изчислява за колко км. ще ти стигне остатъка. Примерно, ако караш извънградско компа смята, че гориш 8 на 100 и имаш останали 8 литра и тогава светва. А като си градско и гориш 15 на 100 компа смята, че с този вид каране ще ти стигне за 55км. :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Фев 2012, 20:27

Next написа:
vitaliss написа:Преди винаги лампата за резервата винаги ми святкаше като ми остане бензин за 100 км по борд,но от близо месец взе да святка чак като ми останат 50-60 км. На какво се дължи това и може ли да се корегира по някакъв начин? никога не съм пробвал да карам докато несварши бензина за да видя дали показва точно борда/

Разликата идва от стила на каране компютъра изчислява за колко км. ще ти стигне остатъка. Примерно, ако караш извънградско компа смята, че гориш 8 на 100 и имаш останали 8 литра и тогава светва. А като си градско и гориш 15 на 100 компа смята, че с този вид каране ще ти стигне за 55км. :winky:

+1 - до колегата- най-простото,включи на подменю 6 в скритото такова на борд компа - и виж колко литра има в резервоара :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 05 Фев 2012, 20:57

8л. е резервата другото е от стила на каране, ако си настъпвал повечко или си я мъчил на градско нормално е да ти паднат оставащите километри ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2012, 21:27

колеги това го знам за стила на каране и другите тъпотии,както и да съм карал винаги ми святка на +- 100 км остатък а когато почна да карам ми се покачват км и когато минат 100 и даже лампата ми гасне.Имах предвит че от месец вече не е така както беше преди пак казвам на 100 км ми святка лампата а сега на 60,това няма никакво значение от стила на каране

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2012, 21:34

Защо не прочетеш двете теми,които ти маркирах за засичане на нивомерите!Тяхната корекция,причини и ресетване на табло!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2012, 22:30

да но темите са за странно поведение на стрелката,аз темите съм ги чел отдавна даже лятото сам си проверявал пистичките и си бяха наред колега :yes: нямаше грам износено по тях.всичко останало си ми е наред знам когато заредя за 20 еуро докаде ми се е качвала стрелката и сега няма никаква промяна в това,единственото е че резервата ми святка на 60 км остатак това е а преди беше на повече

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2012, 22:41

OK,но проблема е аналогичен!Колата не мери прецизно заради боклуци в резервоара(лошо гориво,утайки ...)!Сипваш до горе ,караш поне 100км ,горе-долу равномерно и ресетваш талото!Ако не се оправи веднада,то до 1-2 сипвания до горе на чисто хубаво гориво и ще се нормализира и отново ще почне да отчита точно и да ти дава верни дани за остатъка и да ти светва на 8-9литра!За контрола можеш да активираш моментното съдържание на резервоарите и да проследиш!Така се оправя в 90% от случаите и без да отваряш помпите!!! :yes:
p.s.пиши за резултата!

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Фев 2012, 22:43

Дали пък не е и от по-студеното време... :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2012, 22:55

То да се свива горивото,колко да се свива?!Някъде бях чел,че на един резервоар се налива около литър повече зимата,а не по-малко!Рядко може да се срещне вече такава аномалия,защото горивата се продават на бензиностанциите на тон,а те на нас на литър!За да не се минат ,резервоарите им са двойни и с антифриз между слоевете!90% колегата има вода или утайки на даното и понеже кара на мин. напоследък и му се бъгват нивомерите!Да изгори 1 резервоар и да ресетне и ще се оправи!Може в резероара да се свие от студа,ама колко да се свие 100-200мл на 8-10л?!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Фев 2012, 23:03

Zagy написа:Дали пък не е и от по-студеното време... :mrgreen:

Склонен съм да повярвам и на това...ама защо :shock:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2012, 23:14

От това,че колегата :-кара на мин. -има утайки /вода -сипал е където не трябва -студа качва прогнозния разход по борд -нивомерите не могат да са прецизни при тези обстоятелства и т.н.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 05 Фев 2012, 23:15

Gqbriel написа:
Next написа:

+1 - до колегата- най-простото,включи на подменю 6 в скритото такова на борд компа - и виж колко литра има в резервоара :yes:

колега има ли клипче някъде да показват как се достига до това защото пробвам пробвам и все на камък оставам :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 05 Фев 2012, 23:41

zagy и аз мисля че има нещо общо времето тъи като започна да го прави откакто застудя повече,винаги зареждам на една и съща бензиностанция и лятото кято отварях нямаше грам боклук в резервоара.несъм сигорен какви са горивата тук но да кажа че не съм във бг. Според мене влияе времето но как и защо го прави явно няма да разбера..ще сваля акомулатора за 5 мин. и ще видим дали ще даде резултат :angel: Да добавя че при мен температурата е -4 -6 градуса вечерта , не е толкова студено както в бг

Следваща

Назад към E46