Тресенене на празен ход, 2.5 тдс
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Тресенене на празен ход, 2.5 тдс
Имам странен проблем, колата ми тресе и всеедно прекъсва на празен ход, отделно от това оборотите са някак високи и всичко това само на P и N, когато превключа на скорост например R или D оборотите падат до нормалните и колата си работи тихичко и спокойно. Помагайте 

- Александър.Гешев
- Потребител
-
- Кара: е36 coupe
Re: Тресенене на празен ход, 2.5 тдс
може да е скъсан тампон на двигателя, може да са много неща
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Може и автомата да е 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

От тампон а на двигателя не мисля може да се дигнат оборотите иначе от много неща може да е тресенето и това е едно от тях , да . А случайно това да се случва на пуснато копче за въртене на въздуха вътре в купето ( демек затворено купе ) едно такова със стрелкичка правеща кръгче. На мен сега ми го прави и щах да пускам тема що така между другото ако някой се сеща да драсне. Иначе това и от незагряла добре кола ( не си писал кога го прави ) и от плочката на ГНП или от горивото също в тия студове всичко може да излезе . Обясни по-подробно условията при които го прави ,на Р кат си подай газ и пуснипедала и виж как се връщат оборотите бързо кат камък или плавно и някво задържане за момент някъде ил падат по-надолу и после се вдигат до там дет викаш кажи и при натискане на спирачката дали пак прави така също. При различни от стоковите обороти на празен ход без видима причина е нормално да се усъмни електронното управление и да се получава тогава претрисане квото си описал. Сипи добавка и малко масло ( или двитактово бездимно или хидравлично ) половинка на половин резервоар и покарай то ще си покаже.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Абе то на -20 и мойта претрисаше студена, според мен си е нормално. С оборотите не съм имал дертове, но при мен помпата не е електронна.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- dani32
- Потребител
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: e34 v10
Може ако помпата в резервоара е мръсна да не качва достатъчно нафта. Виж маркуча към помпата ако има бели мехурчета въздх е това 

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Ами и при студена, и при топла кола го прави, не мога да го обясня но е едно такова много интензивно тресене с висока честота. Това само на P и N, и като подам малко газ всичко се успокоява. Направих едно клипче ако може да се разбере така нещо (не обръщайте внимание на минаващите хора и бебешкия плач
). Обърнете внимание на прекъсването при N, и високите обороти и тресенето след подаване и отпускане на газта при P някъде след 55 секунда
http://www.youtube.com/watch?v=NjIr9_xjp94

Тва много ми прилича на плочка бе пич , и оборотите бях т питал как падат след подаване на газ ама нищо , сега на слух ми се струва че бвничко падат и тресе през това време. Както ти писах сипи си добавка и масълце за смязване на ГНП , и ако се не оправи май чистене и реглаж и требе на таз помпа. Почни с тази профилактика по-евтинко е и после кажи какво става .
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Слагаш добавка и караш, а ранна пролет вече като отпусне времето всичко ще стане ясно, но най- вероятно .... знаеш къде му е проблема на този мотор 

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Ее кофти, какво точно ме съветвате да сипя сега като за начало? Иначе ако не стане, по-натам ще я оправям тая плочка или там каквото е, не съм много запознат с тая помпа
Съчувствам ти ама кое му е кофтито да се развали ( ама не съвсем още ) кола на 20+ години . Ти очакваше да я яхаш още 20-на ли , може само ако се не стряскаш от най-малкото. А то е да си купиш добавчица за дизел ( ТДА Кастрол или на Лики Моли нещо над 15-на лева или на друга фирма ) за почистване на горивната система. Покарай с нея . Кат свърши горивото , зареди . И сипи пак в резервоара хидравлично масълце примерно някво Декстрон2 сравнително евтино в пропорция ( не е задължително цял резервоар ама и не ги прави тия профилактики с 5-6 литра , че е несериозно ) 1л на цял резервоар , можеш да си го сметнеш за твойто количество дозата. Колегата по-горе е писал след като си дал едни 25-35лева НеНапразно има два варианта да си свиркаш карайки Е34-ката с кеф и настроение пригласяйки ти тя със медно- монотонно бръмчуркане
или ако нищо не се е получило ( малко вероятно ) напролет да събереш някоя парица и да си профилактираш ГНП-то . Успех колега .

- saymana
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TD
до скоро и аз имах сащият проблем,всичко започна когато един авер ми мрадна ГНП напред да вкарва повече гориво,с цел да варви повече,така и стана,много по добре варвеше,но ме предопреди че ще претриса на ниски обороти,най вече на свободна.Така я карах една година,но взе да ме дразни това претрисане и си варнах ГНП с нормалните параметри,сега 6те ходя да и слагам чип на 18.03.2012 

coresnet написа:Ами и при студена, и при топла кола го прави, не мога да го обясня но е едно такова много интензивно тресене с висока честота. Това само на P и N, и като подам малко газ всичко се успокоява. Направих едно клипче ако може да се разбере така нещо (не обръщайте внимание на минаващите хора и бебешкия плач). Обърнете внимание на прекъсването при N, и високите обороти и тресенето след подаване и отпускане на газта при P някъде след 55 секунда
Отиди да ти регулират плочката ,избягала и е центровката

Добавките няма да ти помогнат в случая.
случайно това да се случва на пуснато копче за въртене на въздуха вътре в купето
компресора натоварва демферната шайба и ако не е здрава е възможно да претриса при пускането му.
Пробвай да си регулираш плочката при включен компресор.
14 мнения
• Страница 1 от 1