АБС, оборотомер- отказаха
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
АБС, оборотомер- отказаха
Проблема е следния, сменях релето на подгрева на свещите на 524тд
разкачах свещите, единия комп. откачах и след това спряха работят оборотомера АБС-а лампите на инспекшъна не изгасват.
И се чудя кое е общото между тези неща и защо отказаха,няма изгорели бушони, пробвах с друг компютър но пак същото.
разкачах свещите, единия комп. откачах и след това спряха работят оборотомера АБС-а лампите на инспекшъна не изгасват.
И се чудя кое е общото между тези неща и защо отказаха,няма изгорели бушони, пробвах с друг компютър но пак същото.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Re: АБС, оборотомер- отказаха
замери го дали зарежда обикновено като не зарежда лампата на абс свети постоянно и повечето от нещата не работят за да пести ток(знам го от личен опит)
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:замери го дали зарежда обикновено като не зарежда лампата на абс свети постоянно и повечето от нещата не работят за да пести ток(знам го от личен опит)
мерих го, 14.0 волта, и аз знам че като падне тока и абс-а свети но тука нещо друго е станало и не знам какво

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
дали инспекшъна и оборотомера не са ти съвпаднали като проблем на таблото с разглобяването на другите ти работи, щото инспекшъна и оборотомера са си детския проблем на таблото
имаш ли друго табло за проба

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Turbo_Ted написа:дали инспекшъна и оборотомера не са ти съвпаднали като проблем на таблото с разглобяването на другите ти работи, щото инспекшъна и оборотомера са си детския проблем на таблотоимаш ли друго табло за проба
Ще трябва да пробвам,
странното е че не мисля че имат нещо общо АБС-а оборотомера , но до преди да сменя релето за подгряването всичко работеше.
Ще я мъча някак си

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Алелуя
след 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща
Успоредно с дебелия захранващ кабел вървят два по тънки. Единия отива в релето за подгряващите свещи а другия отива в снопа на компютрите та този кабел установих че няма захранване въпреки че е вързан директно за + и проследих къде върви и се оказа ,че има един 60 амперов бушон в самия кабел на около 20-30 см от началото на плюсовата клема в самия праг е.

Успоредно с дебелия захранващ кабел вървят два по тънки. Единия отива в релето за подгряващите свещи а другия отива в снопа на компютрите та този кабел установих че няма захранване въпреки че е вързан директно за + и проследих къде върви и се оказа ,че има един 60 амперов бушон в самия кабел на около 20-30 см от началото на плюсовата клема в самия праг е.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
stambo_81dg написа:Алелуяслед 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща
![]()
Разкажи повече и дай схема, че за сефте чувам за този бушон. И дай модела на колата и годината към нея.
Мерси.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:stambo_81dg написа:Алелуяслед 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща
![]()
Разкажи повече и дай схема, че за сефте чувам за този бушон. И дай модела на колата и годината към нея.
Мерси.
Ами всички е34 на които акумулатора е под задната седалка го имат , за другите не съм сигурен.
Колата е 524тд 91 лето но имам едно за донор което е 95г. тдс и тои го има от там го проследих.
Схема не мога да дам но ясно съм обяснил в по горния ми пост къде точно се намира, по принцип колата ми е с механична помпа и не я бърка но ако е с електронна сигурно ще спре и да пали като изгори този бушон.
снимка от нета

Последна промяна stambo_81dg на 21 Фев 2012, 19:14, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
....и при е39 тдс при хлабава червена жица към клемата на плюса,води до не добра работа на мотора,понякога прекъсва все едно е от помпа.
Радвам се,че е открил проблема колегата
Радвам се,че е открил проблема колегата
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
stambo_81dg написа:Само да не го бърка някои с 80 амперовия които е в една черна кутийка
Да и ти си прав, просто казвам че при тези с преден акумулатор пак има бушон, както и при заден. Просто при дизелите са по два

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
cod-cdbp написа:stambo_81dg написа:Само да не го бърка някои с 80 амперовия които е в една черна кутийка
Да и ти си прав, просто казвам че при тези с преден акумулатор пак има бушон, както и при заден. Просто при дизелите са по два
Ти от де знаеш, да не би да си правил такива бушони

13 мнения
• Страница 1 от 1