АБС, оборотомер- отказаха

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

АБС, оборотомер- отказаха

Мнение от stambo_81dg » 03 Фев 2012, 18:29

Проблема е следния, сменях релето на подгрева на свещите на 524тд
разкачах свещите, единия комп. откачах и след това спряха работят оборотомера АБС-а лампите на инспекшъна не изгасват.
И се чудя кое е общото между тези неща и защо отказаха,няма изгорели бушони, пробвах с друг компютър но пак същото.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: АБС, оборотомер- отказаха

Мнение от golov_bg » 03 Фев 2012, 23:28

замери го дали зарежда обикновено като не зарежда лампата на абс свети постоянно и повечето от нещата не работят за да пести ток(знам го от личен опит)
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 04 Фев 2012, 8:01

golov_bg написа:замери го дали зарежда обикновено като не зарежда лампата на абс свети постоянно и повечето от нещата не работят за да пести ток(знам го от личен опит)

мерих го, 14.0 волта, и аз знам че като падне тока и абс-а свети но тука нещо друго е станало и не знам какво :roll: и се чудя кое е общото между тези неща АБС, ОБОРОТОМЕР, ИНСПЕКШЪНА не гасне както обикновено а си остава да свети.
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 04 Фев 2012, 13:07

дали инспекшъна и оборотомера не са ти съвпаднали като проблем на таблото с разглобяването на другите ти работи, щото инспекшъна и оборотомера са си детския проблем на таблото :roll: имаш ли друго табло за проба
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 04 Фев 2012, 17:39

Turbo_Ted написа:дали инспекшъна и оборотомера не са ти съвпаднали като проблем на таблото с разглобяването на другите ти работи, щото инспекшъна и оборотомера са си детския проблем на таблото :roll: имаш ли друго табло за проба

Ще трябва да пробвам,
странното е че не мисля че имат нещо общо АБС-а оборотомера , но до преди да сменя релето за подгряването всичко работеше.
Ще я мъча някак си :bang: :bang: :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 21 Фев 2012, 17:01

Алелуя :mhihi: след 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща :lalala:

Успоредно с дебелия захранващ кабел вървят два по тънки. Единия отива в релето за подгряващите свещи а другия отива в снопа на компютрите та този кабел установих че няма захранване въпреки че е вързан директно за + и проследих къде върви и се оказа ,че има един 60 амперов бушон в самия кабел на около 20-30 см от началото на плюсовата клема в самия праг е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Фев 2012, 18:54

stambo_81dg написа:Алелуя :mhihi: след 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща :lalala:

Успоредно с дебелия захранващ кабел вървят два по тънки. Единия отива в релето за подгряващите свещи а другия отива в снопа на компютрите та този кабел установих че няма захранване въпреки че е вързан директно за + и проследих къде върви и се оказа ,че има един 60 амперов бушон в самия кабел на около 20-30 см от началото на плюсовата клема в самия праг е.

Разкажи повече и дай схема, че за сефте чувам за този бушон. И дай модела на колата и годината към нея.

Мерси.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 21 Фев 2012, 19:10

Zubcho написа:
stambo_81dg написа:Алелуя :mhihi: след 20 дневно лутане разбрах кое е общото между тези неща :lalala:

Разкажи повече и дай схема, че за сефте чувам за този бушон. И дай модела на колата и годината към нея.

Мерси.

Ами всички е34 на които акумулатора е под задната седалка го имат , за другите не съм сигурен.
Колата е 524тд 91 лето но имам едно за донор което е 95г. тдс и тои го има от там го проследих.
Схема не мога да дам но ясно съм обяснил в по горния ми пост къде точно се намира, по принцип колата ми е с механична помпа и не я бърка но ако е с електронна сигурно ще спре и да пали като изгори този бушон.

снимка от нета

Изображение
Последна промяна stambo_81dg на 21 Фев 2012, 19:14, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Фев 2012, 19:12

И тези с акумулатор отпред го имат този бушон. ;)
Изображение

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 21 Фев 2012, 19:22

....и при е39 тдс при хлабава червена жица към клемата на плюса,води до не добра работа на мотора,понякога прекъсва все едно е от помпа.
Радвам се,че е открил проблема колегата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 21 Фев 2012, 19:30

Само да не го бърка някои с 80 амперовия които е в една черна кутийка :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Фев 2012, 19:50

stambo_81dg написа:Само да не го бърка някои с 80 амперовия които е в една черна кутийка :idea:

Да и ти си прав, просто казвам че при тези с преден акумулатор пак има бушон, както и при заден. Просто при дизелите са по два :yes:
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 23 Фев 2012, 22:24

cod-cdbp написа:
stambo_81dg написа:Само да не го бърка някои с 80 амперовия които е в една черна кутийка :idea:

Да и ти си прав, просто казвам че при тези с преден акумулатор пак има бушон, както и при заден. Просто при дизелите са по два :yes:

Ти от де знаеш, да не би да си правил такива бушони :mhihi:
Изображение
Изображение

Назад към E34