webasto-няма логика, но работи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Re: webasto-няма логика, но работи

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 05 Яну 2012, 21:01

Колеги тази зима умрях от студ много бавно загрява колата,термостатите работят но ЕГР клапана неработи и трудно загрява.Имам печка Вебасто топ зет която неработи затова решихме с брата да я отремонтираме малко.Понеже беше изгоряло управлението вижте какво направихме.http://www.youtube.com/watch?v=PK8-60FPIA4 http://www.youtube.com/watch?v=3TpzbA9vZs4.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Яну 2012, 10:33

:clap: Браво колега! Я раздуй малко подробности какво сте направили! :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 06 Яну 2012, 21:14

Направихме така, че обадих се на един сервиз в Пловдив и пича там ми каза че ще ми замени мойта с рециклирана за скромната сума от 600лв +150 лв.за демонтаж и монтаж.Като казах на брат ми, се спука от смях :mrgreen: ,и ми каза че ще ми направи управление което аз да си го паля когато поискам от ключе и когато вдигне 85градуса ще се изключва сама а аз точно това исках.Значи принципа е с релета и транзистори които командват кое кога да се включи.Излезе ми без пари.

Потребител
Аватар

Мнение от tihotop » 06 Яну 2012, 23:32

Платката, която ползвате готова ли е в смисъл от някоя джаджа или е "модифицирана'' за конкретния случай?

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 07 Яну 2012, 0:55

....колега, а кое следи за температурата вътре в самата печка? оригинално контролера на печката следи температурата на антифриза и на горене- при теб доколкото разбирам всичко е на принципа вкл/изкл и ти си го контролираш сам- така ли е?

като гледам клипа има 4 релета за:
- водна помпа
- вентилатор
- горивна помпа
- подгревна свещ

вероятно ги пуска в тоя ред нещата....така ли е? от опита на други колеги тук разбирам, че оригинално подгревната свещ не работи през цялото време, а само в началото и края на цикъла на горене. това при вас така ли е?

кое е нещото, което регулира силата на пламъка?

и има ли такава защита, че печката да се спре сама ако види, че тока в акумулатора ти няма да стигне после за запали колата?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 10 Яну 2012, 21:53

Здраввейте значи на платката има времерелета продава се във магазините за електротехника.печката се включва с цк ключе и има датчик който се намира на кожуха на печката там където цирколира водата монтиран на едно болче температурата на кожуха е с температурата на антифриза той е с една врътка и веднъж като си го настроиш на колко да се гаси и край.Значи пламъка се реголира от един потонциометър (резистор)който реголира релето което подава на дозиращата помпа с каква честота да помпи нафта.Защита от изтощен акумолатор няма поради факта че първо палиш колата и после цъкаш печката. Реотана наистина не ти трябва да работи постоянно бързо ще изгори а резервен трудно ще се намери.Реда на пускане ще кажа 1вентилатор със водна помпа .2 реотан.3Дозираща помпа 4 вентилатор.В общи линии е това толкова било сложно толкова било трудно никой немогъл да я направи глупости големи.Щом германеца го е направил и ние Българите можем даго направим.Дано тиядни видим и други клипове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от narf » 11 Яну 2012, 20:18

Да попитам тук да не отварям нова тема. Значи всяка Е46 дизел ли има такава печка?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: webasto-няма логика, но работи

Мнение от RaHzElChO » 12 Яну 2012, 2:03

narf написа:Да попитам тук да не отварям нова тема. Значи всяка Е46 дизел ли има такава печка?

Не

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 12 Яну 2012, 9:18

реотан- имаш предвид подгревна свещ?
има ли начин да се провери на оригиналната електроника този потенциоматър, който регулира силата на горене на пламъка, дали е читав?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 13 Яну 2012, 20:33

Точно така реотан имам на предвид подгревна свещ грешката е моя.А на оригиналното упрвление мисля че няма потенциомерър за реголиране на пламъка,,всичко се реголира електронно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 13 Яну 2012, 22:29

Браво, колеги. Супер сте. Поздравления. Между другото моята помпа с крушката, вързана паралелно с водната помпа продължава да работа безотказно вече втора зима. Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 03 Фев 2012, 15:32

Колега Ауди, какво стана с печката има ли развитие, монтирахте ли я на колата :?: Замислил съм сериозно да отремонтирам и моята че в тия студове... :censored: В ебей намерих нещо интересно http://www.ebay.com/itm/Aftermarket-con ... 23183b64a9 понеже знам че на моята електрониката не е в час, дали ще сработи с тази :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 03 Фев 2012, 17:20

DoesNot написа:Колега Ауди, какво стана с печката има ли развитие, монтирахте ли я на колата :?: Замислил съм сериозно да отремонтирам и моята че в тия студове... :censored: В ебей намерих нещо интересно http://www.ebay.com/itm/Aftermarket-con ... 23183b64a9 понеже знам че на моята електрониката не е в час, дали ще сработи с тази :dunno:

Блока за управление на нашите печки мисля, че си е на BMW, а не на Webasto. С този най-вероятно печка ще работи само в ръчен режим. А и за доста по-малко пари, може да се намери работеща печка на старо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 03 Фев 2012, 21:01

b_velev написа:Блока за управление на нашите печки мисля, че си е на BMW, а не на Webasto. С този най-вероятно печка ще работи само в ръчен режим. А и за доста по-малко пари, може да се намери работеща печка на старо.

Взех си печка на старо но се оказа че и тя не работи по-същата причина, та каква е гаранцията че следващата която взема от някоя морга ще работи :no: Явно това им е живота около 10 години на тия печки. Вариантите за мен са или нова електроника или ремонт, но досега не съм чувал някой да ги ремонтира :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 03 Фев 2012, 21:19

http://vw-bus.ru/forum/viewforum.php?f=14
В сайта има доста за печките вебасо.Хората си ги ремонтират само да ви се занимава :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46