вакумен клапан турбо-въпрос?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
вакумен клапан турбо-въпрос?
КОлеги моля за помощ, трябва да сменя вакумния клапан на турбото: 
номер 1 от снимката, та въпроса ми е:
Някой ми беше казал, че става от някакъв вид VW, но не мога да се сетя точно кой, а разликата в цената е 100лв. Ако някой знае, ще съм благодарен да ми каже

Някой ми беше казал, че става от някакъв вид VW, но не мога да се сетя точно кой, а разликата в цената е 100лв. Ако някой знае, ще съм благодарен да ми каже

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Re: вакумен клапан турбо-въпрос?
scipo написа:КОлеги моля за помощ, трябва да сменя вакумния клапан на турбото:
За 100лв. разлика заслужава ли си да правиш тези гимнастики и побългарявания? и смяташ ли, че ще е по-добре колата с подобна част?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
По памет мисля, че са 1:1 с вакуум регулатора от 2.5ТДИ на Ауди и 1.9ТДИ на ФВ - мисля, че го водеха N75 converter...
ЕДИТ - 320д 136 коня е със същия вакуум регулатор като 2.5ТДИ, твойта май беше комънрейлова - виж дали регулатора е същия като на 1.9ТДИ помпа-дюза 131 коня.
ЕДИТ - 320д 136 коня е със същия вакуум регулатор като 2.5ТДИ, твойта май беше комънрейлова - виж дали регулатора е същия като на 1.9ТДИ помпа-дюза 131 коня.
Si non confectus, non reficiat.
Ciki написа:scipo написа:КОлеги моля за помощ, трябва да сменя вакумния клапан на турбото:
За 100лв. разлика заслужава ли си да правиш тези гимнастики и побългарявания? и смяташ ли, че ще е по-добре колата с подобна част?[ от такива интервенции колите са мани мани ,последната която купих беше поредния сбирщаин
- scipo
- младши ентусиаст
-
kokoko написа:Ciki написа:scipo написа:КОлеги моля за помощ, трябва да сменя вакумния клапан на турбото:
За 100лв. разлика заслужава ли си да правиш тези гимнастики и побългарявания? и смяташ ли, че ще е по-добре колата с подобна част?[ от такива интервенции колите са мани мани ,последната която купих беше поредния сбирщаин
Имам точен и ясен въпрос, ако нямаш отговор не пиши... Явно толкова си запознат, щом пишеш такива глупости, знаеш ли как изглежда, къде се намира и за какво служи този клапан, та ми говориш за побългаряване? Ако искаш да си трупаш мнения първо помисли, вместо само да спамиш...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Търси клапан от Пасат 2006.
Трябва да запоиш 2 кабелчета - буксата е различна просто.
2 кабелчета се запояват за крачетата на буксата на Пасатовия клапан и се пъхат в оригиналната букса на Е46цата.
2 кабелчета се запояват за крачетата на буксата на Пасатовия клапан и се пъхат в оригиналната букса на Е46цата.
- 2she
- Потребител
-
- Кара: е46 320D
- Мечтае да кара: миг29
Ако си с изолиран ЕЖР може да ползваш неговия.Кажи какъв му е проблема на твоя клапан.
Dimitroff написа:Търси клапан от Пасат 2006.
Е то ако се налага запояване (това е побългаряването, където се споменава по-горе в темата), то става почти всеки такъв клапан, без значение от колата.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Колега 170 лв си е на БМВ не знам колко по евтин е пасатовия,но мисля че няма разлика в цената.Скоро сменях на Е60-цена 178лв.Поздрави
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
scipo написа:КОлеги моля за помощ, трябва да сменя вакумния клапан на турбото:
Потърси в продава, платения раздел, аз съм взимал клапан за 125 лв някъде от колега там. Не знам колко ще го вземеш този от ФВ но надали ще е разликата 100 лв.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
rende69 написа:Колега 170 лв си е на БМВ не знам колко по евтин е пасатовия,но мисля че няма разлика в цената.Скоро сменях на Е60-цена 178лв.Поздрави
80 лева е този за Пасат-а ... и все пак...аз бих дал още 90 лева

- scipo
- младши ентусиаст
-
това със жичките е гадно, не бих се занимавал, очаквах че е 1:1 ...
- 2she
- Потребител
-
- Кара: е46 320D
- Мечтае да кара: миг29
Попитах какъв ти е проблема с този клапан колега.Отремонтирва се много лесно и за 30мин. можеш да си го направиш чисто нов ако не му е спукана мембраната или да е изгорял напълно което се случва мноого рядко.Най често просто се зацапва и започва да създава проблеми.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Имаше някъде тема за отварянето му и почистване 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Брей какво става тука всички сте големи бизнесмени е как така като има 2 кабелчета да се запоят и няма да си го направите няма да си личи че е правено като се направи с термошлаувки. Много хубаво, че има по евтин вариант за такива по бедни като мене.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2