двигателя не загрява
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
двигателя не загрява
колеги моля за съвет имам приятел който кара е46 320тд 136 коня смени ве4е 3 термостата и стрелката едвам излиза от синьото какво може да бъде
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
двигателя не загрява
И кой по точно термостат е сменил?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: двигателя не загрява
защото термостатите са два и ако сменя един и същ три пъти ще продължава така.
- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
vladobosh написа:Това на 100% ли е, че са два? Щото много му помогнахте на човека.
На 100% е

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Владко ти пак се изказаvladobosh написа:Това на 100% ли е, че са два? Щото много му помогнахте на човека.

Опитваме се да му помогнем на човека и ще му помогнем по един или друг начин.Като се дискутира темата малко ще се разбере на 100% с колко термостата е и за какво време не загрява и при какви условия.Също така има значение дали е изолиран ЕГР-а но не заради термостата ако има.Ти самия ако можеш помогни с нещо но се съмнявам защото незнаеш какво е термостат и какво ЕГР viewtopic.php?f=34&t=219746&start=195.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
koleto_78 написа:Също така има значение дали е изолиран ЕГР-а но не заради термостата ако има..
Аз лично не те разбрах,какво искаш да кажеш с това изречение

А какво значи едвам излиза ?То ясно навън е кучи студ,но оставя я на място ли,че трудно загрява - на място бавно ще излезе от синята зона,пускали ли сте скритото меню (ако има БК) да видите реалната температура.
Ако на място не загрява по-вероятно големия термостат ,но ако е сменил единия да пробва с другия - евентуално..
ЕГР - влияе,дали е изолиран или не работи правилно примерно - от него също може да не загрява по-бързо..консуматори пуснати има ли като е запалена - примерно парното на макс или на предния прозорец ?
Ей такива неща

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това е един от постовете ми в един от 3-те или 5-те едновременно разисквани материала за термостатите и загряването на колите. Тъй като няма що-годе задоволителен отговор ще го слагам без промяна с надежда някой да помогне.
======
Колеги, цяла зима се разисква проблемът с термостатите, и не само в нашия форум. Явно не е лесен. Ще опитам да обобщя няколко неща с надежда да помогна. Предупреждавам, че при мен засега за щастие всичко е ОК, а и не съм голям специалист, затова сигурно ще напиша и погрешни неща. Който установи нещо грешно смело да ме поправя!
1. По литературни сведения термостатите на BMW /мисля, че и на другите производители/ са конструирани да блокират само в отворено положение, което предпазва колата от прегряване и води до проблем с отоплението /затова термостатите се обсъждат предимно през зимата/.
2. Старите методи за диагностика- с пипане на маркучите и евент. ,,варене'' на свален термостат явно не са достатъчно надеждни /за второто не съм сигурен/.
3. На комп. диагностика проблемът не се хваща директно /т.е. не пише развален термостат/?
4. За щастие цената на нов термостат е сравнително ниска и е най-лесно при съмнение да се смени, вместо дни и седмици да се чудиш работи ли или не?
Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат или при съмнение- изпълнявай точка 4.
Поздрави на всички и не се бойте- лятото идва и ще се заемем с климатиците!
=======
======
Колеги, цяла зима се разисква проблемът с термостатите, и не само в нашия форум. Явно не е лесен. Ще опитам да обобщя няколко неща с надежда да помогна. Предупреждавам, че при мен засега за щастие всичко е ОК, а и не съм голям специалист, затова сигурно ще напиша и погрешни неща. Който установи нещо грешно смело да ме поправя!
1. По литературни сведения термостатите на BMW /мисля, че и на другите производители/ са конструирани да блокират само в отворено положение, което предпазва колата от прегряване и води до проблем с отоплението /затова термостатите се обсъждат предимно през зимата/.
2. Старите методи за диагностика- с пипане на маркучите и евент. ,,варене'' на свален термостат явно не са достатъчно надеждни /за второто не съм сигурен/.
3. На комп. диагностика проблемът не се хваща директно /т.е. не пише развален термостат/?
4. За щастие цената на нов термостат е сравнително ниска и е най-лесно при съмнение да се смени, вместо дни и седмици да се чудиш работи ли или не?
Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат или при съмнение- изпълнявай точка 4.
Поздрави на всички и не се бойте- лятото идва и ще се заемем с климатиците!
=======
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".
Според мен си има една тема за термостат, да се изрови, да се вдигне ако трябва във важни, ма не може по 5 различни теми за термостат на ден.
Според мен си има една тема за термостат, да се изрови, да се вдигне ако трябва във важни, ма не може по 5 различни теми за термостат на ден.

- NikVanov
- ентусиаст
-
,,аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".''
Добре, щом ви е ясно- напишете точно какво да се прави, за да им стане ясно и на другите. Самоцитирам се: Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат?
Добре, щом ви е ясно- напишете точно какво да се прави, за да им стане ясно и на другите. Самоцитирам се: Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:,,аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".''
За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен

Според мен така би трябвало да се разбере

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- NikVanov
- ентусиаст
-
,,За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен 
Според мен така би трябвало да се разбере''
Ок, това вече е основа за коментари. Колегите с опит да кажат.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:,,За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен
Видеото : http://www.youtube.com/watch?v=hW3gbzDSgCw

Това е след смяна на чисто нов термостат,обезвъдушена система ,вечерта след смяната - сравнително халдно навън - не помня градуси

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Nik Vanov е като водещ на предаване
(шега)
80% според мен големия термостат прави проблеми. Но може при колегата да е от малкия. Да смени и него(ако е сменял само големия), ако не знае къде е да потърси в търсачката, има много теми за термостати със снимки
Щом е 136 коня значи е с 2 термостата.

80% според мен големия термостат прави проблеми. Но може при колегата да е от малкия. Да смени и него(ако е сменял само големия), ако не знае къде е да потърси в търсачката, има много теми за термостати със снимки

Щом е 136 коня значи е с 2 термостата.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3