Лампата на маслото не изгасва
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Лампата на маслото не изгасва
Здравейте,карам БМВ 523и от началото на седмицата,след като паднаха температурите,ми се получи следния проблем. След като запаля колата,продължава да ми свети червената лампа за маслото, преди студовете нямаше абсолютно никакви проблеми.Изгасваше си нормално възможно ли е да се е прецакал датчика или е замръзнало нещо несъм я карал само паля и изчаквам малко но неизгася.Благодаря предварително на отзовалите се.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: Лампата на маслото не изгасва
с какво масло си ?и сигурен ли си че ти е истинско?имах същия проблем на предн кола-направо бе станало на грес.едвам запалих и то на скорост.лампа не огасна, зумер пищи-ужас.послекато се стопли маслото не изтече а се провлече като мед.
С масло Мобил съм 10W40 досега несъм имал такива проблеми,но това ми е първата зима наскоро купих колата,зумера непищи но свети лампата и ме притеснява 

Колега тези теми съм ги прегледал и ненамирам такъв случай като моя,допреди една седмица го нямаше този проблем, което ме навежда на мисълта,че е възможно да е от ниските температури и прехода на къси разтояния, дасе е обравувал конденз и да е замръзнало нещо, в мазителната група 

- wladio
- младши ентусиаст
-
до скоро и аз бях с мобил,но ментак от всякъде.само като стана по студено и усетих как двигателя върти трудно,и веднага го смених.
със сегашното вс е както трябва.
ако имаш в тубичка малко,сложи го във фризера и ще видиш какво ще се случи.....
със сегашното вс е както трябва.
ако имаш в тубичка малко,сложи го във фризера и ще видиш какво ще се случи.....
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Е какво ще се случи ???? С каквото и масло да си на -20 градуса няма как да върти като на 15 градуса плюс....Ментаците дето им викате, също държат на температура, разликата е че не мажат...
- wladio
- младши ентусиаст
-
sadex5 написа:Е какво ще се случи ???? С каквото и масло да си на -20 градуса няма как да върти като на 15 градуса плюс....Ментаците дето им викате, също държат на температура, разликата е че не мажат...
колега моето менте дето бях сложил,направо бе замръзнало,и то на -10
Здравейте колеги съфорумници,има развитие по проблема,ако мога да го нарека проблем.Изглежда колегата има право и нещо беше замръзнало.Оставих капака отворен на слънче и след като изчаках около 30мин колата запали,и се едно нищо несе бе случвало.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
аве кви са тия несериозни проблеми
са да преговорим, маслото е истинско нивото му е нормално но е замръзнало....до тук логика нямаме...ходи колега в сервиз да премерят налягането на маслото след като го смениш....но не пак с това предишното....а най напред провери да не се е разкачила буксата на датчика

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
kraininski написа:аве кви са тия несериозни проблемиса да преговорим, маслото е истинско нивото му е нормално но е замръзнало....до тук логика нямаме...
А дали няма ? Темата на колегата е от времето на `Ледниковият период` когато температурите сутрин бяха -15 ---- -20 градуса. А ето нагледно агрегатното състояние маслото при такива температури http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... r_embedded карамело- образно

- kraininski
- ентусиаст
-
''С масло Мобил съм 10W40'' е написал колегата....ако е такова и не е сменяно втората световна за последно то и при минус 30 няма да стане на грес....така че логика няма....или маслото е старо...или не е такова, или е менте....така че нека си говорим тука разни работи след като маслото бъде сменено с качествено такова
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
gar4a_M написа:С масло Мобил съм 10W40 досега несъм имал такива проблеми,но това ми е първата зима наскоро купих колата,зумера непищи но свети лампата и ме притеснява
10w40 викаш...
Ми...отговори си на въпроса след ето този клип:
http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... r_embedded
- kraininski
- ентусиаст
-
именно....загледай се ти по добре....маслото запазва течното си агрегартно състояние...не е нужно да е на вода за да стават нещата, да не говорим че стане ли прекалено рядко му пада налягането и мазането се влошава
отговори си сам защо става така на колите на 300 000км+ които караме

kraininski написа:именно....загледай се ти по добре....маслото запазва течното си агрегартно състояние...не е нужно да е на вода за да стават нещата, да не говорим че стане ли прекалено рядко му пада налягането и мазането се влошаваотговори си сам защо става така на колите на 300 000км+ които караме

15 мнения
• Страница 1 от 1