Отваряне на багажник без акумулатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Отваряне на багажник без акумулатор
Става дума за компакт, който си няма ключалка на багажника. Свалих акумулатора, но после няма отваряне с бутончето под лайстната. Нямаше как да оставя багажника отворен. Знам,че мога да се навра през задната седалка, но да монтирам акумулатора на мястото му от там ще бъде интересно упражнение. Със сигурност има някакъв трик, предвиден от БМВ, но не успях да го открия 

Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Отваряне на багажник без акумулатор
Leon написа:Става дума за компакт, който си няма ключалка на багажника. Свалих акумулатора, но после няма отваряне с бутончето под лайстната. Нямаше как да оставя багажника отворен. Знам,че мога да се навра през задната седалка, но да монтирам акумулатора на мястото му от там ще бъде интересно упражнение. Със сигурност има някакъв трик, предвиден от БМВ, но не успях да го открия
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=2969874&sid=7815c9ec51a38a1b300ab4bcce577c95
незнам дали това е приложимо при компакта

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Аз незнам, бутончето с лайстната как е при теб, но ако принципа е същият. Сваляш лайсната с бутончето, ще видиш букса, разглеждаш, кой кабел какъв е и подваш 12в на буксата в сътветният пин, който отговаря за отварянето на капака. 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Аз имах наскоро проблеми с тоците и бях свалил акумулатора да го заредя.После през задните седалки 

- Leon
- старши ентусиаст
-
Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Leon написа:Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.
Не знам как е при Компакта, но при комбитата има едно капаче вътре в багажника точно на лайсната където е механизма. От там може ръчно да се отвори. Пак се влиза през седалките, но поне не с акумулатора

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
dido0o``` написа:Leon написа:Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.
Не знам как е при Компакта, но при комбитата има едно капаче вътре в багажника точно на лайсната където е механизма. От там може ръчно да се отвори. Пак се влиза през седалките, но поне не с акумулатора
е това е ключа от палатката

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
самотокапаче нее на капака на багажника а на черната пластмаса на самото купе там кадето е механизма от към копето не от към капака
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
vitaliss написа:а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?
Точно това е хватката

С кабели се подава ток отпред с вече заредения акумулатор , при двигателя , на клемите и си отваряш багажника нормално , без да се ръбиш да влизаш през седалки , да разглобяваш и т.н.
Успех!
Така се прави, незнам какво е това вайкане. Аз като свалям акумулатора го връзвам за клемите под предния капак и заключвам с централното, то за толкава ток все ще се намери. После затварям и предния капак и отивам да зареждам.batzlati написа:vitaliss написа:а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?
Точно това е хватката![]()
С кабели се подава ток отпред с вече заредения акумулатор , при двигателя , на клемите и си отваряш багажника нормално , без да се ръбиш да влизаш през седалки , да разглобяваш и т.н.
Успех!
- Leon
- старши ентусиаст
-
Ако има кабели под ръка, това е най-удачния вариант. Но в случая няма и ще трябва да атакувам през седалките.
Сега мисля, че се досещам къде е, само не си го представям как изглежда отвътре, при затворен капак. Утре ще пиша развитието.
iv4o9999 написа:самотокапаче нее на капака на багажника а на черната пластмаса на самото купе там кадето е механизма от към копето не от към капака
Сега мисля, че се досещам къде е, само не си го представям как изглежда отвътре, при затворен капак. Утре ще пиша развитието.
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
Колеги ако някои има представа на комбито къде е точно и как изглежда тази ръчица откъм багажника,че погледнах но не я видях.Валеше доста и не съм я търсил много,но после пак ще погледна..
$ anotha day anotha dollar $
bmw325tds написа:Така се прави, незнам какво е това вайкане. Аз като свалям акумулатора го връзвам за клемите под предния капак и заключвам с централното, то за толкава ток все ще се намери. После затварям и предния капак и отивам да зареждам.batzlati написа:vitaliss написа:а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?
Точно това е хватката![]()
Успех!
Това колега,го вьршиш за да заключиш багажника ли?
- Leon
- старши ентусиаст
-
Проблема е решен. Капачето е малко, намира се точно в средата на товарния ръб на багажника, от вътрешната страна, точно под металната скоба, към която се заключва капака. С отвертка се маха капачето, щраква се едно палче от ляво на дясно и капака се отваря. Изобщо не го бях забелязвал това капаче, благодаря на всички за отзивите.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2