Проблем с паленето
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 323I
- Мечтае да кара: BMW E30 s50b32
Проблем с паленето
Така Колеги...дойде зимата и аз взех да плача.
Проблема е , че откак температурите паднаха под -15 и м20б23-ката взе да се магарясва.За 3-ти ден поред като паля...въртя ключа стартера си върти екстра, но колата даже не обажда.Когато започне да дава сигнали на живот продължавам да въртя и като запали препатква и за известно време работи на около 3500-4000 оборота след което сами падат.И още нещо преди като нямах проблема с паленето си я имаше ситуацията с препаткването/ всмисъл работи все едно на 3-4 цилиндъра/ и в момента в който потегля се оправа и заработва равномерно.
Очаквам предложения за евентуални причини.За прекъсването като студена предполагам е дюза или кофти свещ, но в момента най вече ме притеснява паленето.
/Имам и газ/
Проблема е , че откак температурите паднаха под -15 и м20б23-ката взе да се магарясва.За 3-ти ден поред като паля...въртя ключа стартера си върти екстра, но колата даже не обажда.Когато започне да дава сигнали на живот продължавам да въртя и като запали препатква и за известно време работи на около 3500-4000 оборота след което сами падат.И още нещо преди като нямах проблема с паленето си я имаше ситуацията с препаткването/ всмисъл работи все едно на 3-4 цилиндъра/ и в момента в който потегля се оправа и заработва равномерно.
Очаквам предложения за евентуални причини.За прекъсването като студена предполагам е дюза или кофти свещ, но в момента най вече ме притеснява паленето.

/Имам и газ/
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем с паленето
JoHNyB написа:За прекъсването като студена предполагам е дюза или кофти свещ, но в момента най вече ме притеснява паленето.
Пак същото. Представи си щом така прекъсва като запали, какъв зор е да запали изобщо с кофти свещ или дюза

- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Преди време тя не работеше изобщо на бензин и мислехме че дюзите са запушени и сменихме куп неща и накрая излезе компа и сега остава да си сложа старите дюзи.За моя мотор какви свещи е добре да си взема, при положение че я карам повече на газ.В магазина ми предлагаха Beru 2-полюсни и 4-полюсни
- the_freak_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 30 m50b25
- Мечтае да кара: e30 M3 DTM tq e nqkaksi unikalna :)
- Детайли за колата: little modified ;)
Колега сложи точно такива каквито са за модела нищо ,че имаш газ повярвяй една кола пали най лесно върви най много и гори най малко с свещите които и дават по книга а не някви други.
ako vse oshte ne vi e stignala krizata kupete si e30 ;]
- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съветите.Видях realoem какви и дават и вероятно ще взема такива.Само съм чувал че като има газ коалта е хубаво да са с повече полюси за по сигурно, но знам ли...
To си има и свещи специално за коли на газ.Уж работи по-добре двигателя на гняз с тях,на бенз не би трябвало да има разлика.Малко се съмнявам от свещите да не можеш да запалиш-те тряа да не са сменяни никога 

- JoHNyB
- кандидат ентусиаст
-
Ами ще и сменя дюзите със старите, които имах, тези и без това са адски шумни, нз на какво се дължи, ще сменя и свещите и дано всичко се нареди 

7 мнения
• Страница 1 от 1