колеги моля за съвет 520 ili x5
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60
- Мечтае да кара: x6
колеги моля за съвет 520 ili x5
колеги ще сменям мойта e39 но се чудя какво да взема 520 бензин Е60 или x5 3000 бензин?
ако някой знае горе долу как вървят поддръжките и на двете нека да каже,и какви дефекти най често имат,и за едната да ми кажете пак е нещо за мен!благодаря ви преварително
ако някой знае горе долу как вървят поддръжките и на двете нека да каже,и какви дефекти най често имат,и за едната да ми кажете пак е нещо за мен!благодаря ви преварително
Re: колеги моля за съвет 520 ili x5
Така поставен въпросът, аз бих взел Х5-цата. За мен 520-ка е компромисна 5ца, според мен мотора и е слаб за купето, отделно че ще харчи почти колкото Х5-цата. Лимузината би следвало да вози по добре от джипа, но пък е по-малко проходима и тн. Мисля, че и подръжката ще е горе долу еднаква, най-добре е да направиш един тест драйв и на двете възможности и ще ти помогне в избора.

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
520i и x5 3l май не са в една ценова категория?
Освен ако х5-цата е дърта/без екстри/много км, а 520ката е по-запазена/нова/малко км/повече екстри.
Тогава вече идва и друга гледна точка -> взимай по-нестрошената/с повече екстри.
Както каза колегата горе с 520i на по-сериозните изкачвания, ще се налага да караш пътниците да слизат
Освен ако х5-цата е дърта/без екстри/много км, а 520ката е по-запазена/нова/малко км/повече екстри.
Тогава вече идва и друга гледна точка -> взимай по-нестрошената/с повече екстри.
Както каза колегата горе с 520i на по-сериозните изкачвания, ще се налага да караш пътниците да слизат

- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
малко ли са 170к,мойта сега е 150 и съм нямал проблеми никъде до момента,вярно е че джипа си е джип,но аз гледам нещо до 20 000лв горе долу и от двете се намират с еднакви екстри,но разбирам че x5 е с въздушни възглавници на окачването и те правили проблем,сигурно и на 520 ще има някакви слаби места но аз за това писах ако някой знае да ми каже иначе и двете ги искам с ръчни скорости
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
добре де казвате малко 170,обяснете какво значи малко,не върви ли да не вдига 120км само?аз няма да ходя на състезание,искам нормално да си върви на магистралата с мойта сега карам с 180км на газ без никакви проблеми.на автопилот си ги държи без грам дерт,тази 170кс да не се мъчи с тази скорост
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
С две думи - на извънградско като трябва да изпревариш две коли и тир заедно ще ти трябва 1 минута чисто насрещно. А за 180км-те нямаш проблеми, вероятно и 200км ще успее.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
fefe написа:С две думи - на извънградско като трябва да изпревариш две коли и тир заедно ще ти трябва 1 минута чисто насрещно. А за 180км-те нямаш проблеми, вероятно и 200км ще успее.
Колега, 520и върви приятно и тихо, но в никакъв случай не е за спортни натури. 230км/ч можеш да достигнеш без проблем, но не много бързо. Просто този мотор е муден в доускорението, предвид тежкото купе на 5-а серия. За да върви динамично трябва постоянно да е над 3500об.мин, а тогава става доста апетитен откъм бензин и дори тогава няма динамиката на 525Д например, който е 177кс. Като гледам какво търсиш мога да кажа спокойно, че е подходящ за теб предвид здравината и по-непретенциозната експлоатация на 6 цилиндровите бензинови мотори БМВ.
Колкото до това дали 520 или X5 - прецени сам за себе си. X-а е друг тип машина със своите предимства и хич не е за подценяване, напротив. Като погледнеш Републиканската пътна мрежа, условията, в които живеем ще видиш, че все по-подходящи стават тези SUV-ове за ежедневна експлоатация в нашата мила Родина.
...............................
Проблема с 520и ще е само при изпреварване. Няма да имаш бързо ускорение. За мен това е много важно в нашата държава, защото нямаме много еднопосочни пътища. Най-правилното решение да се спреш на 3 литра дизел както правят 95% от всички в този подфорум 

Tool - Fear Inoculum
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
по вашите мнения разбирам че трябва да се насоча към 3000 бензин,дизел не искам никога съм нямал не искам и да имам,ще гледам да е 520,525 или 530 бензинки,което излезне най изгодно и добро него ще взема
nakata78 написа:по вашите мнения разбирам че трябва да се насоча към 3000 бензин,дизел не искам никога съм нямал не искам и да имам,ще гледам да е 520,525 или 530 бензинки,което излезне най изгодно и добро него ще взема
Няма избор на бензинови коли. Много са редки. Ще се наложи да взимаш каквото има, а не каквото ти харесва.
Tool - Fear Inoculum
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Гледам, че Емоо ме е изпреварил, тъкмо щях да пиша, че читава Е60 3.0 бензин си е малко екзотика по нашите ширини. И не че "много харчели", това са градски легенди, ами просто който си е купил колицата навремето преди 6-7-8 годинки за една торба пари, трудно би се разделил с такова бижу за без пари

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Ако ще купуваш 530и, по-добре заложи на 545и. V8 двигателите са голямо бижу. Ако можеш да си позволиш разхода на гориво, няма да съжаляваш и за миг, че имаш 333 конски сили под капака.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Тук пробегът е малко стряскащ (280 000), но като цяло това е доста добро изпълнение на бензиново Е60, с достатъчно много екстри, хубава визия и достатъчно мощност
Успех!
Тук пробегът е малко стряскащ (280 000), но като цяло това е доста добро изпълнение на бензиново Е60, с достатъчно много екстри, хубава визия и достатъчно мощност

Успех!
...............................
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
vesko4114 написа:Ако ще купуваш 530и, по-добре заложи на 545и. V8 двигателите са голямо бижу. Ако можеш да си позволиш разхода на гориво, няма да съжаляваш и за миг, че имаш 333 конски сили под капака.
Успех!
Ахааам а дали няма да съжали с поддръжката или ако пък изтрака В8ка а ??
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2