Замръзва предния прозорец

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5 Е70, Х5 Е53; Е61

Re: Замръзва предния прозорец

Мнение от siska1709 » 31 Яну 2012, 18:23

Нищо, че стелките не са гумени, все пак сега от тоя сняг се мокрят, каквито и да са и по този начин вкарваш влага в колата, която се изпарява, а при - t замръзва, така че причината може и да е в това. А и сега с тези температури са възможни, какви ли не аномалии.

Ако наскоро ти е сменяно стъклото, пак може да се появи подобно нещо, ако уплътнението /силикона / и там не е като хората направен.
"Когато всичко върви гладко, значи пътят е хлъзгав."

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i E39
Мечтае да кара: BMW M5 F10

Мнение от superfly » 31 Яну 2012, 18:49

Дам сигурно е от стелките но може и от стъклото сега като каза... то е толкова зле, особено уплътненията са толкова изгорели, че се отчупват и са супер напукани.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 31 Яну 2012, 19:34

superfly написа:... то е толкова зле, особено уплътненията са толкова изгорели, че се отчупват и са супер напукани.

Уплътнението отвън около челното стъкло е само декоративно и дори без него не може да проникне влага защото стъклото е лепено (ако не е сменяно)
За да замръзва влагата от вътрешната страна на стъклото (да се заскрежава) означава че повърхностната температура от вътре на стъклото е около нулата, т.е. парното/климатика не го обдухва.
Провери филтъра на климатика, тръбите да не са откачени или моторчетата, които управляват клапите да не са заяли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 31 Яну 2012, 21:22

абслютно същото и при мен в големите студове ,филтри на 1-2 месеца с активен въглен , стъкло идеално чисто отвътре , антифриз не пипа грам , но забелязвам че се получава само през деня и то когато колата е изложена на слънчева светлина ,иначе съм си с оригиналните 15 годишни стелки ако има някакво значение
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 31 Яну 2012, 23:25

ShibinG написа:абслютно същото и при мен в големите студове ,филтри на 1-2 месеца с активен въглен , стъкло идеално чисто отвътре , антифриз не пипа грам , но забелязвам че се получава само през деня и то когато колата е изложена на слънчева светлина ,иначе съм си с оригиналните 15 годишни стелки ако има някакво значение

:yes: Това е истината ! И при мен замръзва от вътре и от няколко дена си правя експерименти.Когато оставя колата на слънце през деня и вечерта има скреж по стъклото вътре.Когато я пече слънцето в купето става топло и след като се скрие слънцето се получава конденз и веднага замръзва :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 01 Фев 2012, 1:28

и при мен замръзваше но си реших проблема като започнах да оставям единия от задните прозорци около 1-2 пръста отворен :yes:
DIESEL POWER
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 01 Фев 2012, 2:40

Колеги, идва ми на ума нещо, значи и аз имах такъв проблем, преди време, но бях със такива тънки летни гумени стелки, и постоянно под стелката мокета беше мокър. Имаше много яко конденз в колата, понякога даже си носех салфетка да го бърша.
Един ден видях в магазина стелка оффроуд, направо като тава :lol: Купих си я и оттогава направо се родих, мокета ми е сух, и не прави конденз...А се пълни яко с вода от обувките като е снежно навън, чак един ден се зачудих къде е отивала тази вода докато я е нямало. Говоря за към половин литър на ден при интензивно слизане- качване в колата....

Предишна

Назад към E39