Подлудяващо щракане
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Yani_Stoichkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '04
Подлудяващо щракане
Колеги, копчетата на волана за увеличаване на музиката, докато карам щтракат ужасно. Явно от прекаленото натискане се е получил луфт, има ли някой с подобен проблем и съответно решение???
Audaces Fortuna Iuvat
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Подлудяващо щракане
Yani_Stoichkov написа:Колеги, копчетата на волана за увеличаване на музиката, докато карам щтракат ужасно. Явно от прекаленото натискане се е получил луфт, има ли някой с подобен проблем и съответно решение???
Гресчица...

Иначе за този грандиозен проблем щом толкова те дразни - купи си нова копчетия и тва е

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Първо си свали копчетата и ги огледай къде хлопат. Пробвай да подложиш ако може дунапренче да ги държи изпънати. Всички бутони могат да се раглобят като се държат на малки зъбчета.
- xerial
- старши ентусиаст
-
toni написа:Първо си свали копчетата и ги огледай къде хлопат. Пробвай да подложиш ако може дунапренче да ги държи изпънати. Всички бутони могат да се раглобят като се държат на малки зъбчета.
А донапренче да сложи а

Проверете в дару по номер колко струват и тва е! или вариант е втора употреба - кви донапрени кви подложки....
Всеки си знае и преценява най-добре ама в някой път е като в тоя случай направо незнам....

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
А как се разглобяват

- toni
- младши ентусиаст
-
Това е цената
Номенклатурен номер : 61316983283
Описание : п��евкл����ва��ел
Ед.цена (с ДДС) : 135.26 BGN
Сега искам да се обърна към xerial. Да си мери тона първо, като няма какво да каже по темата да не се обажда с неговото смеене, че не караме кола за 25 лева и други подобни глупости. Ти ако си скаран с ръцете, колега Yani_Stoichkov може да не е, и щом иска да си оправи тропането, аз му предлагам вариант. Да си свали бутоните, да ги отвори и да подложи нещо (може да е дунапренче или някакво парче плат), за да уплътни разтоянието между копчето и бутона, за да не тропа. Какво толкова е смешно в случая това да използва дунапрен. Все пак това е практичен вариант и едва ли е нужно да дава 135 лева и да се бие в гърдите за това, защото кара Е60.
Сега искам да се обърна към xerial. Да си мери тона първо, като няма какво да каже по темата да не се обажда с неговото смеене, че не караме кола за 25 лева и други подобни глупости. Ти ако си скаран с ръцете, колега Yani_Stoichkov може да не е, и щом иска да си оправи тропането, аз му предлагам вариант. Да си свали бутоните, да ги отвори и да подложи нещо (може да е дунапренче или някакво парче плат), за да уплътни разтоянието между копчето и бутона, за да не тропа. Какво толкова е смешно в случая това да използва дунапрен. Все пак това е практичен вариант и едва ли е нужно да дава 135 лева и да се бие в гърдите за това, защото кара Е60.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Тоя раздел от форума нещо взе да се опорочава със странни коментари, заяждане и караници ...
По темата - някъде бях чел за такъв проблем - и да, хич не е срамно да се пробваш, ако е възможно да си разкачиш бутончетата и дори и само да ги почистиш от праха и ако е подходящо да ги пръснеш с нещо смазващо, пак е възможно да си решиш проблема.
То най-лесно е направо един нов мултиволан, бе! Или цяла кола, че на тази и свърши горивото и не върви...
П.С. Е60 преди 5-6 години може и да е бил "супер вървежен, мега гъзарски" автомобил, но след толкова години за мен си е просто едно много удобно, супер технологично и успешно като модел БМВ и си го ползвам с голям кеф
По темата - някъде бях чел за такъв проблем - и да, хич не е срамно да се пробваш, ако е възможно да си разкачиш бутончетата и дори и само да ги почистиш от праха и ако е подходящо да ги пръснеш с нещо смазващо, пак е възможно да си решиш проблема.
То най-лесно е направо един нов мултиволан, бе! Или цяла кола, че на тази и свърши горивото и не върви...
П.С. Е60 преди 5-6 години може и да е бил "супер вървежен, мега гъзарски" автомобил, но след толкова години за мен си е просто едно много удобно, супер технологично и успешно като модел БМВ и си го ползвам с голям кеф

Only dead fish follow the stream...
- xerial
- старши ентусиаст
-
toni написа:Това е цената
Няма за какво да се меря тона, защото не виждам някой да съм обидил

А относно това което предлагаш - пробвал ли си го или просто си го представяш че така би трябвало да стане ? Питам не се заяждам.
http://www.m5board.com/vbulletin/e63-bm ... -trim.html
- Yani_Stoichkov
- кандидат ентусиаст
-
Ако трябва да съм честен, подлагам под съмнение възможностите си и разглабянето на волана сам. Идеята за дунапрена и да свърши работа с времето мисля, че ще се смачка,размести и като цяло ефекта няма ли да е минимален?!?
Audaces Fortuna Iuvat
- toni
- младши ентусиаст
-
За разглабянето не знам точно как става. Но тези бутони или най-вече както е на волана е цял блок, се разглабя със сигурност. Обикновенно сглобката не е болтчета, а на зъбчета. А за дунапренчето, може и да не е точно такъв метериал, предвид че разтоянието което се е получило да е най-много 1-1.5мм. Да се подложи и да се фиксира с моментно лепило, за да не се мести от вибрациите.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Дано само с тези потракващи копчета да останеш , че почне ли да скърца прозореца на шофьорската врата, гумените оплатнения,пластмасата около волана,арматурното табло и други дреболии ,ще се чудиш Е60 ли караш или фиат .
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Дайте няква схема де,да свършим нещо полезно.Само се разправяте все едно сме на женския пазар

- xerial
- старши ентусиаст
-
badjo E60 написа:Дайте няква схема де,да свършим нещо полезно.Само се разправяте все едно сме на женския пазар![]()
Незнам дали някой обърна внимание на тоя линк
http://www.m5board.com/vbulletin/e63-bm ... -trim.html
но тук мн ясно се вижда кое как се маха... сега за технология за изолиране или махане на шума - трябва да се пробва... може просто да са замърсени с почистване да се пооправи.
- Yani_Stoichkov
- кандидат ентусиаст
-
При мен волана не е такъв - кръглия, а е другия варянт - триъгълния, но мисля, че технологията е същата...
Audaces Fortuna Iuvat
- xerial
- старши ентусиаст
-
Yani_Stoichkov написа:При мен волана не е такъв - кръглия, а е другия варянт - триъгълния, но мисля, че технологията е същата...
Принципа е същият

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2