полиуретанови тампони
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
полиуретанови тампони
полиуретанови тампони за задните носачи дали си заслужава,дали колата ще стане по устойчива,и дали трябва всяка година да ги свалям и и гресирам нека да се изкажат колегите които са със такива тампони ако се има предвид че всички други тампони отзаде ще бъдат сменени с оригинални тъи като сменям задното окачване за за мина към дискови спирачки всичко съм закупил останаха ми само тампоните и се чуда благодаря на всички изказали своето мнение ще ми бъде от полза 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: полиуретанови тампони
не си заслужава почти няма разлика
по добре си смени тия на моста с полиуретанови.. там е разликата...
по добре си смени тия на моста с полиуретанови.. там е разликата...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
E30_M_Tech_ll написа:по добре си смени тия на моста с полиуретанови.. там е разликата...
А реален смисъл от това при стоково окачване има ли?

zzuzi написа:E30_M_Tech_ll написа:по добре си смени тия на моста с полиуретанови.. там е разликата...
Има.Ще я отвърдиш малко.Аз лично добавих и стрът брейс на предни и задни бомбета,отпред тампони с изместен център плътни,отзад нови оем тампони на носачите,павърфлекс и на дифа,изцяло подменено окачване там биалетки ала,бала мейле ХД и стана доста прилично като за всекидневка.След това сложих и едно спортно китайско окачване и в тоя студ все едно съм я заварил и за всекидневка не става.

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
zzuzi написа:E30_M_Tech_ll написа:по добре си смени тия на моста с полиуретанови.. там е разликата...
зависи какво целиш... ако ще возиш щайги със домати от село няма никакъв смисъл!!!
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Предимството на полиуретана е главно устойчивостта му. В сравнение с него каучука с време омеква, което е нежелан ефект. Полиуретановите тампони се водят 6 до 10 пъти по-здрави, и доста по-твърди. Дрифтерите казват, че карат по 2 години и няма ядове. Мнения всякакви съм чел - някои не могат да свикнат с твърдостта, а според други разликата е минимална. Като недостатък може да се изтъкне скърцането, което се появява след известен период. Не знам от къде ще купуваш тампони, но аз взех за дифа миналата година от колегата ФЕРАРИСТ. Изработката е супер, цената също, а момчето е изключително точно. На сайта им препоръчват употребата на морска грес за смазване на тампоните, тъй като според тях е най-устойчива на атмосферните ни условия. Аз ползвах медна, защото такава имах под ръка. Но това си е относително - може да изсъхнат за 6 месеца, може и 2 години да не ги чуеш. Та както те питаха колегите по-горе уточни за какво ги искаш. Аз примерно ще правя кола за пързаляне и ще сложа полиуретан навсякъде, като се осланям на положителните качества, които описах. Скърцането изобщо не ме притеснява. Но ако си караш колата нормално вероятно няма да ти е приятно да поскърцват на всеки завой.
Като цяло съм ЗА полиуретана. За съжаление финанси за истински Пауърфлекс нямам, но вярвам че нашенските са не по-малко качествени и ще заложа на тях.
Като цяло съм ЗА полиуретана. За съжаление финанси за истински Пауърфлекс нямам, но вярвам че нашенските са не по-малко качествени и ще заложа на тях.
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
колата си се кара всекидневно но просто искам малко да направя задницата по устоичива
Отвърдяването не винаги значи устойчивост.
И аз за тия няколко години скърцане от паурфлекса не съм чул.За бг тампоните нямам наблюдение. 

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
устойчивостта не идваше ли от окачването
имам Е36 цялото в Поверфлекс и минусите са повече от плюсовете за градско ежедневно каране

имам Е36 цялото в Поверфлекс и минусите са повече от плюсовете за градско ежедневно каране

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Устойчива не, но става стегната.
Гецата написа:устойчивостта не идваше ли от окачването![]()
Сподели за - и + моята ми е евридейка и мисля да я минавам навсякъде с полиуретанови тампони

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
За всекидневна кола(ма не такава дето возиш себе си и някоя с тебе до кафето) коята вози жена,дете,баба и багаж не е приятно при нашите пътища.За другият вариант става,но смятам оригиналните тампони са се доказали с проверката на времето и ако бъдат сменени с нови колата ще придобие съвсем друг облик.
Лично мнение.
Лично мнение.
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
и малко по бързо заминават накрайници и шарнири
ама кефа цена няма .... не всеки иска да кара лагерна количка 

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
MICH__ написа:Гецата написа:устойчивостта не идваше ли от окачването![]()
Сподели за - и + моята ми е евридейка и мисля да я минавам навсякъде с полиуретанови тампони
минуси: дупките по пътищата,разбиване на шарнири и болтове,скърцане на кори пластмаи и тн.
плюсове: доживотна гаранция, по стегната от към возия и цветовата гама

лично според мен за евридейка само на предните носачи си залужава

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Гецата написа:MICH__ написа:Гецата написа:устойчивостта не идваше ли от окачването![]()
минуси: дупките по пътищата,разбиване на шарнири и болтове,скърцане на кори пластмаи и тн.
плюсове: доживотна гаранция, по стегната от към возия и цветовата гама![]()
лично според мен за евридейка само на предните носачи си залужава
Мне, откакто сложих полиеританови тампони на предните носачи стана ужасна... твърда... клопа тропа бие при всяка неравност все едно скачам в баси трапа... жабката се разби... твърдо съм против полиеритана на ежедневка...
15 мнения
• Страница 1 от 1