E34 или E39?
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E34 или E39?
Здравейте BMW маниаци,
Събрал съм около 13000 лева и съм решил, че колата ще е баварска, и че ще е петачка, но съм се раздвоил между това дали да купя запазена E34-ка от 94-95г (8-9 бона) или E39-ка от 96-97г (12-13 бона). Чувал съм митове за надеждността и здравината на E34-ките, и особено през последните им години на производство. Вярвам че това е така, но пък E39-ката ми допада повече като външен вид и салон. От друга страна ми говорят, че ранните E39-ки имали доста "детски болести" и създавали доста проблеми. Та въпроса ми е какво да избера: грозна, но надеждна, здрава и евтина E34-ка или красива, но чуплива и скъпа E39-ка? (това е леко преувеличено да се каже за коли като BMW
) Наистина ли ранните E39-ки са толкова проблемни?
Уточнение: нямам в предвид дизелите
Благодаря предварително.
Събрал съм около 13000 лева и съм решил, че колата ще е баварска, и че ще е петачка, но съм се раздвоил между това дали да купя запазена E34-ка от 94-95г (8-9 бона) или E39-ка от 96-97г (12-13 бона). Чувал съм митове за надеждността и здравината на E34-ките, и особено през последните им години на производство. Вярвам че това е така, но пък E39-ката ми допада повече като външен вид и салон. От друга страна ми говорят, че ранните E39-ки имали доста "детски болести" и създавали доста проблеми. Та въпроса ми е какво да избера: грозна, но надеждна, здрава и евтина E34-ка или красива, но чуплива и скъпа E39-ка? (това е леко преувеличено да се каже за коли като BMW

Уточнение: нямам в предвид дизелите
Благодаря предварително.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз бих избрал ето тази кола
http://www.autoscout24.ch/AS24Web/Detai ... e=1&row=5#
Екстри доволно,състояние и пробег без коментар - с докарване от Швейцария и всичко платено към 13 К лв. но можеш да бъдеш спокоен,че ще си я караш дълго без да ти трови живота и да ти е доста комфортно покрай това
Георги Пенчев

Екстри доволно,състояние и пробег без коментар - с докарване от Швейцария и всичко платено към 13 К лв. но можеш да бъдеш спокоен,че ще си я караш дълго без да ти трови живота и да ти е доста комфортно покрай това

Георги Пенчев
- vfti
- Потребител
-
- Кара: ex. Alfa Romeo 155 2.0 8V 141hp
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
Е34
още повече че сам си го написа... това за детските болести е ВЯРНО и важи за ВСЯКА кола в първите и слизания от конвейра.....Колкото по към края на производството толкова колата ще има по малко проблеми
факт....
и аз вика мда си вземеш една хубва е 34 от последните години да си я стегнеш и да си я караш... още повече че и частите са по ефтинки

и аз вика мда си вземеш една хубва е 34 от последните години да си я стегнеш и да си я караш... още повече че и частите са по ефтинки

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Незнам ама Е34 ми се струва направена за по-спортно и екстремно изживяване и трябва да си доста зъл за да я строшиш.Е39 спада по към класическите лимузини.При тях мисля че се е обърнало внимание повече на комфорта.А относно мотора едва ли ще има проблеми тъй ката TDS го правят от 91 до 98-99г. и по това си личи че е доста надежден мотор.Остава ти да си прецениш в последствие какви парички ще вървят за поддръжка и профилактика а на Е39 е определено по-тежка.
Само дано не засегнем някой с Е39-ка.
Само дано не засегнем някой с Е39-ка.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Определено зависи от това дали си готов да се разделяш с доста повече парички за потдръжка на Е39. Ако това са ти всичките "спестявания" се мятай на най-хубавата Е34 - няма да сгрешиш 

Според мен ако искаш Е 39 ще трябва да спестиш минимум около 20000лв и да си вземеш след 2000г с по малко заводски болести, за това се метни на Е34 и сложи остатъка от парата на лихва при мен!
а за парата майтап.! Най добре ще е да дойдеш да почерпиш с остатъка на ЕкопетролиумА

а за парата майтап.! Най добре ще е да дойдеш да почерпиш с остатъка на ЕкопетролиумА

"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Breyton написа:Аз бих взел е39 без да се замисля.След няколко години е34-та става непродаваема.
Все едно да твърдиш, че Е28 е непродаваема

в
по принцип старите коли имат повече мускули.
за е39 мога да кажа че има доста повече електроника.
например dsc системата е вързана с abs и acs.
много датчици които след определено време естествено започват да дават грешки от пинчетата, няма контакт, сам си безпомощен.
това е един пример.
по добре за тия пари потърси някоя истинска е34 540 например макар че по принцип няма от къде да намериш или 530 V8.по добре е от 535.
или най добре М5
да вземеш за 13000 някво 520 Е39 то е по спънато от 518 Е34.
или за 13000лв. можеш да намериш 730 Е32 в доста добро състояние.
за е39 мога да кажа че има доста повече електроника.
например dsc системата е вързана с abs и acs.
много датчици които след определено време естествено започват да дават грешки от пинчетата, няма контакт, сам си безпомощен.
това е един пример.
по добре за тия пари потърси някоя истинска е34 540 например макар че по принцип няма от къде да намериш или 530 V8.по добре е от 535.
или най добре М5

да вземеш за 13000 някво 520 Е39 то е по спънато от 518 Е34.
или за 13000лв. можеш да намериш 730 Е32 в доста добро състояние.
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
stanchev написа:Breyton написа:Аз бих взел е39 без да се замисля.След няколко години е34-та става непродаваема.
Все едно да твърдиш, че Е28 е непродаваема
Ами като гледам как падат цените на е34-те не бих дал 13000лв за кола, която след 2-3 години ще струва 3000лв.
Държа да отбележа че аз също съм голям фен на е34 но така стоят нещата според мен

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
каква цена си държи ?6500 за 520ките и 7000 за тдсите .. много остаря Е34 ,11 години от както не се произвежда .. макар че е супер и го препоръчвам на всеки с 4-4500 за истинска кола .. аз бих взел Е39 ,и то бензиново задължително че ТДС-а е много скъп за поддръжка ...
Благодаря ви за мненията, май наистина се спирам на E34 защото бюджета не позволява читава E39-ка
В mobile.de загледах няколко доста хищни 525i Executive със широката решетка, на 100-140 хиляди км., за около 4000 евро. Намерих и една доста запазена 540-ка за същите пари, но ме е страх че трябва да си наемам частна бензиностанция за тая акула
Според вас колко ще излезе всичко ако поръчам на някоя фирма като Софавто да внесе колата от Германия или Швейцария, която там струва например 4000 евро (респективно 7000 франка)?

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2