Проблем със стъкло на предни мигачи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Проблем със стъкло на предни мигачи
Днес при чистене на снега установих, че стъклата на предните мигачи /бели са/ от вътрешната страна мърдат. Не посмях да ги пипам повече, сега и без това не я карам, че при нас, ако изляза няма да намеря място за паркиране, но питам: стъклото как е закрепено за корпуса- със силикон, лепило? Някой знае ли и имал ли е подобен проблем? До момента не съм забелязъл вътре конденз или друг проблем.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: Проблем със стъкло на предни мигачи
как мърдат? ако ги дръпнеш навън няма ли да излезе целия мигач? да не са се откачили от фара?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
лепени са колега,моя единия се беше разлепил с некво лепило тъничко го залепих и няма грижи

- NikVanov
- ентусиаст
-
Благодаря. Щом са лепени ще ги закрепя /вероятно с тиксо/, а като се стопли ще ги лепя. Някакви препоръки за лепило? Стандартният ,,Момент'' май издържа на вибрации, дали да почна с него?
Втора ръка около 20 лева. В магазин, бял мигач, който не е оригинален 20 лева..
Пластмасовия мигач се закрепва за фара от едната страна, а от другата влиза в калника.
Крушката с фасунгата се завърта в мигача.. Ако е счупен мигачът отпред, ще изгори крушката от влизащата вода и пак ще се свали мигача. Тогава може да се смени с друг.
Пластмасовия мигач се закрепва за фара от едната страна, а от другата влиза в калника.
Крушката с фасунгата се завърта в мигача.. Ако е счупен мигачът отпред, ще изгори крушката от влизащата вода и пак ще се свали мигача. Тогава може да се смени с друг.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Моите стъкла леко мърдат откъм фаровете. Заради студа не ми се задълбочава да пипам, че и без това не карам колата. Мога да сваля целия мигач и да го оправям на топло в мазето, но не съм проучил още как се демонтира.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
NikVanov написа:Моите стъкла леко мърдат откъм фаровете. Заради студа не ми се задълбочава да пипам, че и без това не карам колата. Мога да сваля целия мигач и да го оправям на топло в мазето, но не съм проучил още как се демонтира.
Кое мърда точно - стъклото на мигача или целия мигач?
А свалянето е меко казано елементарно - отваряш капака - гледаш за един отвор (дупка) над мигача в/у ламарината - кръстата отвертка - отвиваш болта ,до момента в който не усетиш ,че мигача може да го издърпаш..усеща се ,ако ен си сигурен дали е достатъчно,просто леко подпри мигача,ако е свободен от болтчето ,което притиска една пластина ще се издърпа нарпед

http://www.e46fanatics.com/howto/howtodetail.php?howto_id=7
Снимки бол,дали е преди или след фейс няма разлика

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Преди фейса, няма болт! Има два отвора единият е за страничното регулиране на фаровете, а другият е за мигача. Ще се ориентираш, през отвора се вжда едната лайсна на мигача, та тя се натиска и излиза самият мигач. 

- NikVanov
- ентусиаст
-
Първо, много благодаря за описанията и линка. Второ, аз съм преди фейса, мисля, че нямам винт и по-скоро мърда целия мигач, което сега си обяснявам с това точно, че няма винт, а само пластинка, която има малък луфт, т.е. позволява леко мърдане. Засега съм залепил тиксо за всеки случай, напролет ще опиша как се е развила ситуацията
. Още един път благодаря на колегите.

- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Колега преди фейса мигачите се държат на щипка, при теб тя вероятно се е откачила. Виж тук за да добиеш представа ... виж 41 сек. от клипа.
http://www.youtube.com/watch?v=jRcsD2UZkhE
http://www.youtube.com/watch?v=jRcsD2UZkhE
- NikVanov
- ентусиаст
-
Колега cherrypopper, много ти благодаря за линка. Не знаех, че мигачите не са фиксирани с болтове и имат леко мърдане, сигурно това ме е заблудило при стъргането на леда. Като омекне времето ще се ориентирам и ще пиша какво е положението. И за пореден път се убеждавам колко полезен е форумът, желая на всички здраве и късмет!
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
По добре не ги пипай, защото ако са стоковите "бош" пластмасата изгаря и се трочи много лесно (щипките направо си стават на сол) на брат ми колата е такава и знам от опит, когато му слагахме а. очи във фаровете се трошаха без никакво особено усилие. Иначе аз карам фейслифта и там е според мен е по добре измислено закрепването на мигача.
Та за инфо мигачи депо 2-та са ти някъде около 40 кинта аз съм с такива и стават (струват парите си) но да не се стига до там.
Та за инфо мигачи депо 2-та са ти някъде около 40 кинта аз съм с такива и стават (струват парите си) но да не се стига до там.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Щеше да се чупи лесно, ако беше нова кола. За 12 год. и гумата и пластмасата започва да се предава и е нормално, даже доста издържа специално немската, защото при френските коли е доста по-зле.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Проблемът е ясен- мигачът на моята кола (преди фейса) е закрепен с пластмасова щипка, която позволява леко мърдане. Не ми се е налагало да сменям крушка засега, затова не го знаех и в големия студ помислих, че мърда само стъклото и го фиксирах с тиксо. Страх лозе пази! Слава богу, не съм намерил още къде да вържа малко тел, да разбере колата, че се намира в България. Благодаря на всички колеги с мнения.
14 мнения
• Страница 1 от 1