Светна лампата на DSC и за ръчната

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Светна лампата на DSC и за ръчната

Мнение от Bobo » 30 Яну 2012, 18:21

Колата е е46, дизел, 2003 година. Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка. Спирачна течност има. Сутринта запали много трудно - възможно ли е да набие грешки от слаб акумулатор и те не трябва ли да изчезнат след 2-3 натискания на спирачката?
В момента колата е в сервиз, където се обадиха и казаха, че е преебан някакъв датчик, който много често гърмял при БМВ и светвали точно тези лампи. Питах каква е грешката, но не казаха. Датчика струвал 500 лв в Дару Кар, но те щяли да го направят за 250 и след като се сложи нов датчик, ЕКУ-то на колата трябва да се препрограмира, за да работи с новия датчик. Се пак аз не съм расъл в саксия, не карам особено много БМВ, но искам да питам има ли изобщо такъв филм... има ли такъв датчик дето толкова сдава багажа и трябва да се препрограмира после компютъра на колата, за да сработи с него и тн.

Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?

Благодаря предварително! ;) :bchug:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Светна лампата на DSC и за ръчната

Мнение от Dimitroff » 30 Яну 2012, 18:45

Колега...ебават те жестоко!

Вземи си колата от този сервиз колкото се може по-скоро!

Или се опитват да те изпарзалят или ти не пресъздаваш точно думите на хората от сервиза.

Вариантите за светването на лампата са няколко.

Датчик за ъгъл на завиване - здрав е 100%, но е излезнал от стойности и се налага калибровка...
АБС датчик на някое от колелата - възможно е да е само зацапан, възможно е и да е дал фира.

Закарай колата при читав диагностик - първо ще ти каже къде е проблема със сигурност и второ - ако е от датчик за ъгъл на завиване (седи на самия кормилен прът)...грехота е да ти го калибрира за повече от 20 лева !

Ако се окаже, че е АБС датчик - търси или нов или втора ръка.

П.с. ЕКУ-то на колата не се препрограмира за нито едно от двете неща!

Усещам, че се опитват да те товарят с целия АБС модул...явно някой има такъв за продаване :mhihi: - след като се сложи е необходимо прекодиране...но мен лично силно ме съмнява ей така да изпатка АБС модула :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 30 Яну 2012, 19:00

Колега, колата е на братовчедка ми. Тя е жена - разбираш, като са я видяли какво са помислили. Тя е закарала автомобила. Оттам й звънали, тя не можа да ми обясни. Аз се обадих и ми обесниха. Самия факт, че пиша, значи усещам че ме пързалят.
Колега, от София съм, кажи някакъв проверен сервиз, където да могат да ми помогнат. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Яну 2012, 19:02

1 Слаб Акумулатор
2 Абс Датчик
3 Сензори за налягане 2са (Presure sensor)-намират се на спирачниат цилиндър точно под казанчето на спирачната течност
4 Датчик за ъгала на волана - намира се на кормилният прът
5 Сензор за странично ускорение - намира се под сьофьорската седалка
6*Абс Модула го изключваме-защото не ти свети лампата за абс

Вариант 1 сменяш всичко по горе упоменато :)
Вариант 2 Диагностика
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 30 Яну 2012, 19:15

ganjs написа:Колега, колата е на братовчедка ми. Тя е жена - разбираш, като са я видяли какво са помислили.

Трябваше с това да започнеш :mhihi:

Колегата горе над мен ти е дал всички възможни опции...аз преди това съм ти дал по-вероятните.

Изкарайте колата от сервиза - драсни 1 ЛС да се разберем и ще я преслушам :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Яну 2012, 19:18

,,Сервизът,, е точно вторият пост в темата-Поне от диагностична гледна точка.Предполагам няма да ти откаже :)
Същият проблем го имах преди няколко дена.Благодарение на Ванката всичко е ок.При мен датчика за ъгала на волана беше излязъл извън норми.След адаптация всичко е 6+ Работата отне 5минути :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 30 Яну 2012, 19:22

Много кофти те лъжат приятел взимай си колата от този сервиз и бягай далече,на мен ми замина заден десен датчик на АБС-а и си го взех за 30 лева от колега във форума,и след диагностика при колегата Dimitroff,изтрихме грешките и всичко заспа.Според мен няма никаква повреда по АБС модула защото лампата на АБС-а не ти свети..най-добре се обърни към някой колега от форума за диагностика,и ако наистина е някой от датчиците на АБС-а,на диагностиката ще видиш кой точно от 4-те датчика е заминал..сменяваш и караш :driving:

p.p Имай впредвид че след смяната на датчика лампите няма да изчезнат,нужно е да се изтрият грешките :idea:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 30 Яну 2012, 19:36

Пичове напълнихте ми душата.
Толкова отзивчиви хора и толкова конкретни мнения.
Евала момчета, ще потърся колегата Димитров :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 30 Яну 2012, 20:22

Съжалявам че спамя тук но имам същия проблем от време на време и на мен ми светнат но това се случва като тръгна да паля и като видя че светят изключа от контакт и пак дам и не светят вече каза ми един приятел че от този датчик точно за ъгъла . Знаете ли в Пловдив кой може да извърши тази процедура по калиброването???

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 30 Яну 2012, 21:41

,,1 Слаб Акумулатор
2 Абс Датчик
3 Сензори за налягане 2са (Presure sensor)-намират се на спирачниат цилиндър точно под казанчето на спирачната течност
4 Датчик за ъгала на волана - намира се на кормилният прът
5 Сензор за странично ускорение - намира се под сьофьорската седалка
6*Абс Модула го изключваме-защото не ти свети лампата за абс

Вариант 1 сменяш всичко по горе упоменато :)
Вариант 2 Диагностика''

Според мен трябва да е обратното:
Вариант 1 Диагностика
Вариант 2 Сменяш всичко по-горе упоменато
Последна промяна NikVanov на 31 Яну 2012, 13:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 1:20

ganjs написа:Колата е е46, дизел, 2003 година. Светнаха сутринта след паленето лампата на ДСЦ(тази в средата) и тази на ръчната спирачка. Спирачна течност има. Сутринта запали много трудно - възможно ли е да набие грешки от слаб акумулатор и те не трябва ли да изчезнат след 2-3 натискания на спирачката?
В момента колата е в сервиз, където се обадиха и казаха, че е преебан някакъв датчик, който много често гърмял при БМВ и светвали точно тези лампи. Питах каква е грешката, но не казаха. Датчика струвал 500 лв в Дару Кар, но те щяли да го направят за 250 и след като се сложи нов датчик, ЕКУ-то на колата трябва да се препрограмира, за да работи с новия датчик. Се пак аз не съм расъл в саксия, не карам особено много БМВ, но искам да питам има ли изобщо такъв филм... има ли такъв датчик дето толкова сдава багажа и трябва да се препрограмира после компютъра на колата, за да сработи с него и тн.

Също така, кажете според Вас, каква може да е причината за проблема. Слабият акумулатор възможен причинител ли е?

Благодаря предварително! ;) :bchug:

След запалване или призапалване - че разлика от земята до небето - ако е второто - слаб акумулатор - всяка сутрин съм така :mhihi: а и самия акумулатор е малко слаб за дизел
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 31 Яну 2012, 2:06

След запалване :yes:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2012, 8:57

Габриел е прав, но описва една малко по-различна ситуация - контакт - лампите светват...загасват...и при запалването светват пак - сигурен признак, че акумулатора е слабичък!
Проблемът в случая е, че след това лампите не са загаснали пак (след като колата е запалила) - което няма как да се дължи на слаб акумулатор :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 9:58

Dimitroff написа:Габриел е прав, но описва една малко по-различна ситуация - контакт - лампите светват...загасват...и при запалването светват пак - сигурен признак, че акумулатора е слабичък!
Проблемът в случая е, че след това лампите не са загаснали пак (след като колата е запалила) - което няма как да се дължи на слаб акумулатор :D

Ти пък много знаеш :P ..
Братовчедката май :
1-во да се маха от "сервиза"
2-ро - да седи мирна :mhihi: и след като последваш съветите на колегите по-горе,ще има положителен резултат :yes:
На прима виста - не е акумулатор
Дано се окаже лоша връзка някъде по датчиците - или просто да е замръзнал или нещо подобно :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2012, 10:06

Аз само съм чувал...не, че знам :lol:
Но иначе си прав - колата да излиза от сервиза, щото за една калибровка или датчик 250-300 лева...не си играят хората :mhihi:

П.с. Кой е въпросният сервиз ??

Следваща

Назад към E46