Резерва на тдс-а
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Резерва на тдс-а
Здравейте, колко Л горе-долу трябва да е резервата на ТДС двигател? Карам колата от два дена и днес ми светна лампата, след което съм минал не повече от 10-ина км и колата угасна и не поиска повече да запали
Долях около 8л нафта при което стрелката отиде на 20литра
значи преди угасването е имало над 10л нафта?? или пък стрелката не е вярна 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Резерва на тдс-а
8 литра, но при повечето е34 под 15-20литра стрелката показва каквото си иска. Виж имаше маи теми по въпроса, ползваи търсачката 

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Аха, значи затова е станало така, още не мога да се ориентирам във форума нещо, ако можеш да ми дадеш някой линк към въпросните теми ще съм ти благодарен
coresnet написа:Аха, значи затова е станало така, още не мога да се ориентирам във форума нещо, ако можеш да ми дадеш някой линк към въпросните теми ще съм ти благодарен
Цялата тема е да си отвориш резервоара и да почистиш ''струната'' на нивомера-няма нужда,защото като го покараш известно време с над 60литра в резервоара се самопочиства.
От друга страна резервоари си е голям и стрелката мърда според наклона ,както си я спрял.
ако е наклонена на дясно и надолу при с 8литра ще ти показва около 20.
Ако е наклонена нагоре и на ляво ще ти светне лампата,а и като нищо може и въздух да засмука.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Ако имаш възможност отвори и почисти механизма в резервоара. И пълен да е до капачката, свети ли ти лампата не чакай нищо добро.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

5 мнения
• Страница 1 от 1