Проблем с ксенон на рефлектор.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Проблем с ксенон на рефлектор.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Re: Проблем с ксенон на рефлектор.
Пробвай да обърнеш крушката. При мен беше така но след като я обърнах светна като нови фарове. Има две малки рогчета който се чупят и лесно се бърка човек как да я постави. Пробвай първо това ако не стане значи друг е проблема. Но съм сигурен че ще даде резултат.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Докато бях с китайски ксенон на рефлектор, фаровете светеха много и разпръскваха много. Сега съм с лупи и отсичането е както си написал. Странна работа.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Аз съм с ксенон на рефлектор 50в крушки ама съм доволен. Добре осветява и не заслепявам. Извънградско даже няма нужда от дълги, като няма коли леко ги вдигам и пердаша здраво. Щом успях Варна-Търговище да го мина за 40мин през ноща, а преди ми беше немислимо да карам бързо с обикновенните крушки... Пробвай да ги завъртиш както каза колегата по горе и се сетих имаш ли от тия белите фасунки които се слагат на рефлектора за ксеноновата крушка?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

spower написа:Аз съм с ксенон на рефлектор 50в крушки ама съм доволен. Добре осветява и не заслепявам. Извънградско даже няма нужда от дълги, като няма коли леко ги вдигам и пердаша здраво. Щом успях Варна-Търговище да го мина за 40мин през ноща, а преди ми беше немислимо да карам бързо с обикновенните крушки... Пробвай да ги завъртиш както каза колегата по горе и се сетих имаш ли от тия белите фасунки които се слагат на рефлектора за ксеноновата крушка?
Само ти си мислиш, че не заслепяваш.
Варна - Търговище е 123км според теб за 40 минути т.е. 3,075км/мин, което прави 184,5км/ч средна скорост.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
И аз така Галине...Няма оправия за жалост, ходих в сервиз да ги настроят и имаше подобрение определено, но не както очаквах. Няма спор, че е по-добре от халогена де! Само да ги регулираш задължително, че падат гълабите от клоните

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
stilko написа:spower написа:Аз съм с ксенон на рефлектор 50в крушки ама съм доволен. Добре осветява и не заслепявам. Извънградско даже няма нужда от дълги, като няма коли леко ги вдигам и пердаша здраво. Щом успях Варна-Търговище да го мина за 40мин през ноща, а преди ми беше немислимо да карам бързо с обикновенните крушки... Пробвай да ги завъртиш както каза колегата по горе и се сетих имаш ли от тия белите фасунки които се слагат на рефлектора за ксеноновата крушка?
Само ти си мислиш, че не заслепяваш.
Варна - Търговище е 123км според теб за 40 минути т.е. 3,075км/мин, което прави 184,5км/ч средна скорост.Като лъжеш на къде гледаш?!
Колега по-добре пиши в раздела "стриит рейсинг" идеята ми беше съвсем друга, но явно ти е било трудно да го проумееш, а относно средната скорост аз съм бил зад волана и аз си знам, както и пътя перфектно го познавам ... но тук коментираме ксенон без рефлектор, който също се настройва дали да заслепява или не, ако няма какво да кажеш свързано с темата не трупай ненужни мнения

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Отдавна не съм писал във форума именно заради теми, подобни на тази. Изказвания, дет се чуда да се смея ли, да плача ли и т.н.
Та по темата: въпросът с крушките ксенон на рефлектор са коментирани безброй пъти в други теми и аз самия съм писал многократно за отсъствието на репера (бел.ред. думите "репер, ксенон, крушка" в търсачката биха ти помогнали много)! Повтарям за сетен път, че направо проведох изследване на тоя проблем и резултатите от "експертизата" ми са, че нормален репер, демек ограничителна ивица, която да прожектира фара с ксенонова кружка няма как да стане!!! Тая крушка не седи на фокус в самия рефлектор и съответно той не разпръсква светлината равномерно. И това се получава както и да въртиш крушката. На пътя седят ужасни ивици и въобще не свети както трябва. Казвам го, не защото сега ще те обвинявам, че заслепяваш, макар да имам това право, а защото като сложиш качествени лупи сам ще осъзнаеш, че ксенона на рефлектор е светел ужасно!!! Така че замисли се върху въпроса с лупите. Вече са на достъпни цени!!! Размера и точката на светене на самата крушка не е същото като на халогена и затова не се получава тъпия фокус. Ако не се лъжа крушката трябва да застане с няколко милиметра навътре в рефлектора, за да застане на фокус, а това няма как да стане, щото знаеш, че цокъла я ограничава до определена позиция. Затова не се занимавай да въртиш като изоглавен, няма да стане. По-добър ефект се получава, ако намериш начин да е плътно прилепнал цокъла до профила на рефлектора, отреден за него. И пак няма да е добре, но все пак...
Та по темата: въпросът с крушките ксенон на рефлектор са коментирани безброй пъти в други теми и аз самия съм писал многократно за отсъствието на репера (бел.ред. думите "репер, ксенон, крушка" в търсачката биха ти помогнали много)! Повтарям за сетен път, че направо проведох изследване на тоя проблем и резултатите от "експертизата" ми са, че нормален репер, демек ограничителна ивица, която да прожектира фара с ксенонова кружка няма как да стане!!! Тая крушка не седи на фокус в самия рефлектор и съответно той не разпръсква светлината равномерно. И това се получава както и да въртиш крушката. На пътя седят ужасни ивици и въобще не свети както трябва. Казвам го, не защото сега ще те обвинявам, че заслепяваш, макар да имам това право, а защото като сложиш качествени лупи сам ще осъзнаеш, че ксенона на рефлектор е светел ужасно!!! Така че замисли се върху въпроса с лупите. Вече са на достъпни цени!!! Размера и точката на светене на самата крушка не е същото като на халогена и затова не се получава тъпия фокус. Ако не се лъжа крушката трябва да застане с няколко милиметра навътре в рефлектора, за да застане на фокус, а това няма как да стане, щото знаеш, че цокъла я ограничава до определена позиция. Затова не се занимавай да въртиш като изоглавен, няма да стане. По-добър ефект се получава, ако намериш начин да е плътно прилепнал цокъла до профила на рефлектора, отреден за него. И пак няма да е добре, но все пак...
- Next
- старши ентусиаст
-
Да с такива бели пластмасови приставки съм на ксеноновите крушки.
Колега слитер преди бях с лупи и ги махнах знам как светят, но ми се виждаше слабичко за новите видове лупи не знам, но сериозно обмислям пак да си поръчам от ebay Mtec H7 държат около 2-3 години и са по 45 лв комплекта светлината е супер бяла като ксенон. Съжалявам, че си купих ксенон за 120 лв и свети ужасно трябва да залепя крушката в халогените за мъглата или да сложа ксенона на дългите.
Колега слитер преди бях с лупи и ги махнах знам как светят, но ми се виждаше слабичко за новите видове лупи не знам, но сериозно обмислям пак да си поръчам от ebay Mtec H7 държат около 2-3 години и са по 45 лв комплекта светлината е супер бяла като ксенон. Съжалявам, че си купих ксенон за 120 лв и свети ужасно трябва да залепя крушката в халогените за мъглата или да сложа ксенона на дългите.
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
Моята кола я купих с ксенон на рефлектор и беше нещо ужасно. Както и да я въртях крушката не ставаше нищо. Накрая си реших проблема като си поръчах едни лупи, монтирах ги върху рефлектора и сега свети идеално и отрязва отгоре, та да не свети на насрещно движещите се.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Е ,аз съм с лупи и пак фаровете ми са ядски зле.Лупите са китайски от един колега тук от форумаНе казвам,че лупите не струват,а че може да не са правилно настроени.Някой знае ли къде в София да отида да ми ги погледнат,а също и защо не ми работят работят ейнджълите на левия фар.Ходих на едно две места но ме издразниха.Не им се занимава с повреди,а искат да вземат пари за монтаж на нови комплекти.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
Аз си взех китайски би-ксенонови лупи директно от там чрез един приятел. Сложих ги на другата ми кола и като сравнявам с на БМВ-то ми, което е с оригинални лупи на "HELLA'' то направо бледнее. Ксенона ми е с крушки на 4300К.
Ето и две снимки на къси и дълги с китайските прожектори:

Ето и две снимки на къси и дълги с китайските прожектори:

Next@
и аз карам така, чайна ксенон на рефлектор
преди месец-два ходих да ги регулират, посоките ги нагласиха, но на
две места ми казаха, че самият лъч някак си се разсейва.
Случва ми се да ми светнат на пътя, за което се извинявам, но ксенона
свети в пъти по-добре от каквато и да е круша. Светлинната, пробивността и е коренно различна
и аз карам така, чайна ксенон на рефлектор
преди месец-два ходих да ги регулират, посоките ги нагласиха, но на
две места ми казаха, че самият лъч някак си се разсейва.
Случва ми се да ми светнат на пътя, за което се извинявам, но ксенона
свети в пъти по-добре от каквато и да е круша. Светлинната, пробивността и е коренно различна
- Next
- старши ентусиаст
-
С тези допълнителните бели пластмасови държачи ли сте на крушките или сте изрязали вашите оригинални. Аз мисля да изрежа оригиналните фасунки за крушките, защото открих, че там е проблема.
- Next
- старши ентусиаст
-
Днеска изрязах оригиналната фасунга на единия фар и сложих на нея ксеноновата крушка и светна както трябва а лястовичка.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2