Въпрос за демферен маховик Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Въпрос за демферен маховик Е46

Мнение от Zagy » 12 Окт 2011, 16:45

Dash написа:От няколко седмици имам 320д, 2004г. 150 коня. Понеже гледах темата, реших директно да пиша тук за моя проблем, вместо да отварям нова тема.

Оказа се, че имам тракане когато съм на свободна в началото на натискането на съединителя. Когато е натиснат повече, тракането почти изчезва. Ако съм на скорост, няма никакво тракане. Като цяло тракането не е много силно, но се чува и ме притеснява. Питах един приятел и един негов приятел който е автомонтьор. Казаха, че най-вероятно е демпферен маховик.

Печката на брат ми е абсолютно същата като твоята и имаше същите симптоми - оказа се точно маховик. Не искам да те плаша но почвай да се оглеждаш за нов...
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Мнение от m_marinov » 12 Окт 2011, 17:49

Колеги така и така гледам всеки си казва болежките и аз ако може да споделя своята :) Имам колата от 2 седмици и като я взех имаше едно тупкане при потегляне и си мислех , че е от тампона на дифа , защото той си беше за смяна , но и при 3000 оборота на 2 - ра и към 2500 - 3000 на трета се получава едно притрисане в колата , когато я карам нормално до 2000 оборота най - много тресене няма . От какво може да се получава този проблем . Благодаря предварително и надявам се не издразня някого :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 12 Окт 2011, 18:35

m_marinov написа:Колеги така и така гледам всеки си казва болежките и аз ако може да споделя своята :) Имам колата от 2 седмици и като я взех имаше едно тупкане при потегляне и си мислех , че е от тампона на дифа , защото той си беше за смяна , но и при 3000 оборота на 2 - ра и към 2500 - 3000 на трета се получава едно притрисане в колата , когато я карам нормално до 2000 оборота най - много тресене няма . От какво може да се получава този проблем . Благодаря предварително и надявам се не издразня някого :)

1. Тампони на мотор
2. Съединител
3. Маховик
4. Дюзи

Хвани някой с диагностика да отпишеш последното, а първите 3 в сервиз.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар

Мнение от m_marinov » 12 Окт 2011, 18:38

Колега да разбирам ли ,че слагаш маховика на трето по възможност място ?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Окт 2011, 18:40

RaHzElChO написа:
m_marinov написа:Колеги така и така гледам всеки си казва болежките и аз ако може да споделя своята :) Имам колата от 2 седмици и като я взех имаше едно тупкане при потегляне и си мислех , че е от тампона на дифа , защото той си беше за смяна , но и при 3000 оборота на 2 - ра и към 2500 - 3000 на трета се получава едно притрисане в колата , когато я карам нормално до 2000 оборота най - много тресене няма . От какво може да се получава този проблем . Благодаря предварително и надявам се не издразня някого :)

1. Тампони на мотор
2. Съединител
3. Маховик
4. Дюзи

Хвани някой с диагностика да отпишеш последното, а първите 3 в сервиз.

Карето на кардана или висящия лагер :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от m_marinov » 12 Окт 2011, 18:46

и аз принципно предполагам ,че е висящия лагер , ама само си предполагам , не се ли види май няма да разбера :) а за маховик какви са точните признаци , ако може да каже някои :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Въпрос за демферен маховик Е46

Мнение от RaHzElChO » 13 Окт 2011, 0:13

m_marinov написа:и аз принципно предполагам ,че е висящия лагер , ама само си предполагам , не се ли види май няма да разбера :) а за маховик какви са точните признаци , ако може да каже някои :)

RaHzElChO написа:
Dash написа:Здравейте,

От няколко седмици имам 320д, 2004г. 150 коня. Понеже гледах темата, реших директно да пиша тук за моя проблем, вместо да отварям нова тема.

Оказа се, че имам тракане когато съм на свободна в началото на натискането на съединителя. Когато е натиснат повече, тракането почти изчезва. Ако съм на скорост, няма никакво тракане. Като цяло тракането не е много силно, но се чува и ме притеснява. Питах един приятел и един негов приятел който е автомонтьор. Казаха, че най-вероятно е демпферен маховик.

Ако някой може да каже нещо по въпроса ще съм много благодарен.

Колега, опиши тракането, бучене ли е или нещо подобно?

http://www.youtube.com/watch?v=e4O6HQv_7_E

Ако е само бучене, без тропането от клипчето, може да си само за съединител или по-точно аксиален лагер, при мен го има това. Разликата в цените е много голяма, но най-сигурно е да се свали при майстор и да се разбере истината.
Ако след свалянето, положението е такова -> http://www.youtube.com/watch?v=FVZQ6Dpk ... re=related , значи проблема е в маховик.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 26 Яну 2012, 11:47

Добре де, пре мен хлопане, тропане, бучене, стържене и тн. няма! Имам леки вибрации при потегляне на СТУДЕН мотор и то на 10-15 пъти веднъж! Имам и прословутите вибрации при намаляне и спиране на свободна при скорост 15-10-5 км/ч. Не БУКСУВА съединителя, нарочно съм го тормозил да пробвам и не го прави. Тва притрисане от къде е? Двигателя мърка на място...майсторите това слушат дали ще притрака нещо, но няма. И какво да правя не знам...В ибей гледах комплект всичко към 430 паунда с транспорта, на 3 сервиза я карах и никой не се ангажира с мнение, даже обратното казват ми да си карам така :kuku: ама ме дразни!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 26 Яну 2012, 15:00

frizzante написа:Добре де, пре мен хлопане, тропане, бучене, стържене и тн. няма! Имам леки вибрации при потегляне на СТУДЕН мотор и то на 10-15 пъти веднъж! Имам и прословутите вибрации при намаляне и спиране на свободна при скорост 15-10-5 км/ч. Не БУКСУВА съединителя, нарочно съм го тормозил да пробвам и не го прави. Тва притрисане от къде е? Двигателя мърка на място...майсторите това слушат дали ще притрака нещо, но няма. И какво да правя не знам...В ибей гледах комплект всичко към 430 паунда с транспорта, на 3 сервиза я карах и никой не се ангажира с мнение, даже обратното казват ми да си карам така :kuku: ама ме дразни!

Потегляш ли с малко газ или само на съединител?
36922

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 26 Яну 2012, 16:12

RaHzElChO написа:
frizzante написа:Добре де, пре мен хлопане, тропане, бучене, стържене и тн. няма! Имам леки вибрации при потегляне на СТУДЕН мотор и то на 10-15 пъти веднъж! Имам и прословутите вибрации при намаляне и спиране на свободна при скорост 15-10-5 км/ч. Не БУКСУВА съединителя, нарочно съм го тормозил да пробвам и не го прави. Тва притрисане от къде е? Двигателя мърка на място...майсторите това слушат дали ще притрака нещо, но няма. И какво да правя не знам...В ибей гледах комплект всичко към 430 паунда с транспорта, на 3 сервиза я карах и никой не се ангажира с мнение, даже обратното казват ми да си карам така :kuku: ама ме дразни!

Еми със сигурност не я изрязвам на студен мотор...не я форсирам на старта. тръгвам отпускам леко и плавно съединителя и така...понякога притриса.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 26 Яну 2012, 16:47

frizzante написа:
RaHzElChO написа:

Еми със сигурност не я изрязвам на студен мотор...не я форсирам на старта. тръгвам отпускам леко и плавно съединителя и така...понякога притриса.

Никой не говори за "изрязване", а за това да потегляш с малко газ. Аз имах сходен проблем и от както започнах да потеглям по този начин, а не само на съединител, нямам въбрации и не мисля за глупости. При мен обаче вибрациите идват от 2-та диференциала и раздатката, а при теб не знам на какво може да се дължи. Тампоните на мотора проверявал ли си ги?
36922

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 26 Яну 2012, 17:03

Тампоните беше първото което смених...Не ми стана ясно как потегляш колега...би ли пояснил? И все пак едва ли е нормално да притриса както и да се потегля без да изпадаме в крайности...

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Яну 2012, 17:30

frizzante написа:Тампоните беше първото което смених...Не ми стана ясно как потегляш колега...би ли пояснил? И все пак едва ли е нормално да притриса както и да се потегля без да изпадаме в крайности...

както и да тръгваш не би трябвало да претриса

Потребител
Аватар
Кара: 330xd avtomat

Мнение от Nikolay VT » 27 Яну 2012, 19:21

Колега може да са омекнали пружините на сьединителя .Не буксува ,но притриса при трьгване ,особено ако е студен. Общо взето не е проблем ,само дето дразни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 30 Яну 2012, 22:11

Nikolay VT написа:Колега може да са омекнали пружините на сьединителя .Не буксува ,но притриса при трьгване ,особено ако е студен. Общо взето не е проблем ,само дето дразни.

Това претрисане може и да е и от дюзи,също се получава при високоотделящ съединител!Но щом казваш,че е при студен по вероятно е да са дюзите!Направи една диагностика на дюзите :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46