автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: автоматична скоростна кутия

Мнение от sub_eleven » 21 Яну 2012, 8:24

bai_ILIA написа:относно 5 степения автомат на GM за 3 кила дизела на Е46 - и аз исках такъв докато не изчетох нета и се оказа, че е "обречен". това първо, второ доста повече гори от ръчката.

нищо не е вечно, но след като изкарва 200000км, правиш ремонта ако/когато се наложи и забравяш.

Никой не може да ме убеди, че е много гот да ръчкаш скоростите на 3000 кубика дизел, в семейното комби, а и по принцип.

Ръчните скорости са да вадиш оптималното от един двигател, когато мощността му не е задоволителна в целия диапазон, както и за състезание. Да ги ръчкаш на 320i/d разбирам, но на 330d какъв е смисъла, като колата е самолет в целия диапазон.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Яну 2012, 9:36

Голям мотор + здрав автомат = безкраен кеф...но както знаем всяко нещо има начало и край...само салама има 2 края :mhihi:
Макар автомата на 330д (204к.с.) да не е особено здрав - при малко повече "култура на каране на автоматик"...рядко създава проблеми...сега...друг е въпроса бившия собственик на колата как се е отнасял към нея :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136к.с.

Мнение от ivanofff » 25 Яну 2012, 7:25

Здравейте колеги,нормално ли е това надигане и притрисане на колата при превключване на място от P на R или на D? И ако не е какъв може да е проблема? Възможно ли е да е от маслото,сменено е скоро,примерно да е повече или по малко от необходимото.Може е и преди смяната да си е било така,но просто да не съм му обръщал внимание!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 25 Яну 2012, 12:04

не е нормално да притриса при добре натисната спирачка. Може и маслото да не си го уцелил каквото трябва като си го сменял.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 25 Яну 2012, 17:35

ivanofff написа:Здравейте колеги,нормално ли е това надигане и притрисане на колата при превключване на място от P на R или на D? И ако не е какъв може да е проблема? Възможно ли е да е от маслото,сменено е скоро,примерно да е повече или по малко от необходимото.Може е и преди смяната да си е било така,но просто да не съм му обръщал внимание!

Зависи колко е силно и както е споменал колегата, дали си натиснал достатъчно силно спирачката. Ако преди не си го забелязвал а сега го забелязваш .. .може и да имаш проблем. Къде сменя маслото?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Яну 2012, 21:22

Dimitroff написа:Голям мотор + здрав автомат = безкраен кеф...

:owned:

Абсолютно вярно. Който не е карал, той не знае.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 26 Яну 2012, 1:45

^ОО! аз знам попадала ми е в рачичките! Само дето кофтито при автоматиците е разликата при работата на мотора от превключване на D към P, R и това е така защото караме дърти коли, обясниха ми, че се разбивал вала и имал луфт за това при повечето е така, но при новото не. При моята 320-ка се усеща особено зимата, когато е студена!
Та за това притриса на спирачка докат е студена и т. н. свързано с вибрации в купето, в повечето от случаите проблема идва от мотора или тампони (рядко срещан случай и най-добрия вариант за клиента) :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от staniu.simeonov » 22 Окт 2012, 22:46

Здравейте колеги някой знаели дали автоматична скоростна кутия от 330Д може да стане на 330ХД, и също така бихтели ми препоръчали сервиз в ПЛОВДИВ. Благодаря ви предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 23 Окт 2012, 17:26

Управляващия модул е същия би трябвало да стане според мен.
Разликата е във връзката към раздатката.

Потребител
Аватар

Мнение от staniu.simeonov » 23 Окт 2012, 18:54

BMW///M-ma6inata написа:Моята кола я купих със счупени скорости (запалени дискове и счупена турбина). И аз имах избор дали да я отремонтирам или да взема втора употреба. Не съм се замислял дори за втора употреба. Моята кола е 330хд със GM скоростна кутия и това им е слабо място, карат по 200 000км максимум. Ще дадеш една шапка пари за втора употреба и нямаш гаранция, че след 5000км няма да се счупи и тази.
Сервиза за скоростни кутии във София е само един...Коко в малинова долина. Там ремонтирах моите имам и гаранция. Подменят ти всичко в кутията с чисто ново, а за турбината имаш възможност за оригинална БМВ или рециклирана.
Така че действай!

Някакъв телефон на този Коко можете ли да ми дадете

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 12 Дек 2012, 13:15

И аз да споделя какво ме тревожи мен в последно време - незнам дали има връзка със студа, но на последък на мойта кутия и е нужно повече време преди да тръгна за да качи маслото. Ако не изчакам около минута след като дам на D, давайки газ колата тръгва все едно е на полусъединител и просто трансформатора не дава целия въртящ момент :dunno: Колата (320D 03') e на проверени под 200 хил. ;) и имах намерение пролеттта да сменям тампоните и маслото АСК профилактично ... и още един въпрос - нивото на маслото на скоростната мери ли се и как ?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Дек 2012, 21:39

Мери се.
Има пробка за замерване на кутията.
Дори и нивото да е ок - ако смърди на изгоряло масло...сменяй!
... филтъра също...няаа как ... без мрън-мрън, за да няма после оле майко...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 13 Дек 2012, 13:59

извинявам се за това че ще пиша тук в темата на колегата но и аз имам едно питане относно тези автоматици.Колата на приятелката ми е е 46 320 д автоматик+типтроник.от известно време на сам прави 1 проблем:както си се кара в града и между 2 и 3 предавка забива и влиза в авариен режим,светва едно зъбно колело и това е.гаса,вада ключа,пала пак и няма проблем.Това го прави само на директна предавка,на ръчни скорости не :dunno: Един маистор я гледа и каза че турбината на кутията е за смяна и обявява некви луди лева ремонт! Това възможно ли е.Има ли вариант за смяна само на тази турбина?Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Дек 2012, 23:40

tuporashko написа:извинявам се за това че ще пиша тук в темата на колегата но и аз имам едно питане относно тези автоматици.Колата на приятелката ми е е 46 320 д автоматик+типтроник.от известно време на сам прави 1 проблем:както си се кара в града и между 2 и 3 предавка забива и влиза в авариен режим,светва едно зъбно колело и това е.гаса,вада ключа,пала пак и няма проблем.Това го прави само на директна предавка,на ръчни скорости не :dunno: Един маистор я гледа и каза че турбината на кутията е за смяна и обявява некви луди лева ремонт! Това възможно ли е.Има ли вариант за смяна само на тази турбина?Благодаря предварително

Еми има вариант само на турбината, но като се отвори кутията може да изкочи и още нещо. Което е добре да се оправи докато кутията е свалена, а и за да не прецака по-нататък новите части които ще сложиш сега. И да турбината не е от евтините чсто по кутията, както и труда ( ако си при читав майстор). Абе казано на кратко за какъвто и ремонт на авт. скоростна кутия само при проверен майстор/сервиз за да не правиш после по-скъп ремонт. Работата си изисква познания и аз лично не бих се довеил на кой да е.

П.С.
И това че някой е много добър авто-монтьор, не значи че може да прави и автоматици.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 14 Дек 2012, 12:44

това ми е напълно ясно колега, но в Плевен не знам такъв изявен майстор на автоматици като в София.

ПредишнаСледваща

Назад към E46