Нещо не свири както трябва.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Нещо не свири както трябва.

Мнение от AlCapone » 24 Яну 2012, 10:32

Здравейте Колеги!!! Отново съм с проблемче и отново се надявам да го реша тук с ваша помощ! Значи вкарах в багажника това:
Pioneer TS-W309D4 - http://caraudio-bg.com/carsubwoofers/Pi ... 309d4.html
Бокс отворен обем за 12" бас - http://www.ljclub.net/kutii/P-box%2012-47/box.htm
Kenwood KAC-6404 - http://www.hifi-pictures.net/base-car-a ... 04/amp.htm
Сигнала идва от това http://www.sony.co.uk/support/en/produc ... ifications и като цяло проблема ми е следния значи баса е много дървен и мн тих смисъл не става за нищо. Опасенията са ми че нещо не съм направил настройките на усилвателя и на сд-то или пък усилвателя е слаб(което според мен е малко вероятно макар и да не може да храни говорителя както трябва) сложил съм LPF-а на сд-то и на усилвателя на 80Hz, HPF-а съм го изключил и от сд-то и от усилвателя Loud също съм го изключил от сд-то и нз просто баса го няма никакъв не е някъкси плътен с много вибраций а просто удря и е един мн дървен такъв. Имам и едно усилвателче http://www.hifi-pictures.net/base-car-a ... M-4520.htm но не съмнявам то да е по яко от този с който съм сега.

Кажете ми какво да направя за да звучи като хората че все едно си хвърлих парите на улицата :) ?

Поздрави!!!
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Re: Нещо не свири както трябва.

Мнение от -Юли- » 24 Яну 2012, 10:48

като за начало смени това сони със друго цд за проба ,трябва да има разлика :yes: нещо pioneer ,alpine !!!
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 24 Яну 2012, 12:48

AlCapone написа:Здравейте Колеги!!! Отново съм с проблемче и отново се надявам да го реша тук с ваша помощ! Значи вкарах в багажника това:
Pioneer TS-W309D4 - http://caraudio-bg.com/carsubwoofers/Pi ... 309d4.html
Бокс отворен обем за 12" бас - http://www.ljclub.net/kutii/P-box%2012-47/box.htm
Kenwood KAC-6404 - http://www.hifi-pictures.net/base-car-a ... 04/amp.htm
Сигнала идва от това http://www.sony.co.uk/support/en/produc ... ifications и като цяло проблема ми е следния значи баса е много дървен и мн тих смисъл не става за нищо. Опасенията са ми че нещо не съм направил настройките на усилвателя и на сд-то или пък усилвателя е слаб(което според мен е малко вероятно макар и да не може да храни говорителя както трябва) сложил съм LPF-а на сд-то и на усилвателя на 80Hz, HPF-а съм го изключил и от сд-то и от усилвателя Loud също съм го изключил от сд-то и нз просто баса го няма никакъв не е някъкси плътен с много вибраций а просто удря и е един мн дървен такъв. Имам и едно усилвателче http://www.hifi-pictures.net/base-car-a ... M-4520.htm но не съмнявам то да е по яко от този с който съм сега.

Кажете ми какво да направя за да звучи като хората че все едно си хвърлих парите на улицата :) ?

Поздрави!!!

Колега, това, което си изградил е много нестандартна аудио система. Усливатела е от ниския клас, поне за мен с този 1% нелинейни изкривявания изобщо не влиза в полезрението ми. В момента не говоря за марки, а за параметри. Като си почнал да изграждаш системата защо не си взе усилвател само за субуфър? Плеара ти има изход за усливател за предна, задна линия и субуфър. Има контрол/настройка на силата на сигнала за суба. И това с тези филтри от плеара е безмислено, защото на изхода на плеара, сигнала за суба вече е филтриран. Ако питаш мен или си объркал нещо при свързването или си свързал усилватела към четирите канала, което е стандартно и имаш предна и задна линия. При това положение сигнала е добре да бъде пълноспектърен и да се използва допълнителен усилвател за суба. Ако искаш да ползваш усилватела само за субуфър ползвай съответния изход на плеара и само единия от входовете или А или B. Ако искаш нещо по-различно е добре да напишеш каква ти е идеята, за да можем да ти помогнем.
Последна промяна stony1 на 25 Яну 2012, 20:44, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AlCapone » 25 Яну 2012, 10:10

stony1 написа:Колега, това, което си изградил е много аудио система. Усливатела е от ниския клас, поне за мен с този 1% нелинейни изкривявания изобщо не влиза в полезрението ми. В момента не говоря за маркаи, а за параметри. Като си почнал да изграждаш системата защо не си взе усилвател само за субуфър? Плеара ти има изход за усливател за предна, задна линия и субуфър. Има контрол/настройка на силата на сигнала за суба. И това с тези филтри си от плеара е безмислено, защото на изхода на плеара, сигнала за суба вече е филтриран. Ако питаш мен или си объркал нещо при свързването или си свързал усилватела към четирите канала, което е стандартно и имаш предна и задна линия. При това положение сигнала е донре да бъде пълноспектърен и да се използва допълнителен усилвател за суба. Ако искаш да ползваш усилватела само за субуфър ползвай съответния изход на плеара и само единия от входовете или А или B. Ако искаш нещо по-различно е добре да напишеш каква тие идеята, за да можем да ти помогнем.

Здравейте! Колега относно усилвателя, да знам че е слаб но просто такъв имах не съм го купувал за това а го имах от преди. Относно сд-то взел съм сигнал от чинчовете САМО за суб. След което този канал съм го разделил с преходници за чинчове и фактически 4-тирите чинча на усилвателя се ползват за сигнала от сд-то за суб-а. После говорителят е с 2 входа и съответно аз съм бричнал изходите от усилвателя и съм захранил 2-та канала на говорителя. Да разбирам че проблема ми е от усилвателя и да търся нов направо и да не се занимавам с глупости? И ако е така някъкви предложения за усилвател ?

markizat86 написа:като за начало смени това сони със друго цд за проба ,трябва да има разлика :yes: нещо pioneer ,alpine !!!

Колега с цялото му уважение това е несериозно и аз знам че като цяло сони не са кой знае какво в car audio-то но сонито ми е последното нещо в което ще търся проблем в случая.

кандидат ентусиаст
Аватар

2019---e90 m47 2006

Мнение от -Юли- » 25 Яну 2012, 19:34

AlCapone написа:
stony1 написа:Колега, това, което си изградил е много аудио система. Усливатела е от ниския клас, поне за мен с този 1% нелинейни изкривявания изобщо не влиза в полезрението ми. В момента не говоря за маркаи, а за параметри. Като си почнал да изграждаш системата защо не си взе усилвател само за субуфър? Плеара ти има изход за усливател за предна, задна линия и субуфър. Има контрол/настройка на силата на сигнала за суба. И това с тези филтри си от плеара е безмислено, защото на изхода на плеара, сигнала за суба вече е филтриран. Ако питаш мен или си объркал нещо при свързването или си свързал усилватела към четирите канала, което е стандартно и имаш предна и задна линия. При това положение сигнала е донре да бъде пълноспектърен и да се използва допълнителен усилвател за суба. Ако искаш да ползваш усилватела само за субуфър ползвай съответния изход на плеара и само единия от входовете или А или B. Ако искаш нещо по-различно е добре да напишеш каква тие идеята, за да можем да ти помогнем.

Здравейте! Колега относно усилвателя, да знам че е слаб но просто такъв имах не съм го купувал за това а го имах от преди. Относно сд-то взел съм сигнал от чинчовете САМО за суб. След което този канал съм го разделил с преходници за чинчове и фактически 4-тирите чинча на усилвателя се ползват за сигнала от сд-то за суб-а. После говорителят е с 2 входа и съответно аз съм бричнал изходите от усилвателя и съм захранил 2-та канала на говорителя. Да разбирам че проблема ми е от усилвателя и да търся нов направо и да не се занимавам с глупости? И ако е така някъкви предложения за усилвател ?

markizat86 написа:като за начало смени това сони със друго цд за проба ,трябва да има разлика :yes: нещо pioneer ,alpine !!!

Колега с цялото му уважение това е несериозно и аз знам че като цяло сони не са кой знае какво в car audio-то но сонито ми е последното нещо в което ще търся проблем в случая.

колега изобщо не е несериозно !!има теми разрови се почети !!средните и ниски класове на сони са пълна скръб......и последно каква музика искаш да имаш ,качествена или силна та като минаваш да будиш комшийте? :mhihi:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 25 Яну 2012, 21:42

AlCapone написа:

Леле :banghead: като прочетох какво съм написал се уплаших.
Сега сериозно. Проблема не е от усилвателя, а от начина на свързването. Начина, по който си свързал плеара с усилвателя е недопустим. Същото се отнася и за говорителя Получава се едно "нищо". Самият усилвател е проектиран така, че като му се подаде сигнал на двата стрео входа и се включат филтрите да раздели сигнала на изходите по следния начин. Изходи А - сигнал с честоти над 80 Hz; Изходи Б - сигнал с честоти под 200 Hz, като има възможност да се избира в диапазона между 200 - 50 Hz.
Имаш два варианта за свързване:
1. изходите на плеара за задна линия към Б входовете на усилвателя, включен LPF на усилвателя и свързване на суба към Б изходите. Суба е двунамотков и се свърза като два отделни говорителя.
2. изхода на плеара за суб към Б входовете на усилвателя, LPF филтъра може да го пробваш и да решиш как ти харесва. Свързването на съба е както при первия вариант.

В линка, който си дал за усилватела има pdf файл, в който са описани начините на свързване на усилвателя и характеристиките му.

П.П. Един съвет към всички колеги.
Преди да питате за нещо, поровете в нета и прочетете документите на апаратурата, с която разполагате. Ако не разполагате с такава, потърсете в интернет. Описанията са подробни и няма как да се сбърка нещо.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AlCapone » 26 Яну 2012, 19:29

Здравейте колеги :) stony1 значи по това което разбрах от написаното от теб реших че е по добре да пробвам с този усилвател. Като свързах 2-та канала на усилвателя към 2-та канала на говорителя. Знам че този усилвател също е слаб но просто такъв имам под ръка но баса пак за нищо не става. До колкото разбирам решението на въпроса ми е нов усилвател ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 27 Яну 2012, 8:23

Кутията е неподходяща. :nono: Отличен пример как не се прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

2019---e90 m47 2006

Мнение от -Юли- » 12 Фев 2012, 10:07

за толкова много време разбра ли поне какъв е бил проблема :dunno:

Назад към Car аудио и видео