Проблем с БК-то

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с БК-то

Мнение от bmw_m3e46 » 23 Яну 2012, 17:15

Здравейте ,вчера си сложих рингове за табло сам по стъпките на тези видео клипове: http://www.youtube.com/watch?v=dYuZDDAt ... re=related и http://www.youtube.com/watch?v=E21znnLPx-s... И така всичко направих точно както е показано в клиповете... И от както сложих ринговете и отворих километража ми се развали БК-то (BC копчето при лоста за мигачите) Изписва ми само часовника и градусите като ми пише -40 градуса и не ми дава да видя другите неща (оставащи километри ,среден разход и т.н.) Ако знаете какъв е проблема ще се радвам да го споделите и да видим как ще го оправям... :)

Потребител
Аватар

Re: Проблем с БК-то

Мнение от bmw_m3e46 » 24 Яну 2012, 22:40

Много дразни това да нямаш БК (BC) дано да се намери някой да сподели как да го оправя :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Яну 2012, 13:48

bmw_m3e46 написа:Здравейте ,вчера си сложих рингове за табло сам по стъпките на тези видео клипове: http://www.youtube.com/watch?v=dYuZDDAt ... re=related и http://www.youtube.com/watch?v=E21znnLPx-s... И така всичко направих точно както е показано в клиповете... И от както сложих ринговете и отворих километража ми се развали БК-то (BC копчето при лоста за мигачите) Изписва ми само часовника и градусите като ми пише -40 градуса и не ми дава да видя другите неща (оставащи километри ,среден разход и т.н.) Ако знаете какъв е проблема ще се радвам да го споделите и да видим как ще го оправям... :)

Отвори го пак - виж кабелите отзад на таблото - изкарай ги и ги сложи наново - а 2-те неща нямат нищо общо - ринговете с BC лостчето :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 25 Яну 2012, 13:52

Надявам се, че си започнал с рестарт-сваляне на акумулатора за 20-30 минути?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Яну 2012, 13:55

NikVanov написа:Надявам се, че си започнал с рестарт-сваляне на акумулатора за 20-30 минути?

И защо да сваля акумулатора?
Това което ми хрумва е освен колата да не е имала BC,да е сложен лоста в последствие - и след махането на акумулатора (ако е направено) да е рестнало софта по начин,по който не разпознава вече самото лостче - в противен случай - чиста случайност
За слагане на рингове,махането на акумулатора - е ненужно :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_m3e46 » 25 Яну 2012, 14:53

Колата е 2000г март месец 323CI не е слагано БК-то фабрично си е не съм слагал акумулатора ,защото никъде не пише ,че се сваля днеска ще го отворя отново и ще размърдам кабелите от буксите дано се оправи :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: Трамвай №5

Мнение от Shef4e » 25 Яну 2012, 15:20

И аз като теб колега гледах видеото и си монтирах рингове. Слагам буксата на таблото и всичко се е "побъркало". Градусите на МАХ, километража не работи, лампата на резервоара свети ,а не съм не резерва. Някакви други лампи светят. Свалих таблото и почистих малко буксата и после всичко се оправи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 25 Яну 2012, 16:09

Да не би повреме на манипулацията ключът да е бил поставен :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Яну 2012, 16:18

Shef4e написа:И аз като теб колега гледах видеото и си монтирах рингове. Слагам буксата на таблото и всичко се е "побъркало". Градусите на МАХ, километража не работи, лампата на резервоара свети ,а не съм не резерва. Някакви други лампи светят. Свалих таблото и почистих малко буксата и после всичко се оправи.

Кви ги вършите бе момчета :dunno: свалял съм над 10 пъти моето,и не само..сменял съм диодите,стелките,рингове и не съм имал проблем :dunno: затова се учудих - но изчистването на буксата е много добра идея,както и на самите пинове :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 25 Яну 2012, 22:18

При всички компютри, когато възникне проблем, най-лесното е да се рестартира, не рядко /разбира се, не винаги!/ нещата се оправят. После е ясно- ако не се оправи трябва да се провери какво е пипано преди да възникне проблемът и последователно да се търси причината. Но това е теория.

Назад към E46