за какво са тези букси

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lachssilber-metallic (203)

за какво са тези букси

Мнение от RxD » 18 Яну 2012, 0:13

Привет.Всичко тръгна от неработещ оборотомер и разходомер.Започнах със смяна на табла,еку,щекери,платки ,батерии ходене при електричар, в крайна сметка пробвах с работещо табло,което при мен не тръгна на 7ми пин на синята букса черния кабел идва сигнал за оборотомера, за разходомер и други не съм мерил не можах да намера коя за какво е. В крайна сметка излиза че не е от таблото, а от кабели.(явно някой си е поиграл с колата преди мен) Започнах да разглобявам и да преглеждам и попаднах на тези кабели и букси около еку-то.Нека ако някой знае за какво са да помогне.Черната около кабела на еку-то и другите две черна и бяла в бялата НЕ ВЛИЗА НИЩО :roll: :dunno: колата е комби 93 м40б18 с клима и абс ако има значение
Изображение

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Re: за какво са тези букси

Мнение от La4u » 19 Яну 2012, 17:11

Климатика
Откачи ги и виж дали ще имаш климатик
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RxD » 19 Яну 2012, 18:10

La4u написа:Климатика
Откачи ги и виж дали ще имаш климатик

След известно четене из нета , черната която е с бялата е за климатика ,а бялата за оборотомер и разходомер води се конектор c104 , ОБАЧЕ , не мога да разбера защо няма към нея друга букса , колата е със свалено табло и НЕ отива букса до тази бялата а като е мера на нея има сигнал на пиновете , но от Мотроника си има пинове за оборотомер и разходомер ( 6 и 32 ) към (7 и 11) на синята букса която влиза в самото табло също има сигнал пробвах и с табло което работи пак не тръгва , има още два пина за оборотомер на Мотроника 47 и 48 (черен и жълт) които са за Pulse (Engine Speed) Crank Ref Sensor (+) и Pulse (Engine Speed) Crank Ref Sensor (-) някаква идея кой е този сензор ? или как може да се провери дали работи ? снимката е примерна , но показва кой пин на Мотроника за какво е , ето и една таблица в която пише от конектор c101 и c104 какви са разликите и кое за какво е
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:X8gP78GNfEkJ:debil.lv/bmw/Early_%26_Late_E30_C101_Pinouts.xls+e30+c1+connector&cd=2&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e30-ки
Мечтае да кара: F1

Мнение от plamen.ALPINA09 » 21 Яну 2012, 23:12

за м40б18 ли става вапрос,така като гледам буксата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RxD » 22 Яну 2012, 1:40

plamen.ALPINA09 написа:за м40б18 ли става вапрос,така като гледам буксата

да , колега

Потребител
Аватар

Мнение от plamen.ALPINA09 » 22 Яну 2012, 21:10

образно казано тва ти е датчик хоула.информацията постапва в компа и отам в уреда и т.н.,някаде ти се губи вразката

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 23 Яну 2012, 10:38

plamen.ALPINA09 написа:образно казано тва ти е датчик хоула.информацията постапва в компа и отам в уреда и т.н.,някаде ти се губи вразката

За малко да уцелиш, ама за малко, като начало в Е30-ката няма хол датчик ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 24 Яну 2012, 2:58

Рупи дай точните цифри на ЕКУ-то защото имам схеми на м40 но ми трябва точния модел
След това ако си сигурен че твоето табло е изправно ще прозвъним 7-ми и 11-сти пин от таблото
за да видим къде ще "цъфнат" на ЕКУ-то и дали въобще съществуват на буксата
А след като видим пин аут-а на ЕКУ-то можем дирекно да да закачим 7 и 11 пин за съотвестващите им на буксата му
Или ако искаш ми звънни да го оправим проблема
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от plamen.ALPINA09 » 24 Яну 2012, 12:11

дали има или няма хол ако спорим тва няма да реши проблема на колегата.ние тука сме от село и караме некви турбот а,самоделки в гаража м30б35турбо,м50б25т...,м40б18т..,м42б18т...,м20б25,27т...некви v8 и т.н.,кои ти е видял хол.отделно имаме 20,25коли е30.ама тва пак хич няма значение.по вероятно е колегата,mladfen,да реши проблема.ако пак нешто ви трябва може да заповядате,оня ден ми пристигна оште една хубавица от германия ,м40 е,стокова непокатната,имам и други такива девствени,може да се премери тва онва.макар че мисля,че mladfen ште реши проблема :)

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 24 Яну 2012, 17:04

plamen.ALPINA09 написа:дали има или няма хол ако спорим тва няма да реши проблема на колегата.ние тука сме от село и караме некви турбот а,самоделки в гаража м30б35турбо,м50б25т...,м40б18т..,м42б18т...,м20б25,27т...некви v8 и т.н.,кои ти е видял хол.отделно имаме 20,25коли е30.ама тва пак хич няма значение.по вероятно е колегата,mladfen,да реши проблема.ако пак нешто ви трябва може да заповядате,оня ден ми пристигна оште една хубавица от германия ,м40 е,стокова непокатната,имам и други такива девствени,може да се премери тва онва.макар че мисля,че mladfen ште реши проблема :)

Сега ако и успееш да ми кажеш какво искаше да кажеш цена няма да имаш :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от plamen.ALPINA09 » 24 Яну 2012, 17:38

ништо кво да кажа,даи да помогнем на колегата,тарси си инфо,а не кои е по велик :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 24 Яну 2012, 22:11

Май е индукционен "датчик хоула" (и няма нищо общо с въпросната букса), но както и да е - нали си разбирач и не се правиш на велик :mhihi:

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 25 Яну 2012, 0:07

plamen.ALPINA09 написа:ништо кво да кажа,даи да помогнем на колегата,тарси си инфо,а не кои е по велик :lol:

На мен работата не ми е да се правя на велик, а да коригирам неточности(когато ги знам разбира се) за това съм модератор, в случая ти казваш неточност от технически характер за това те поправям, не виждам за какво се засягаш и ми обясняваш колко турбо мотора си направил като връзката е никаква и аз съм направил доста ама какво от това :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от plamen.ALPINA09 » 25 Яну 2012, 1:00

еи хванахте се за тоя мои датчик хол .писал съм"образно"и не за буксата а за сигнала"speed engine"и да колега индукционен е точно този на м40,ама има,има и такива с отворен емитер ама не и тука. бялата букса доколкото знам е диагностична да закачиш осцилоскоп да речем и на нея си има импулс"C104".47 и 48 са пинове които включват релета,за бензинова помпа да речем,не знам точно кои при на м40 ЕКУ-то са,обаче в таблицата която е предоставил колегата мисля че пише,не ме караите сега и да превеждам.някъде другаде му се губи връзката на човека.трябва да се вземе една схема на неговия комп. и да се мери,както предложи колегата"mladfen" :lol:
Последна промяна plamen.ALPINA09 на 25 Яну 2012, 13:09, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от plamen.ALPINA09 » 25 Яну 2012, 1:09

ge_a написа:
plamen.ALPINA09 написа:ништо кво да кажа,даи да помогнем на колегата,тарси си инфо,а не кои е по велик :lol:

На мен работата не ми е да се правя на велик, а да коригирам неточности(когато ги знам разбира се) за това съм модератор, в случая ти казваш неточност от технически характер за това те поправям, не виждам за какво се засягаш и ми обясняваш колко турбо мотора си направил като връзката е никаква и аз съм направил доста ама какво от това :dunno:

ок,написах го накратко ама бях разбран погрешно :mhihi:

Следваща

Назад към E30