Двигател за BMW e60 530 xi модел 2006 година.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- jorjfilipov
- Потребител
-
Двигател за BMW e60 530 xi модел 2006 година.
Привет колеги. интересува ме дали някой би могъл да ме насочи от къде мога да намеря сравнително нов, запазен двигател за BMW e60 530 xi модел 2006 година. предварително благодаря
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- jorjfilipov
- Потребител
-
Re: Двигател за BMW e60 530 xi модел 2006 година.
май е най-добре да разкажа какво ми се случи, защото почва да ми се струва че ме връткат майстори и ми говорят глупости.
преди 10-15 дни пътувайки по планински път пред мен паднаха камъни които удариха отдолу колата когато минах през тях. веднага спрях да огледам, но беше тъмно и след като не забелязах видими поражения се качих и продължих. компютъра нищо не отчете, мотора не промени звука. карах около 5км и след като пристихнах и слезнах да си разтоварвам багажа видях че от колата тече масло. изтече доста- може би поне 3-4 литра. след това майсторите ми казаха че датчика за нивото маслото не е отчел нищо защото е бил избит при удара. но колата няма ли втори датчик за налягането на маслото и ако двигателя е работил без масло нямаше ли да светне? казаха ми че лагерите били задрали и се наложило да шлайфат двигателя и сега можело да изкара и 100 000км ама можело и да блокира след 200км. Ремонта ми излезе около 6000лв от които застрахователите ще ми покрият около 3000лв. възможно ли подмяна на лагерите и шлайфане да е още 3000лв и като цяло дали не ми правят номер майсторите?
преди 10-15 дни пътувайки по планински път пред мен паднаха камъни които удариха отдолу колата когато минах през тях. веднага спрях да огледам, но беше тъмно и след като не забелязах видими поражения се качих и продължих. компютъра нищо не отчете, мотора не промени звука. карах около 5км и след като пристихнах и слезнах да си разтоварвам багажа видях че от колата тече масло. изтече доста- може би поне 3-4 литра. след това майсторите ми казаха че датчика за нивото маслото не е отчел нищо защото е бил избит при удара. но колата няма ли втори датчик за налягането на маслото и ако двигателя е работил без масло нямаше ли да светне? казаха ми че лагерите били задрали и се наложило да шлайфат двигателя и сега можело да изкара и 100 000км ама можело и да блокира след 200км. Ремонта ми излезе около 6000лв от които застрахователите ще ми покрият около 3000лв. възможно ли подмяна на лагерите и шлайфане да е още 3000лв и като цяло дали не ми правят номер майсторите?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
За твоя мотор чисто нов колянов вал ,комплект с основни и биелни лагери струва 1943лв.
Сам си направи сметка за тези пари които са ти взели какво са направили .....
Сам си направи сметка за тези пари които са ти взели какво са направили .....
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Много неприятно! А между другото, според мен при избит от удар датчик, какъвто и да е, веднага ще "светне"
Тия майстори май са малко така 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- dechi
- младши ентусиаст
-
- Кара: E24 633CSi
- Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic
Колега, "майсторите" са те врътнали. За двигателя - звънни на Боби от линка във Враца. Ако може да направи нещо - ще е качествено и с гаранция. А варианта с новия вал е много добър. Успех. Аз наскоро убих едно куче и беше страшен филм, но платиха застраховката - да са живи и здрави.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски
- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Моргата на Койчо в Казанлък има мотори на корем .
Пламен
- jorjfilipov
- Потребител
-
благодаря на всички за съветите които дадохте. след като закарах колата в друг сервиз се оказа че нещата стоят по съвсем друг начин и по двигателя не е имало каквито и да било поражения. просто са искали да ме вкарат в схема за да ми вземат едни пари. те дори не са демонтирали спукания картер а са го заварили ей така без да го свалят в резултат на което пробката стои накриво и капе масло от там. радостната новина е че колата вероятно не е работила без масло в мотора тъй като дупката е сравнително малка. правиха пълна диагностика и замервания и всичко е ок. сега обаче ми трябва нов картер. имате ли идея от къде мога да намеря такъв за моето бмв на по-прилична цена? нов е около 800 лв. също така някой от вас изпробвал ли е някоя от добавките за масло които продават и рекламират че спомагат за по-добро смазване и образуват защитен слой около буталата. даже има една руска в м-комплект за която казват че мотора може да работи до 200км пробег без масло и без да се повреди. изобщо какво бихте препоръчали като профилактика за почистване на двигателната система и по-добро смазване на мотора
предварително благодаря за съдействието.
предварително благодаря за съдействието.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Не е много добра идея на N52 да слагаш руски присадки за масло, при условие че този мотор се кара с 5-30. Пак някой "майстор" ли ти препоръча?
не се занимавай с глупости сменяй картера и си смени маслото и си карай колата 

10 мнения
• Страница 1 от 1