Въпрос относно интериора на Бмв Х6

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос относно интериора на Бмв Х6

Мнение от rasim » 26 Дек 2011, 23:48

Въпроса ми е следния , искам да си направя вътре в купето всички светлини да светят бяло , например - километража , таблото и т.н абсолютно всичко да свети бяло , къде и кой може да го направи ? и колко ще струва горе долу и какво се сменя , мерси предварително .

ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно интериора на Бмв Х6

Мнение от BadAngel » 26 Дек 2011, 23:59

няма ли да те дразни бялата светлина, когато караш по тъмно?

иначе не зная къде може да се направи това, но според мен не си заслужава
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rasim » 27 Дек 2011, 0:01

Един приятел има Алпина Б7 и вътре свети уникално всичко бяло и не пречи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2012, 10:37

rasim написа:Един приятел има Алпина Б7 и вътре свети уникално всичко бяло и не пречи.

Само че много зависи,аз съм правил бяло табло при е46,гледал съм как се прави и на Е60...не е особено трудно,просто е по-пипкаво.
Идеята е че стоковите диоди - не съм ровил много,но са идея по-малки от стандартни smd диоди и интензитета им е по-малък и по-мек да кажем.По-трудно ще е предполагам останалите копчета и т.н да се сменят диодите...но 100% има кой да го направи..
Ето малко повече нагледно:
http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=10889
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1435280
http://forums.5series.net/topic/84468-official-m5-mod-cluster-by-nigxdoof/
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Яну 2012, 0:00

в интерес на общото благо и знание да вметна по въпроса
за осветлението в купето (и на цялата кола - фарове, мигачи, стопове, итн) се грижат екипи от инженери, които не само пресмятат точното количество нужно осветление, лещите с които се разпределя (погледнете най-обикновена лампа в купето - тя е съставена от малки фасети, които да пречупват светлината равномерно), но и спектъра на самата светлина, защото може да не ви се вярва, но един и същи цвят светлина може да има различни спектри (смес от тях).
Всичко това е впрегнато за да даде комфорт и сигурност
При положение, че има инженери които се грижат за миризмата на колата и звука от затварянето на вратата (факт при БМВ, има такива хора), мисля че всичко е добре премислено
И въпреки това ако го направиш сподели снимка : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Яну 2012, 8:39

Хаос написа:в интерес на общото благо и знание да вметна по въпроса
за осветлението в купето (и на цялата кола - фарове, мигачи, стопове, итн) се грижат екипи от инженери, които не само пресмятат точното количество нужно осветление, лещите с които се разпределя (погледнете най-обикновена лампа в купето - тя е съставена от малки фасети, които да пречупват светлината равномерно), но и спектъра на самата светлина, защото може да не ви се вярва, но един и същи цвят светлина може да има различни спектри (смес от тях).
Всичко това е впрегнато за да даде комфорт и сигурност
При положение, че има инженери които се грижат за миризмата на колата и звука от затварянето на вратата (факт при БМВ, има такива хора), мисля че всичко е добре премислено
И въпреки това ако го направиш сподели снимка : )

Прав си за това ,което казваш - но понякога и в БГ се намират инж :mhihi: и хора които могат да пресметнат какво е нужно за да се смени,нещо по осветлението - факт има стандарти,на база проучвания и влиянието на всяко едно нещо с точнсот - ергономия - която хич не е лесна наука.
Факторите са много,въздействие на зрение,напрежение,комфорт и т.н - затова и професионално преправяне на подобни неща,е по-добре да се прави от хроа които имат данни за подобна стандартизация,защото както каза всяко нещо има значение - дори количеството шум от към двигател,гуми и т.н за кратко време ,може да не рпави впечатление но за по-дълго да има негативни последствия.
А и все пак X6 не е кола,с която да си пробваш ел възможностите :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6