Нереално ненормален разход !!!!
Модератор: Технически модератори
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Re: Нереално ненормален разход !!!!
по въпроса с разхода! Колега мисля че разхода ти е супер за това време и този мотор. За газовата както писа колегата Жики излиза около 1200 - 1400 лв в зависимост къде е слагаш. Аз платих 1350 лв за ГИ на Бартолини и съм ммного доволен за момента. Колата си върви както и на бензин. Честно казано не съм я засичал на газ как ми гори но някакси ми се вижда по добре отколкото като е карах на бензин. Защото преди като сипя 20 кинта бензин и все едно нищо не съм сипал. А сега като и сложа 20 кинта газ и друго говори. Щото 20 лв. бензин са около 7-8 литра а 20 лв газ идва двойно повече. Имам и индикатор който ми показва колко газ имам в бутилката и това ми помага да се ориентирам кога да сипя. Но няма да сгрешиш с газовата честно казано. Ако искаш данни н моя газаджия на Л.С. ще ти ги пусна да се чуеш с него и да го разпиташ.
Успех...
Успех...
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
cod-cdbp написа:P1tbuL написа:Моя дърт скрин автоматец на тва време в софия ми дава около и над 18 газ. Изобщо не и се стягай разхода ти е нормален даже перфектен!![]()
И не мисли за газта а си сложи едно читаво ГИ да се родиш и изобщо не се притеснявай за колата!
Друг път поне един палец покажи, като ти се хилим от други бели 34-ки
![]()
![]()
Ти ли беше на 202-ра бе брат?

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Kregec написа:по въпроса с разхода! Колега мисля че разхода ти е супер за това време и този мотор. За газовата както писа колегата Жики излиза около 1200 - 1400 лв в зависимост къде е слагаш. Аз платих 1350 лв за ГИ на Бартолини и съм ммного доволен за момента. Колата си върви както и на бензин. Честно казано не съм я засичал на газ как ми гори но някакси ми се вижда по добре отколкото като е карах на бензин. Защото преди като сипя 20 кинта бензин и все едно нищо не съм сипал. А сега като и сложа 20 кинта газ и друго говори. Щото 20 лв. бензин са около 7-8 литра а 20 лв газ идва двойно повече. Имам и индикатор който ми показва колко газ имам в бутилката и това ми помага да се ориентирам кога да сипя. Но няма да сгрешиш с газовата честно казано. Ако искаш данни н моя газаджия на Л.С. ще ти ги пусна да се чуеш с него и да го разпиташ.
Успех...
Прати ми ги, ако не е проблем да ги имам все пак!! Пък ако в крайна сметка го преглътна и и сложа, ще звънна...пък да видим

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Събери кинтити , телефоните лесни , с парите в джоба за 1 ден ще си кастриран , аааа газифициран 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Моята е Ловато излезе ми 1500лв с всичко. От една година я имам и не съм имал проблеми с нея.Разход като на бензин :градско (сега зимата 18/20) извънградско 9/10(пак зимата). Падала е до 7.3 лятото извънградско с клима но това е като тръгна към морето и е прав пътя 

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- dani32
- Потребител
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: e34 v10
Здравейте
На какво може да се дължи разход от 20литра А95 на 80 километра ! Дайте идея къде да търся проблема, положението е отчайващо. Колата е Е34 с М50б20 ванус. Забелязъл съм че при движение понякога губи мощност между 1500 и 3000 об/мин. на празни обороти работи супер.
Поздрави
На какво може да се дължи разход от 20литра А95 на 80 километра ! Дайте идея къде да търся проблема, положението е отчайващо. Колата е Е34 с М50б20 ванус. Забелязъл съм че при движение понякога губи мощност между 1500 и 3000 об/мин. на празни обороти работи супер.
Поздрави

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
От студа 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е тва за губенето на мощност със сигурност не е от студа
За да може един двигател да постига оптималните си мощностно-икономични характеристики, той на първо мсято трябва да е изправен. Тогава се засича разход, който би следвало да е реалния за съответния мотор, при определените атмосферни и пътни условия. Разход от 20 при отрицателни температури, бавно загряване на агрегата, каране на сняг (където начина на каране е съвсем различен - потегляне, спиране, чакане по светофари и т.н.) - според мен е нещо сравнително нормално. Пък и метода за изчисляване на разхода... На око не става. Единствения най-точен метод си остава пълно-пълно. Факт е, че малко от нас могат да си го позволят, още повече за поредица от засичания, но това е точния начин. Всичко друго дава бегла представа. И разликата между "точно" и "горе-долу" може да означава именно подобни съмнения за висок разход, щото тя примерно реално гори 12.5, пък ти си го сметнал някак си 14... И не на последно място да не забравяме, че тия мотори са си стара концепция. Страхотни са, но просто харчат повече. На едно М50Б20 му дават 13 градско в е36. Вие се кахърите за 15 градско в е34, дето е кораб (и това е все пак разход на мотор в перфектно състояние. Щото не може да имаш компресия от 12-13 при нормална 16, и да искаш тоя мотор да върви, че и да харчи подобаващо). Дълъг стана поста ми, но за мен това са все истини, за които понякога рядко се замисляме. А гледам постоянно се включват колеги с "нереално" високи разходи. Нещата са си доста реални бих казал 

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Е тва за губенето на мощност със сигурност не е от студаЗа да може един двигател да постига оптималните си мощностно-икономични характеристики, той на първо мсято трябва да е изправен. Тогава се засича разход, който би следвало да е реалния за съответния мотор, при определените атмосферни и пътни условия. Разход от 20 при отрицателни температури, бавно загряване на агрегата, каране на сняг (където начина на каране е съвсем различен - потегляне, спиране, чакане по светофари и т.н.) - според мен е нещо сравнително нормално. Пък и метода за изчисляване на разхода... На око не става. Единствения най-точен метод си остава пълно-пълно. Факт е, че малко от нас могат да си го позволят, още повече за поредица от засичания, но това е точния начин. Всичко друго дава бегла представа. И разликата между "точно" и "горе-долу" може да означава именно подобни съмнения за висок разход, щото тя примерно реално гори 12.5, пък ти си го сметнал някак си 14... И не на последно място да не забравяме, че тия мотори са си стара концепция. Страхотни са, но просто харчат повече. На едно М50Б20 му дават 13 градско в е36. Вие се кахърите за 15 градско в е34, дето е кораб (и това е все пак разход на мотор в перфектно състояние. Щото не може да имаш компресия от 12-13 при нормална 16, и да искаш тоя мотор да върви, че и да харчи подобаващо). Дълъг стана поста ми, но за мен това са все истини, за които понякога рядко се замисляме. А гледам постоянно се включват колеги с "нереално" високи разходи. Нещата са си доста реални бих казал

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Е тва за губенето на мощност със сигурност не е от студаЗа да може един двигател да постига оптималните си мощностно-икономични характеристики, той на първо мсято трябва да е изправен. Тогава се засича разход, който би следвало да е реалния за съответния мотор, при определените атмосферни и пътни условия. Разход от 20 при отрицателни температури, бавно загряване на агрегата, каране на сняг (където начина на каране е съвсем различен - потегляне, спиране, чакане по светофари и т.н.) - според мен е нещо сравнително нормално. Пък и метода за изчисляване на разхода... На око не става. Единствения най-точен метод си остава пълно-пълно. Факт е, че малко от нас могат да си го позволят, още повече за поредица от засичания, но това е точния начин. Всичко друго дава бегла представа. И разликата между "точно" и "горе-долу" може да означава именно подобни съмнения за висок разход, щото тя примерно реално гори 12.5, пък ти си го сметнал някак си 14... И не на последно място да не забравяме, че тия мотори са си стара концепция. Страхотни са, но просто харчат повече. На едно М50Б20 му дават 13 градско в е36. Вие се кахърите за 15 градско в е34, дето е кораб (и това е все пак разход на мотор в перфектно състояние. Щото не може да имаш компресия от 12-13 при нормална 16, и да искаш тоя мотор да върви, че и да харчи подобаващо). Дълъг стана поста ми, но за мен това са все истини, за които понякога рядко се замисляме. А гледам постоянно се включват колеги с "нереално" високи разходи. Нещата са си доста реални бих казал
Не си прав , като магазински е 15 компресията , моя беше с 13.5 на 6 цилиндъра и пак не ми харесваше как вървеше

И тая тема ще стане митове и легенди ,ама м50 мотор да гори 11 градско може само вечер по цариградско.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
JIKI_RACER написа:
Не си прав , като магазински е 15 компресията , моя беше с 13.5 на 6 цилиндъра и пак не ми харесваше как вървешеиначе разхода си този.
И тая тема ще стане митове и легенди ,ама м50 мотор да гори 11 градско може само вечер по цариградско.
Това за компресията беше просто пример. Иначе и аз не мога да повярвам в такива занижени разходи.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Добре де, явно след всичко изписано и прочетено...трябва да разбирам, че всичко си е в норма!! При топло 9-10 извънградско, 12-13 градско а на студено 15-16 като при някой достига и до 20!! Значи ми остава само да псувам цените на горивата, алчните **пелета от Лукойл ии да мисля за ГИ!! 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Гъзирай са , кво чакаш
? ЗА кой я пазиш , за Ханс да си я купи обратно ли
?

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Не кого, а какво...кредити имам!! А ако тегля още един ...ще трябва себе си да ипотекирам !!
Но вече съм го решил 

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Смисъла е следния,ако караш много колата си,си струва да сложиш ГИ,защото ще го избиеш след 10К,аз съм със някакъв измислен италиянски ГИ за 900лв,но пак съм доволен тъй като е 2 пъти по-ефтино както и да го погледнеш,ама да не стане така само,да сложиш ГИ за 1200лв,и после и пари за газ да нямаш,щото тези пари не са малко никак,та това е,ако караш колата си постоянно,и навърташ с нея много си струва ГИ,също и ще върви по същия начин,ако обаче ходиш само до работа и обратно,не си струва според мене