Бърз въпрос за акумулатор BOSCH

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Бърз въпрос за акумулатор BOSCH

Мнение от cod-cdbp » 19 Яну 2012, 19:42

24ч е напълно достатъчно според мен :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E46
Мечтае да кара: Lamborghini

Мнение от Medalow » 19 Яну 2012, 19:47

Тъй като днес четох из разни форуми, че след като не е нов акумулатор и не много изтощен не трябва да стои толкова много време...Зарядното ми е 3.5 А, което чисто математически означава 20 часа зареждане до пълния му капацитет. Аз мисля да го подържа не повече от 15 часа в случая...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 19 Яну 2012, 19:51

Medalow написа:При положение че акумулаторът е на малко повече от годинка и е 70 Ah, според вас колко часа ще е добре да се зарежда? Принципно не съм сигурен дали е паднал много, просто му правя едно профилактично зареждане, че тия студове са доста сурови към батериите на колите ни :) И един друг въпрос: мога ли сам да проверя по някакъв начин дали имам подгряваща свещ за смяна и как мога да определя точно коя е тя?
Може да провериш на диагностика с ДИС и ако си след фейслифта ще ти изпише на кой цилиндър :yes: (ако е само 1, не си прави труда, изчакай да изгори още някоя и смени 4-те :mhihi: ) А за акумулатора не е важно толкова ампеража, колкото стартовия ток .... ако е на една година и колата е карана сравнително редовно, дори и само на кратки разстояния - не го 'профилактирай" излишно (принудителното зареждане яде клетките по-бързо) :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Medalow » 19 Яну 2012, 19:56

Благодаря! Колата е карана редовно, но имам проблеми с паленето от около седмица и в началото мислех за акумулатора, но днес като го закачих да се зарежда се сетих, че може да са и подгревателните свещи. Преди фейса е колата, като дам на контакт лампата за свещите свети нетипично дълго време за моята кола(миналата зима светеше по-малко)а при палене стартера завърта веднъж, за момент всичко спира и изведнъж двигателя запалва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Мнение от Achkata_ci » 20 Яну 2012, 3:23

На по-големите резачки като 318 и 316 акомулатора си е отпред.. колега може да визира тях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 20 Яну 2012, 12:47

Achkata_ci написа:На по-големите резачки като 318 и 316 акомулатора си е отпред.. колега може да визира тях :mhihi:

:yes:
Относно зареждането, новите зарядни сами си определят начина на зареждане и имат индикация кога е зареден акумулатора. Пък ако го държиш повече време включено зарядното, силата на тока пада в зависимост от заряда в акумулатора и на практика не е опсано. Иначе с уред може да си погледнете колко волта показва около 12,8-13,2 е нормално и с дис също го чете ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 20 Яну 2012, 13:00

Medalow написа:Благодаря! Колата е карана редовно, но имам проблеми с паленето от около седмица и в началото мислех за акумулатора, но днес като го закачих да се зарежда се сетих, че може да са и подгревателните свещи. Преди фейса е колата, като дам на контакт лампата за свещите свети нетипично дълго време за моята кола(миналата зима светеше по-малко)а при палене стартера завърта веднъж, за момент всичко спира и изведнъж двигателя запалва.

за да има проблем с паленето трябва да тие останала една здрава свещ и пак ще запали, ако се съмняваш в акумулатора провери колко ти зарежда, през скритото меню можеш да видиш. ако е под 14 провери си четките и сами я алтерантор, това в комбинация с проверка на свещите ще ти реши проблема

Потребител
Аватар

Мнение от Medalow » 20 Яну 2012, 21:51

Благодаря за мненията! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 21 Яну 2012, 17:18

Ако алтернатора е изправен и акумлатора е наистина на една година не се нуждае от допълнително зареждане .Може да се случи само при много къси разстояния или яка музика на място със "туба".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 23 Яну 2012, 0:46

Колега виж му стартовия ток....
е46 320d искаше към 740-760 Ампера стартов ток (Дизела иска як акумулатор)
За справка моя е 100 Аh с приблизително 860-900 А стартов ток.

А твоя си акумулатор можеш да си го тестваш в някой сервиз за акумулатори ,
(Има една машина която го "товари" и лесно може да се види дали има заряд и дали "държи" напрежението)
Ако не можеш да запалиш хвани някой да ти даде ток -
на клемите под предния капак- да не почнеш да разхвърляш багажника.
Иначе сметките ти са правилни - делиш Ah на моща на зарядното и получаваш времето необходимо за пълно зареждане.
70 / 3,5 =20 часа .
Ако неможе да пали значи е клекнал акумулатора и значи ,че спокойно може да си го сложиш за 20 часа-
но задължително отворен !!! А на теб както е с капак ...
ако го отвориш после ще трябва да го лепиш със силикон и пълен цирк става.

*Моя съвет е и за едното (акумулатор) и за другото (свещи) да отидеш в сервиз/диагностика.
:duel:

Потребител
Аватар

Мнение от Medalow » 23 Яну 2012, 13:30

Стартовия ток е 740 А. Не е паднал, че да не мога да паля, просто леко се затрудняваше. Зареждах го 15 часа и сега е по-добре. Явно е било от него. Един последен въпрос, че не ми стана много ясно...ако имам изгоряла подгревателна свещ, а другите 3 си работят не е проблем? Защото останах с такова впечатление от написаното до сега...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Яну 2012, 14:04

С 3 свещи колата ще си пали ;)
Si non confectus, non reficiat.

Предишна

Назад към E46