Реле подгревни свещи.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- firetux
- Потребител
-
- Кара: ше AS71
Re: Реле подгревни свещи.
За да видиш кои са читави с един мост от най-близкия плюс (този дето е до мука на оригиналната аларма - на снимката е отворена кутийката му) цъкваш върху всяка една.
Внимавайте с този тип проверка, защото свещите са на 5V и може да стане проблем!

firetux написа:За да видиш кои са читави с един мост от най-близкия плюс (този дето е до мука на оригиналната аларма - на снимката е отворена кутийката му) цъкваш върху всяка една.
Внимавайте с този тип проверка, защото свещите са на 5V и може да стане проблем!
Не баш.
На 184кс са си 12 волтови.
На 204кс са 5 волтови.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
firetux написа:За да видиш кои са читави с един мост от най-близкия плюс (този дето е до мука на оригиналната аларма - на снимката е отворена кутийката му) цъкваш върху всяка една.
с Мултицет май е най-правилно да се провери. Имах изгорели на 1,2 и 3 цилиндър по мултицет. Свалихме всички и с даване на късо останалите 3 запалиха...6 нови разбира се. Иначе мотора си пали на 3 свещи на студа все едно и останалите работят...мириса на неизгоряла нафта подсказва за проблема (даже и без диагностика)
"Чемодан, вокзал, Москва"
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
...мириса на неизгоряла нафта подсказва за проблема (даже и без диагностика)[/quote]
Като я палиш на студено ли замирисва на изгоряла нафта?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Колеги, мириса на неизгоряла нафта не подсказва за проблем с подгревните свещи, нали като запали колата, независимо на колко цилиндъра, се разпалват и останалите и започват да работят всички. Неизгорялата нафта, направо люти на очите, по-скоро показва проблем с дюзи, т.н "пикаеща дюза", няма налягане и горивото не се впръсква. Аз съм така на 2-ри цилиндър и от както махнах катализатора, положението е неприятно. След 10-15 мин се пооправи и стойностите се нормализират, но на студено е проблем.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
adovet написа:...мириса на неизгоряла нафта подсказва за проблема (даже и без диагностика)
Като я палиш на студено ли замирисва на изгоряла нафта?[/quote]
само на първия старт и то на много студено - релето ми е за смяна по принцип. и на предишни дизели съм имал такива наблюдения.
верно циндрите мачкат нафтата и изгаря, но първите няколко такта е по-трудно без подгрева на -10 примерно и сместа не изгаря както би трябвало, от там и мириса.
дюзите ми са гледани при покупката и са перфектни засега.
иначе като я запаля в гаража няма такива работи. само на адския студ като не подгрее релето понеже е пътник. свещите ми са 6 нови. 3 бяха умрели.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:adovet написа:...мириса на неизгоряла нафта подсказва за проблема (даже и без диагностика)
само на първия старт и то на много студено - релето ми е за смяна по принцип. и на предишни дизели съм имал такива наблюдения.
верно циндрите мачкат нафтата и изгаря, но първите няколко такта е по-трудно без подгрева на -10 примерно и сместа не изгаря както би трябвало, от там и мириса.
дюзите ми са гледани при покупката и са перфектни засега.
иначе като я запаля в гаража няма такива работи. само на адския студ като не подгрее релето понеже е пътник. свещите ми са 6 нови. 3 бяха умрели.[/quote]
Колега, и моите бяха перфектни, но 3 месеца по-късно и при палене на студен мотор, едната си показа рогата. За да си сигурен, закачи компютъра на студен мотор и в студено време, колата поне 12 часа да е в покой.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Като се прави диагностика да видя дали е заминало релето трябва ли колата да не е палена преди това или и да е загряла пак ще покаже, изгоряло реле(разбира се ако и изгоряло наистина)?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
adovet написа:Като се прави диагностика да видя дали е заминало релето трябва ли колата да не е палена преди това или и да е загряла пак ще покаже, изгоряло реле(разбира се ако и изгоряло наистина)?
Колега, няма никъде да ти изпише, че релето не работи, по-скоро ще даде, че 4 (ако си с 4 цилиндров двигател) или 6 ( ако си с 6 цилиндъра) свещи са изгоряли, тоест - всички!
- adovet
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:adovet написа:Като се прави диагностика да видя дали е заминало релето трябва ли колата да не е палена преди това или и да е загряла пак ще покаже, изгоряло реле(разбира се ако и изгоряло наистина)?
Колега, няма никъде да ти изпише, че релето не работи, по-скоро ще даде, че 4 (ако си с 4 цилиндров двигател) или 6 ( ако си с 6 цилиндъра) свещи са изгоряли, тоест - всички!
Значи няма значение дали е загряла или е на студен старт. Между другото гледам сега клипчета в youtube и на студен старт на повечето им свет лампата за подгряването поне 5-6 сек. до като при мене най много 1-2сек. Така е и лято и зима.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
На диагностика релето си излиза

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
mustang1986 написа:На диагностика релето си излиза
Колега а знаеш ли точно с коя диагностика излиза?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
adovet написа:Колега а знаеш ли точно с коя диагностика излиза?
никога не излиза, просто се прави догадка, че е то като ти покаже, че 6-те свещи са изгорели.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- adovet
- старши ентусиаст
-
Dimitroff написа:С всяка по-читава!
Инпа, ДИС, Скенер...все тая
Това исках да чуя