Съвети при покупка на Е39 530I....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Съвети при покупка на Е39 530I....
Здравейте колеги!!!Ориентирал съм се към 530I - ръчни скорости.Интересува ме какво трябва да се гледа при покупката и?
Какви са слабите места на мотора,ако има такива де!?
Доволни ли сте от колата и двигателя?
Не ме интересува разхода,него няма да го коментираме!

Какви са слабите места на мотора,ако има такива де!?
Доволни ли сте от колата и двигателя?
Не ме интересува разхода,него няма да го коментираме!

Последна промяна Nasko_325TD на 21 Яну 2012, 20:30, променена общо 1 път
Re: Какво трябва да се гледа при покупка на 530I....
Nasko_325TD написа:какво трябва да се гледа при покупката и?
Първо се гледаше май ето тук search.php после тук viewtopic.php?f=35&t=13124 след това тук http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4e9fa5395e и т.н

И тук е хубаво да се види search.php?keywords=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+530d&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е колега ти къде ме прати в Е60 бре!?
Става дума за Е39!
Абе човек тук става дума за бензин,не за дизел!Не четеш ли?

Става дума за Е39!
Абе човек тук става дума за бензин,не за дизел!Не четеш ли?
Nasko_325TD написа:Абе човек тук става дума за бензин,не за дизел!Не четеш ли?
Чета , ама като `дявола евангилето`

Не съм обърнал внимание че става въпрос за i макар че на 3-ият линк който съм дал става въпрос за бензин

Последна промяна ivoo на 21 Яну 2012, 15:51, променена общо 2 пъти

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-

Карай случва се!

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Съвети при покупка на Е39 530I....
Обърни внимание на номер 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
На всички М54Б30 тази клапа се прецаква и започва да тресе на ниски обороти, да прекъсва на високи, а като се заслушаш се чува тракане. Струва 322лв.
Също така, прочети и тази тема и се приготви за харч на масло viewtopic.php?f=35&t=229801
На всички М54Б30 тази клапа се прецаква и започва да тресе на ниски обороти, да прекъсва на високи, а като се заслушаш се чува тракане. Струва 322лв.
Също така, прочети и тази тема и се приготви за харч на масло viewtopic.php?f=35&t=229801
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
mad_presley написа:Обърни внимание на номер 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
Тоя номер 7 не е ли нещо като DISA-та на ИС-ките?
баш диса клапа си е...добър избор на мотор като цяло обаче му се носи слава, че маслото му е вкусно и го хапва...аз вече минах по този път с основен ремонт. И съм бая доволен след него...не харчи масло и върви чувствително по-добре от преди. Проблем е обаче, че няма как да разбереш преди покупката дали мотора ще ти харчи масло ако има катализатори.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:Обърни внимание на номер 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
Аз гледах едно 530и 2001г. обаче се чуваше по-скоро нещо като жужене отпред някъде.
Иначе държеше ниски обороти стабилно.
Каолко трябва да са нормалните обороти на празен ход?

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Кажете някакви трикове които като го закупувам мога да напоравя!?
Когато махна щеката на маслото какво не трябва да прави от там?Както и капачката на маслото?
Като я купувам може ли да се премери компресията на място или няма такъв варянт!? 
Може ли да се провери дали са пипани километрите с диагностика?
Кола от Италия как ви се струва?
Когато махна щеката на маслото какво не трябва да прави от там?Както и капачката на маслото?

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Nasko_325TD написа:Кажете някакви трикове които като го закупувам мога да напоравя!?
Когато махна щеката на маслото какво не трябва да прави от там?Както и капачката на маслото?Като я купувам може ли да се премери компресията на място или няма такъв варянт!?
Всичко може стига продавача да е честен човек и да разреши тези неща защото има и такива дето може да ти кажат "Бее ще прее*еш колата с тоя лаптоп.."

Мойта е италянка и вече 84000 хиляди км ядове няма но всичко е много относително..
Прочетох че разхода не те притеснява?! Тогава за к'во ти е тоя кенеф 30ка бензин като има 540и?!

Успех!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Nasko_325TD написа:Когато махна щеката на маслото какво не трябва да прави от там?Както и капачката на маслото?
Не прочете ли темата която ти даде Мад_Пресли...
Nasko_325TD написа:като я купувам може ли да се премери компресията на място или няма такъв варянт!?
Ако продаваче разреши, мери се с компресомер на студен мотор (напълно студен).
Nasko_325TD написа:Може ли да се провери дали са пипани километрите с диагностика?
Може да се проверят, но дали ще разбереш зависи от това как са върнати. Друг е въпроса има ли смисъл, ако колата е добра....
Nasko_325TD написа:Кола от Италия как ви се струва?
Имаш предвит че не обичат много да поддържат колите, има гробници има и читави коли.
п.с. Като гледам няма много 30-ки ръчка (какво остава да има читави), защо не погледнеш и 28-ци с двоен ванос?

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
според мен м54 е супер рафиниран с много плавно разгръщане в оборотите.. приятни криви на мощност и въртящ момент..
не ми е ясно къде обаче се намират такива и то с ръчни скорости ... и леви волани...
иначе, аз мога да те посъветвам да гледаш колата цялостно как е поддържана.. салон, багажник, стелки, гуми, филтри и така нататък...
поздрави и успех.. хубав избор
не ми е ясно къде обаче се намират такива и то с ръчни скорости ... и леви волани...
иначе, аз мога да те посъветвам да гледаш колата цялостно как е поддържана.. салон, багажник, стелки, гуми, филтри и така нататък...
поздрави и успех.. хубав избор

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами незнам как е мотора им!?Пък за 530-те във форума не чета лоши неща,то не че има кой знае какво писано де,ама.... 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:Nasko_325TD написа:Кажете някакви трикове които като го закупувам мога да напоравя!?
Когато махна щеката на маслото какво не трябва да прави от там?Както и капачката на маслото?Като я купувам може ли да се премери компресията на място или няма такъв варянт!?
Всичко може стига продавача да е честен човек и да разреши тези неща защото има и такива дето може да ти кажат "Бее ще прее*еш колата с тоя лаптоп.."![]()
![]()
Мойта е италянка и вече 84000 хиляди км ядове няма но всичко е много относително..
Прочетох че разхода не те притеснява?! Тогава за к'во ти е тоя кенеф 30ка бензин като има 540и?!![]()
Успех!
Говорих с продавача и каза,че може да я гледаме с диагностика.

Колата я има в мобиле.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Само незнам защо е с фейслифтова броня,а отзад стоповете не са бели като на фейслифт!?
Да не е збирщайн?!

66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5