Съвет отностно мокета
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Съвет отностно мокета
Момчета свалих да си изпера мокета че беше бая мърляв и сега като ми влезна в главата да е черен та черен изчетох разни теми с боядисване и разни спрейове(които в бг ги няма) разходих се по разни химически чистения,но навсякъде са категорични, че няма да стане боядисването понеже е изкуствена материята....така че този вариант отпадна.Сега се спрях на вариант аз да си купя мокет и да се мъча да го направя като оригиналния.Въпроса ми е някой ако е правил подобно нещо да сподели за мокета откъде е купен и някакви особености после при самата направа.Аз обиколих няколко магазина набелязах един два модела,според мен биха свършили работа.Ако го наложа и изрежа върху стария и след това го залепя за него дали ще надигне много.Аз го извадих без да свалям парното но ако е малко по дебел незнам дали бих могъл да го навра,на праговете при вратата също незнам как би било...затова всякакви съвети и информация би ми била от полза
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
Re: Съвет отностно мокета
Когато дойде време да правя моя черен ще пробвам с това http://www.valeterspride.co.uk/black-ca ... s-10-p.asp
Щом този пич си направи мокета черен със същия препарат значи ще е читаво,като се има предвид какъв перфекционист е http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=148000
Щом този пич си направи мокета черен със същия препарат значи ще е читаво,като се има предвид какъв перфекционист е http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=148000

По принцип няма да ти хареса резултата от обикновен мокет ,понеже мокета на колата е оформен на места(разтегнат)за разли4ните форми на пода а този от магазина си е прав и ще ти надига на доста места че и лепилото няма да помогне 

- lubomirov1985
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 и Skoda Octavia
KIM, е много прав. Много тегава работа е, а и на места няма как да следва извивките и трябва да се зарязва 

- Andronoff
- триногата
-
И аз точно с това мислех да боядисвам моя, но се оказа, че доставката е леко проблемна и излиза по-скъпо дори от самата туба с боя, та накрая се отказах, но изобщо не съжалявам - колата си остана орижинал 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Maverik
- младши ентусиаст
-
Да и аз се опасявах от това дали ще мога да следвам извивките и да стане добре,а не да ме дразни след това....Благодарение на колегата NaKi4_pZ се реших да пробвам с този препарат,наистина доставката излиза скъпичка,затова ще поръчам директно 5л.та да е оправдано.Днеска купих и от този по пухения мокет че моя беше от този твърдия, като пристигне препарата и го боядисам ще споделя впечатления
Благодаря на всички включили се в дискусията

Благодаря на всички включили се в дискусията

- lubomirov1985
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 и Skoda Octavia
Да пуснеш и снимки 

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Колега, дали няма да стане с боя за вълна, по принцип съм боядисвал едни пластмасови тапи от бели станаха черни. Ако някой го е правил да сподели, или ако му се занимава да пробва на парче би трябвало да стане.
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... tcount=113
Още един продукт за мокета
Още един продукт за мокета

- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
я някои да даде идеи с какво да се опитат няколко различни препарата на достъпни цени пък аз ще извадя от мазата мокета дето не ми трябва и ще ви покажа резултатите 

всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- assos
- Потребител
-
- Кара: Е53 3.0Д
Колеги, аз на моя мокет просто му показах един най обикновен черен спрей мат за брони и вече година си изглежда като нов! 

- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
Дай снимки да видим,щото и аз пробвах с спрея на мокета под задната седалка ама става много твърд.

Ако е с истинсия спрей за брони,който става като матова гума няма да стане твърд.

- nnikolov89
- Потребител
-
Някой ако може да прави нови мокети с боя да ми се обади, че имам персийски килим за подновяване...
Ако пък трябва да се освежи мокета, то със боя за кожа става.
Това го дискутирахме в темата за "черния мокет".
3-4 тубички(спрей или течна,или комбинация) боя по 7-8 лева и се получава приятен резултат.
Ако пък трябва да се освежи мокета, то със боя за кожа става.
Това го дискутирахме в темата за "черния мокет".
3-4 тубички(спрей или течна,или комбинация) боя по 7-8 лева и се получава приятен резултат.
- Maverik
- младши ентусиаст
-
Хора занимаващи се с боядисване на текстил твърдят,че няма как да се боядиса материя като тази на наще мокети трайно с боя за кожа или разни подобни спрейове които ги дават за боядисване и оцветяване на материй съдуржащи поне 10-15% памук.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2