проблем с е46 дизел не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Convertible
- Мечтае да кара: e 36 M3
- Детайли за колата: golqma bega4ka e
проблем с е46 дизел не пали
бмв 320 дизел 99година колата си беше 6 карах я вечерта и днес не иска да запали. вкарвам клуча и като вартя да запали стартера си варти а колата не пали.а колата е в испания и в бмв ми казаха клуч да сменям ако не е тои до стартера няква електронна кутийка. нафтения филтър е сменян на 1000км. Някой да има на идея от кавко може да е това. за клуча ми искат 170 евро а ако не запали пак да купувам и кутииката която е 60евро а колата е в подземен гараж и малко трудно ще е да се извади

- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Re: проблем с е46 дизел не пали
buko89 написа:бмв 320 дизел 99година ... в бмв ми казаха клуч да сменям
Ти какво им каза, че да те посъветват това? Някой изобщо гледал ли я е? Стартер върти, а помпа чува ли се?
320d 99-та, много вероятно да е ГНП, което е по-лош вариант във финансово отношение. Колата с ръчни скорости ли е? Ако да - пробвай с бутане да я запалиш, но не я мъчи!!! Една проба - 10-15 метра!
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
да братле ръчка е а тя както ти казвам е в подземен гараж и е малко бая шибано направо незнам и как да я извадя. никой не я е гледал колата. ще видя трябва да събера приятели да пробвам да видим дали ще стане да запали. мерси . а за клуча ми те така казват щот тоя е изтъркан копчетата но си работи мислят и те как да те цакнат
Последна промяна buko89 на 05 Яну 2012, 17:56, променена общо 1 път
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
buko89 написа:да братле ръчка е а тя както ти казвам е в подземен гараж и е малко бая шибано направо незнам и как да я извадя
Няма ли някакъв коридор, в който да я бутнете?
Пиши за другите неща, които питах - някой майстор гледал ли е колата?
Защо в BMW ако не са я гледали са ти казали, че е от ключа? Ти ли по някакъв начин ги насочи?
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали поне
по таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят

- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
buko89 написа:не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали понепо таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят
Кофти!
Намери няколко човека, с които да я избутате. Така или иначе трябва да я измъкнеш от там за да я закараш в сервиз.
На първо време намери някой с диагностика да я види, може пък нещо дребно да е. ГНП-то май е най-често срещания проблем при тези мотори, но ще ти трябва сервиз ако е това, не е проста работа.
Успех!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MoToPuCT написа:buko89 написа:не е братле само аз квот разбирам и аз лубителски има но тя е на 2рия етаж отдолу и е нанадолнище и е малко опасно 6отт е и тесничко. Благодаря ти . аз тва не мога да разбера работе6е си гася я и не иска да запали понепо таблото всичко си е нормално няма излишни лампички да светят
Кофти!
Намери няколко човека, с които да я избутате. Така или иначе трябва да я измъкнеш от там за да я закараш в сервиз.
На първо време намери някой с диагностика да я види, може пък нещо дребно да е. ГНП-то май е най-често срещания проблем при тези мотори, но ще ти трябва сервиз ако е това, не е проста работа.
Успех!
Абе в Испания да не е в София някой да дойде с кабелаците и компа да я гледа

Не може да не стане с дърпане,наскоро вадих колега от подземен гараж,просто ти трябва малко по мощна кола- по-лесно е

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Абе в Испания да не е в София някой да дойде с кабелаците и компа да я гледа...
Е знае ли човек .. гледам че има хора от форума в Испания, някой може да му е близо

Ама това с ключа не можах да го разбера, от тукашните дилъри никой не си е позволявал да ми дава акъли и да ми пробутва части без да е видял колата. Друг е въпроса, че като съм стигал до тях са се пробвали да ми измъкнат по 5 000 лева за проблем, който се оправя с 500

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Може да е помпата в резервара,може да е ГНП-срещан проблем при 136 коня,ако нея чува6ш помпата в резервоара. Развий капачката на нафтения филтър и го извади ,ако няма нафта може да е от нея сменя се лесно.Ама наи добре виж някои с диагностика недей така на сляпо.
пп-Дръж ни в течение
пп-Дръж ни в течение
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
А нафта има ли,че скоро брах ядове с един колега пак така. 

новият ми номер: 0877787835
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
е колега камион карам на горивото винаги е счупена стрелката . и днес ще трябва да я бутнем и да я карам на диагностика но ще се и пътува и като намерят проблема ще кажа какъв е
- m.vatev
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: Квото кара
- Детайли за колата: В багажника са :)
И аз да се оплача - май нашите коли са с таймер! По едно и също време се прецакват. Моята ми прави проблеми с паленето - нито завърташе стартера, нито цъкаше... Смених бубината на стартера - сега стартера е ОК. Ама след като запали десетина пъти - прави същи проблем. Върти стартера, но не пали! Два пъти зареждам акомулатора вече. Интересното е, че след като сложиш акомулатора последния път - въртя и пали! Така я пробвах - 10ина пъти запали( гася - аларма - паля) Нямаше проблем. На другия ден пак запали първия път и ... ме остави да киби4а пред един магазин на паркинга. След 30ина минути въртене, заключване и прочие - пак запали от раз! и след като я загасих по-късно - от тогава пак не иска да заплаи и това е. Върти стартер, но не пали! Пробвах един интересн тест за ключа, моля разбирачите да кажат има ли връзка в случая или не! Първо аз съм с един ключ. Теста е следния: Излизам от колата, свалям прозореца, затварям вратата и заключвам колата. Пробвам да видя дали мъртвата ключалка се е активирала - ОК е! Тогава се провесвам, вкарвам ключа на контакт и ...1. ако ми разпознава ключа - четох че трябва да се отключи колата и всичко да е ОК. Но при мен се активира аларамата и почва да пищи! Това означава ли че не ми прочита ключа? (Проблем: ключ или антената??).
ПП На диагностика изписва грешка от сорта на: Вкарай втория ключ! Аз имам само един.
ПП На диагностика изписва грешка от сорта на: Вкарай втория ключ! Аз имам само един.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега, дано не съм прав, но все си мисля че е ГНП. Ако то се е скапало, няма да запали. а ако не се изключва имобилаизера все си мисля че ще светне лампа.
- rober
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: X6
Аз имах подобни проблеми с моя е46 320д преди. Както казва колегата, може да е ГНП. Също така може да е от подгревателните свещи, или пък от сензор (датчик) на Хол. Тези неща аз поне ги установих с диагностика, ако можеш без е по добре
Случая в който акумулатора се е предал го изключваме 

- m.vatev
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: Квото кара
- Детайли за колата: В багажника са :)
Отиваме след малко с един приятел да видим на диагностиката какво ще излезе. Между другото помпата на резервоара ми е сменяна малко преди да купя колата (2год). Може да има зор нещо и да е дала фира пак- сега ще отвия филтъра за да проверя!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2