Салон за е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Салон за е46

Мнение от Gqbriel » 19 Яну 2012, 20:16

vicho написа:всъщност страничната опора далеч не е най-големия бенефит на рекарото :mhihi: , напротив - се си е тая

всъщност най-важното нещо е възможността за *килване на седалката, т.е. дупето да седи по-ниско на колената по-високо и да се опрат на разтегателната част на седалката... комфорта е огромен и тялото заема хубава отпочиваща позиция в която не си напрегнат да стоиш изправен като пирон на правата седалка :mhihi:

:clap:

Изображение

Доста добре казано - точно щях да кажа,че страничната опора не е големия + за мен подбедреника и ниското положение на тялото с тези седалки е +..не случайно в повечето премиум пакети са точно такива
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Яну 2012, 20:48

вкарахте ме в размисли... :roll:

в крайна сметка рекаро салона се различава само по предните седалки за дадена кола, така ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 19 Яну 2012, 20:54

sub_eleven написа:вкарахте ме в размисли... :roll:

в крайна сметка рекаро салона се различава само по предните седалки за дадена кола, така ли?

YES :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Яну 2012, 21:57

не точно ако си перфекционист трябва и задните да смениш ако до сега си бил със стандартен салон - просто тапицерията ще изглежда различно.

vicho написа:всъщност най-важното нещо е възможността за *килване на седалката, т.е. дупето да седи по-ниско на колената по-високо и да се опрат на разтегателната част на седалката... комфорта е огромен и тялото заема хубава отпочиваща позиция в която не си напрегнат да стоиш изправен като пирон на правата седалка :mhihi:

тази възможност я има и на стандартните седалки дори старото ми е36 имаше( средната ръчка ) или има нещо по различно в рекарото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Яну 2012, 22:01

bioz написа:тази възможност я има и на стандартните седалки дори старото ми е36 имаше( средната ръчка ) или има нещо по различно в рекарото?

възможно е и аз нещо да съм объркал :mhihi: :paranoid: :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 19 Яну 2012, 22:51

bioz написа:тази възможност я има и на стандартните седалки дори старото ми е36 имаше( средната ръчка ) или има нещо по различно в рекарото?

Ръчката която стой отпред на седалката мисля че я няма при обикновения салон. Тя кара върха на долната част(там където е мърдащата възглавничка) да се движи нагоре и надолу. Съответно ако е по нагоре ти подпира колената отдолу, както обясни вече vicho

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 19 Яну 2012, 23:00

bioz написа:

не точно ако си перфекционист трябва и задните да смениш ако до сега си бил със стандартен салон - просто тапицерията ще изглежда различно.

vicho написа:всъщност най-важното нещо е възможността за *килване на седалката, т.е. дупето да седи по-ниско на колената по-високо и да се опрат на разтегателната част на седалката... комфорта е огромен и тялото заема хубава отпочиваща позиция в която не си напрегнат да стоиш изправен като пирон на правата седалка :mhihi:

тази възможност я има и на стандартните седалки дори старото ми е36 имаше( средната ръчка ) или има нещо по различно в рекарото?

1-то не позна :mhihi: - различна тапицерия да ти покажа на снимка старта със сменено рекаро :mhihi: ..тапицерията може да е 1 към 1 въпрос да уцелиш същия салон
2-то пак не позна :mhihi: - има ама няма рекарото е с 4 ръчки + 1 допълнително за изтегляне на подбедреника :mhihi: направо са си 5

При ел рекарото е още по-готино - щото не се занимаваш с ръчките :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 19 Яну 2012, 23:15

ел. рекаро, с напа кожа по средата = идеалната седалка :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 20 Яну 2012, 1:16

vicho написа:всъщност страничната опора далеч не е най-големия бенефит на рекарото :mhihi: , напротив - се си е тая

всъщност най-важното нещо е възможността за *килване на седалката, т.е. дупето да седи по-ниско на колената по-високо и да се опрат на разтегателната част на седалката... комфорта е огромен и тялото заема хубава отпочиваща позиция в която не си напрегнат да стоиш изправен като пирон на правата седалка :mhihi:

:clap:

Изображение

...и мен всички ме ебават, че карам легнал :mhihi: Рекарото с подгрев си е яка екстра...особено зимата...седалката загрява за 1-2 минути и ми е топло да дупарата :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 20 Яну 2012, 10:19

Gqbriel написа:
1-то не позна :mhihi: - различна тапицерия да ти покажа на снимка старта със сменено рекаро :mhihi: ..тапицерията може да е 1 към 1 въпрос да уцелиш същия салон
2-то пак не позна :mhihi: - има ама няма рекарото е с 4 ръчки + 1 допълнително за изтегляне на подбедреника :mhihi: направо са си 5

1. доколкото съм запознат ако вземеш алкантара или полукожено рекаро на дали има възможност да уцелиш такава тапицерия 1 към едно на стандартен салон, аз за това говорех, не за платнено рекаро.
2. снимката която вичо е постнал има 1, 2, 3 които показват позициите които 3те ръчки на стандартния салон движат седалките тука няма кво да познавам... ако споделиш какво точно прави 4тата на рекаро салона ще се радвам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Яну 2012, 10:39

bioz написа:
Gqbriel написа:

1. доколкото съм запознат ако вземеш алкантара или полукожено рекаро на дали има възможност да уцелиш такава тапицерия 1 към едно на стандартен салон, аз за това говорех, не за платнено рекаро.
2. снимката която вичо е постнал има 1, 2, 3 които показват позициите които 3те ръчки на стандартния салон движат седалките тука няма кво да познавам... ако споделиш какво точно прави 4тата на рекаро салона ще се радвам :)

Това по 2-ият Ти въпрос.
dido0o``` написа:Ръчката която стой отпред на седалката мисля че я няма при обикновения салон. Тя кара върха на долната част(там където е мърдащата възглавничка) да се движи нагоре и надолу. Съответно ако е по нагоре ти подпира колената отдолу, както обясни вече vicho

Така и така сме се разприказвали за Рекаро... :mhihi: Защо неможе да слезе по-ниско седалката на рекарото, както обикновенната седалка? Само това не ми харесва в тях! :( Имам чуството, че съм шофьор на автобус, а седалката е смъкната на макс. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 20 Яну 2012, 11:05

bioz написа:
Gqbriel написа:

1-то - ама ,ако видиш ли тогава,кво ли ше стане - :mhihi: еми ако си вземеш зимни гуми 17-ки а имаш джанти 16-ки тези гуми дали стават за твоята кола :mhihi: - както ме пита един колега в форума - колкото и да е смешно..
Ама чай сега..нали говорим за рекаро салон (това е темата) а не само рпедни седалки - ако имаш $ взимаш всичко,барабар с корите..ако е обикновен плат,но пък с надув,подгрев и е твоята тапицерия :?: - дори не виждам смисъл да го коментираме,защото ако ама дали..все пак естствено че няма да са еднакви като са различни :yes:
2-то - да гледам снимки,колко да гледам съм минал има няма 50 000 км с него :dunno: ..отедлно ,че търсих сумати време - че преди година и половина бяха рядка оферта...въпросната четвърта ръчка снимка:
Изображение - е разликата с обикновения салон ,както каза vicho - тази ръчка,контролира само предната част на седалката посока нагоре надолу - независимо от средната от страни на седалката (за която говориш в е36 и е46 и всички седалки общо взето),това повдига краката,така както каза vicho потъваш идея повече и стойката става доста по-удобна - намери някой с рекаро да ти покаже -незнам дали ме разбра....а 5-тата ръчка дърпа подбедреника - това стърчащото отпред,за извън градксо е върхът..защото не се уморява коляното - примерно

А защо седят по-високо - бе не мисля,виж и 2-те седалки ли така...при мен не беше като при автобус особено ниско долу..е верно аз съм лев и двайсе ама нали :mhihi: ..сравни с някой ако можеш :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 20 Яну 2012, 11:13

Високи са, 3 години съм карал с талпите! И от скоро го имам рекарото. Да вярно, родих се отново с тези седалки, но някак си немогат да потънат както обикновенните. А в седалищната си част не се различават, кой знае колко. :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 20 Яну 2012, 11:17

vavilon написа:Високи са, 3 години съм карал с талпите! И от скоро го имам рекарото. Да вярно, родих се отново с тези седалки, но някак си немогат да потънат както обикновенните. А в седалищната си част не се различават, кой знае колко. :|

Явно ти си висок...като смених моите..имах чувството ,че не мога да карам моята си кола...а след това - просто не исках да слизам от тоя салон :mhihi:
В седалищната част имат разлика - ама явно не обръяаш внимание или там не си чувствителен :mhihi: шегувам се...идея по висок е страничния борд при рекаро салона..и се усеща...абе стига бе нямат нищо общо :mhihi: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 20 Яну 2012, 11:22

Gqbriel написа:
vavilon написа:Високи са, 3 години съм карал с талпите! И от скоро го имам рекарото. Да вярно, родих се отново с тези седалки, но някак си немогат да потънат както обикновенните. А в седалищната си част не се различават, кой знае колко. :|

Явно ти си висок...като смених моите..имах чувството ,че не мога да карам моята си кола...а след това - просто не исках да слизам от тоя салон :mhihi:
В седалищната част имат разлика - ама явно не обръяаш внимание или там не си чувствителен :mhihi: шегувам се...идея по висок е страничния борд при рекаро салона..и се усеща...абе стига бе нямат нищо общо :mhihi: :bchug:

Довечера, ще извадя рулетката при домашното ми БМВ в хола, :mhihi: превантивно ще замеря и в колата! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46