Странни Наслагвания по капачката на Двигателя. Помощ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
Re: Странни Наслагвания по капачката на Двигателя. Помощ!
Няма газова уредба, Никога не е имала, няма и да има. BMW е мамка му, срамота е.
Тези аномалии ми ги прави за първи път. И преди съм карал на кратки разстояния, предимно градско и никога не е имало подобни отделяния по капачката.
Антифризът е на нормално ниво, маслото също. Единствено хидравличното масло е паднало леко, но нямаме връзка там.
Няма придърпване, загуба на мощност или каквито и да било симптоми засягащи работата на двигателя.
Ще инспектирам Клапана на картерните газове и ще ви приложа снимки с информация. Засега залагам всичко на него.
Тези аномалии ми ги прави за първи път. И преди съм карал на кратки разстояния, предимно градско и никога не е имало подобни отделяния по капачката.
Антифризът е на нормално ниво, маслото също. Единствено хидравличното масло е паднало леко, но нямаме връзка там.
Няма придърпване, загуба на мощност или каквито и да било симптоми засягащи работата на двигателя.
Ще инспектирам Клапана на картерните газове и ще ви приложа снимки с информация. Засега залагам всичко на него.

zenthel написа:Няма газова уредба, Никога не е имала, няма и да има. BMW е мамка му, срамота е.

Щото хората слагат газ и на доста по нови коли

http://www.automedia.bg/news/article_11832.html
http://www.digital.bg/novini/bmw-%D0%BD ... 23867.html

- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
Ако караш кош, слагай. Газ и BMW за мен са взаимоизключващи се понятия.
Без
моля.
Без

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Няма нищо страшно, карай си колата
Най-вероятно колата е работила на едно място повече време?

- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
Bavarcho написа:Няма нищо страшно, карай си колата![]()
Една-две минути подгрев й правя всяка сутрин, докато усетя, че навлиза в нормални обороти.
Но не е работила дълго на едно място, това е изненадващото.
Вижте снимките и сравнете с вашите коли.
Като отворя клапана/отдушника на картерните газове, тогава ще пиша с вече конкретна информация.
Последна промяна zenthel на 19 Яну 2012, 17:32, променена общо 1 път

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Принципно това си е нормално за бензинките зимно време, особенно ако са работили на едно място.

Колега за бензинов мотор това е нещо нормално като се кара на къси разстояния в студено време.Ако я покараш по дълго време конденза ще изчезне.Хубаво е да се покара извън града за да загрее добре маслото и да изчисти.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Bavarcho написа:Принципно това си е нормално за бензинките зимно време, особенно ако са работили на едно място.
Обоснови се !
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
И аз така си мислех, и сега ще правя гарнитурка 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
sadex5 написа:Bavarcho написа:Принципно това си е нормално за бензинките зимно време, особенно ако са работили на едно място.
Обоснови се !
Конденз

UBAH5 написа:И аз така си мислех, и сега ще правя гарнитурка
ако е гарнитурката и антифриза трябва да е мръсен

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
UBAH5 написа:И аз така си мислех, и сега ще правя гарнитурка
ако е гарнитурката и антифриза трябва да е мръсен

Бистър е, но уви

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Ето още една стара тема по въпроса viewtopic.php?f=34&t=241650
Мисля, че не е нормално да прави каймак. Факт е, че докато търсех да купувам 523/528 се отказах от 2-3 коли точно заради тази майонеза по капачката на маслото (на някои и по щеката също). Беше пролетта, така че не го отдавам само на студеното време. Ако приемем, че колата се кара на къси разстояния и маслото е старо може да се образуват кафяви капчици конденз по капачката, но ако има кашичка вече трябва да се търси проблема по-обстойно. Клапан картерни газове, гарнитура или недай си боже по-лошо.
Ето тук разказвам за един от кошовете с този проблем viewtopic.php?f=35&t=245772
Мисля, че не е нормално да прави каймак. Факт е, че докато търсех да купувам 523/528 се отказах от 2-3 коли точно заради тази майонеза по капачката на маслото (на някои и по щеката също). Беше пролетта, така че не го отдавам само на студеното време. Ако приемем, че колата се кара на къси разстояния и маслото е старо може да се образуват кафяви капчици конденз по капачката, но ако има кашичка вече трябва да се търси проблема по-обстойно. Клапан картерни газове, гарнитура или недай си боже по-лошо.
Ето тук разказвам за един от кошовете с този проблем viewtopic.php?f=35&t=245772
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Подобно нещо съм виждал на Rover 75 и след това се сменяше гарнитура. Но може и както казаха колеги по- горе да се оправи със смяна на масло и филтри.
Ок колеги до сега четох темата и аз имам проблем само че моето наслагване не е толкова малко като на колегата стабилно си има по капачката а и видях че и в щеката има такава жилка ... верно че карам на къси разстояния даже много къси понякога от порядъка на 1км до към 10тина км на ден и то не на веднъж гледам иначе маслото не е пресечено антифриза не изглежда да е мръднал ... какво ще кажете? двигателя си загрява нормално не мърда от средата темпа ?
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
колеги имах същия проблем с предната кола,и се получи само веднъж,при смяна на масло,сложих някакав уж кастрол-а в действителност бе неква страхотна помия,та това ми го направи от смотано масло.не си мислете че като давате доста пари за масло получавате действително хубаво масло.купувайте от сигурни и изпитани места.нямам предвид че при теб колега е от маслото,но аз съм го минал ,и бе от него.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3