E60 Турбо проблем
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
E60 Турбо проблем
Здравейте колеги!Имам един въпрос към вас.Колко струва смяната на турбото и с повредено турбо колко се качва разхода?Благодаря предварително.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: E60 Турбо проблем
Ново турбо е много скъпо. Опитай да рециклираш твоето ако не е много зле.
Si non confectus, non reficiat.
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
Ако си от София пробвай рециклиране при Митко Турбото (сервиза се намира при ТЕЦ София до гробищата), има както отрицателни, така и положителни отзиви, аз лично съм доволен. Разбира се най-добрия вариант е нова турбина....но и значително по-скъпия 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако си от София,НЕ пробвай при Митко Т.!!!Много голяма е вероятността да те излъжат качествено!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Не го познавам но "Митко турбото" звучи изключително НЕнадежно и НЕкомпетентно. Отивай някъде в голям сервиз за турбо и не поемай рискове.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Onlydeath написа:Здравейте колеги!Имам един въпрос към вас.Колко струва смяната на турбото и с повредено турбо колко се качва разхода?Благодаря предварително.
За пореден път относно турбото:
Виж темата на колегата @ndro, който си рециклира турбото. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=242583
Ето какво пише той:
@ndro написа:реших да проверя и турбината в какво състояние е. при демонтажа се установи, че едно гумено уплътнение е за смяна.
всъщност то е било причината да хвърля малко масло!
занесох на диагностика в realturbo.net и след професионален преглед (без да знаят на колко километра е!) резултатът беше цитирам: "тая турбина може да изкара още 100 хиляди"... изводите си ги правете сами.
за информация repair kit-а за турбината (лагери, семеринги) + настройка и баланс струват 340 лв.
искам отново да обърна внимание на историята на тази турбина.
1. на около 130 000 при смяна на колекторите в ДАРУКАР ми казаха, че турбината е за смяна
2. тогава я занесох в realturbo и ми казаха, че е перфектна
3. на 140 000 км направих чип-тунинг!
4. на 200 000 км ми казват, че ще изкара още 100 000 км
ако от ДАРУКАР ви кажат, че турбината ви е за смяна, проверете го задължително някъде другаде и току виж изкарала още 150 000 км
![]()
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Проверено и качествено е на околовръсното при детелината на Бул.България
реал турбо 1000лв горе долу с връщане на твоята но реално взимаш същата като твоята пълен рециклаж буквално нова отвътре 

- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
stankata777 написа:Ако си от София,НЕ пробвай при Митко Т.!!!Много голяма е вероятността да те излъжат качествено!
Колега кажи на какво се базира мнението ти, защото моето е на база преки впечатления като клиент?
Emooo написа:Не го познавам но "Митко турбото" звучи изключително НЕнадежно и НЕкомпетентно. Отивай някъде в голям сервиз за турбо и не поемай рискове.
"Митко Турбото" е тъй като от доста време е известен така, иначе сервиза си има име и машини и стендове (като стенда, на който се тестват турбините развива най-високи обороти от всички стендове в БГ), на не по-ниско ниво от това в реал турбо или турбо'с хют, но с доста по-земни цени за предлаганите услуги

xerial написа:Проверено и качествено е на околовръсното при детелината на Бул.Българияреал турбо 1000лв горе долу с връщане на твоята но реално взимаш същата като твоята пълен рециклаж буквално нова отвътре
Точно от реал турбо познавам хора със сериозни турбини (не говоря за стокови а за афтърмаркет, за коли по 500 и нагоря коне), които са изключително недоволни, а при некомпетентно звучащия Митко Турбото са им опрвили проблемите.
Като цяло съм на мнение, че особено щом става въпрос за турбина по-добро от новото няма, но при желание от страна на рециклиращия сервиз може да се достигнат параметрите на турбина току що излязла от завода, на много по-ниска цена от такава.
- stankata777
- ентусиаст
-
Я.Велинов написа:stankata777 написа:Ако си от София,НЕ пробвай при Митко Т.!!!Много голяма е вероятността да те излъжат качествено!
Колега кажи на какво се базира мнението ти, защото моето е на база преки впечатления като клиент?
И кое по-точно не разбра от моят пост? Повтарям отново-избягвайте услугите на Митко Т.,защото е голяма вероятността да ви излъжат качествено!!!
П.с.А ти ми звучиш от неговия кръг на приятели и сервизи..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
stankata777 написа:И кое по-точно не разбра от моят пост? Повтарям отново-избягвайте услугите на Митко Т.,защото е голяма вероятността да ви излъжат качествено!!!
Нещо не ми харесва тона ти

- stankata777
- ентусиаст
-
Я.Велинов написа:stankata777 написа:И кое по-точно не разбра от моят пост? Повтарям отново-избягвайте услугите на Митко Т.,защото е голяма вероятността да ви излъжат качествено!!!
Нещо не ми харесва тона ти! Това че повтаряш да се избягват услугите, не разяснява какво точно се е случило за да ги избягваме! Аз дори не познавам лично въпросния Митко Т. както го наричаш, а и нямам нищо общо със сервиз. Споделих преки впечатления, това е всичко, както ще се потретя ако има достатъчно финанси човека най-добре да си вземе ново турбо, но препоръчания от мен вариант е най-евтин и от преките ми впечатления - качествен.
Аз също изказах лично мнение,а ти продължаваш да обслужваш страстно неговият сервиз издигайки го на пиедистал какъв качествен и евтин майстор е и същевременно споделяйки невинно негативни мнения от трети лица за един друг сервиз....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Onlydeath написа:Ами колко струва ново турбо?Някой да е сменял и да знае?
Моето като го сменях беше 2100 с отстъпката и некви жокери... твоето разбирай освен вс е и по различно от на Е46 и доста повечр парички

15 мнения
• Страница 1 от 1