Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318i 89
Re: Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
То по-скоро проблема идва от това че по-голямата част Е30 са от сорта за околко 1000 лв
То някакси се обесмисля цялостното и навременно обслужване

То някакси се обесмисля цялостното и навременно обслужване

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Торук Макто написа:E30_M_Tech_ll написа:а не, аз просто казах какво толкова се сменя че излиза скъпо инъче и аз съм на принципа по добре 20 годишно германско и работещо отколкото чисто ново турско със съмнителен потенциал за работа![]()
....
А защо не си на принципа чисто ново германско и работещо?
Щото е скъпо. А що си взимате БМВ-та като е скъпо и не можете да ги обслужвате?
Та затова сте на принципа "20 годишно германско и работещо отколкото чисто ново турско със съмнителен потенциал за работа". При тоя довод други алтернативи явно няма.
200К километра са над прага на ангренажна верига, водачи и обтегачи, независимо колко добре е поддържан мотора. След това центровката на запалването е Х. И после, ама що не ми върви колата? Ама нема да сменям ремъци, че са си оригиналните на 200К, а те ич нема да се скъсат в един прекрасен момент. Ама нема да ревизирам главата, че много скъпо, те повдигачите нека си лопат, не ми пречи. Водната помпа да си седи оригиналната от завода, термостата също, те нема да мръднат - и после, абе що загря тоя мотор и пръснах тиквата?Антифриз, хидравлично масло, спирачна течност - и на тях не им пречи, че са от завода.
Земи едно масло от плод и зеленчука, наливно, че е по-евтино и мотора е обслужен.
![]()
Направо ме кефите, като ви гледам "принципите", че е по-добре да не пипаш нищо, щот иначе трябва да слагаш ментета, а за оригинална част и дума да не става, щот е много скъпа. Демек, ментетата се слагат само в краен случай, га се счупи или скъса нещо.
а ти кой беше извинявай? торук морук златко баретата или някой от нинджите дето се подвизаваха едно време....?
вобще имаш ли бмв-е? всичко ли по колата ти е чисто ново германско? щот ако е така съм сигурен че от бмв ти правят по големи отстъпки от колкото на представителството на бмв в твоя град.....
искам да те видя примерно как си купуваш чисто нов компютър за 20+ годишно м40 + ремъци, обтегачи, ролки... или пък чисто нова полуоска с каретата...... или пък да речем чисто нова глава ..... абе има доста такива части дето струват доста над средната цена на една е30-ка няма смисъл да ги изброявам.... ама съм сигурен че и с пистолет опрян в главата ти пак няма да си ги купиш чисто нови оригинални просто е много лесно да се плямпа по форумите и да се правиш на разбирач и на такъв дето си купува всичко ново от бмв...
ревизирай си двигателчето сменяй си му там гумичките всяка седмица и остави останалите простосмъртни просто да си карат колите....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
E30_M_Tech_ll написа:...
Мани майтапа, ама цитираният от тебе наистина си купува подобни неща от дару/камор...

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- E30_M_Tech_ll
-
-
силно се съмнявам най-вече защото половината от тия неща вече не се произвеждат
до колкото знам и съм чувал за тоя "субект" с многото никове е някво софийско майсторче
та едно е да си купиш примерно чисто нова скоростна кутия за м40б16-то за 2000+++ лева щот старата е виела нещо съвсем друго е да купиш примерно комп за е60-ката на някой богат чичка щот по моргите ги няма много много да речем

до колкото знам и съм чувал за тоя "субект" с многото никове е някво софийско майсторче
та едно е да си купиш примерно чисто нова скоростна кутия за м40б16-то за 2000+++ лева щот старата е виела нещо съвсем друго е да купиш примерно комп за е60-ката на някой богат чичка щот по моргите ги няма много много да речем

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
За пореден път превръате тая тема в Размисли и страсти пру Ю. Вучков.
Направо ви се чудя
Направо ви се чудя

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Vasko_BP написа:За пореден път превръате тая тема в Размисли и страсти пру Ю. Вучков.
Направо ви се чудя
По Е30ките винаги има размисли... и по-малко страсти

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
E30_M_Tech_ll написа:силно се съмнявам най-вече защото половината от тия неща вече не се произвеждат![]()
слаба ти е ориентацията

и не виждам кво се перчиш като в случая нищо невярно не е написал
само дето суфльора му подкара темата в тая посока с обслужването
дето на всички е ясно как седи въпроса при поне 90% от проектите или там както им се вика
а това, че ентусиазма е по-голям от възможностите е друг въпрос

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- E30_M_Tech_ll
-
-
той че е прав прав е ама не живеем в германия да взимам по 5-6000 евро заплата и да си поръчваме само оригинални части че да критикува останалите що не си правели обслужване само с оригинални части ....
който както може.... с пари всеки знае как става.....
който както може.... с пари всеки знае как става.....
Вие пък от обслужване на М52то го докарахте до нови скорости и компове за М40 от дару.На всички е ясно как трябва да стават нещата,как стават в действителност и че има няма 3 човека в тоя подфорум си подържат колите като по книгите.И както на всеки 2-3 страници от тая тема 10 човека спорят за глупости докато пича си кара колата както си знае и си прави кефа...

- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 COUPE
- Мечтае да кара: Е30 COUPE
- Детайли за колата: M пакет
ихааа..колко писанка
....някак си нямам начин да сменя всички неща които се изброиха по горе при положение че тая година ми напрайха заплатата от 500лв на 550лв (
) пък и наистина не съм убеден че искам да сменям някои неща при положение че работят с ориджинълски от 07 цата (за пример давам:имах фиатка преди и почна леко да приплъзва оригиналния и съединител, сложих феродо от 07цата и след точно 2 3 месеца беше по зле от тоя който свалих) сега някой ще каже "кат нямаш кинти що се буташ да прайш такива неща"..еми щото искам...още не съм се предал...знам какъв кеф ми правеше 20 ката колкото и рядко я карах така че се надявам и 28 цата да ме радва още повече...не ми пречи да пишете колкото искате,даже ми е интересно кой какво мисли,само ако може без груби обиди
Имам въпрос аз ако някой може да ми отговори,даже няколко:
значи тоя мотор беше с клима и верно ли е че феродото е различно и какво ми трябва и ако може някой да ми каже ориентировачна цена за феродо лагер и притискате аа и бензинов филтър ще съм много благодарен;
другото питане е за кардана:зех предната част от 28цата и доколкото знам тря сложа задната част от моя а именно от 20ката,така ли е ...
благодаря ви
п.п. ето едно клипче което направих от тази неделя на пистата,надявам се другия месец и аз да участвам в него
http://www.youtube.com/watch?v=Ehvvg-8Q ... e=youtu.be

Имам въпрос аз ако някой може да ми отговори,даже няколко:
значи тоя мотор беше с клима и верно ли е че феродото е различно и какво ми трябва и ако може някой да ми каже ориентировачна цена за феродо лагер и притискате аа и бензинов филтър ще съм много благодарен;
другото питане е за кардана:зех предната част от 28цата и доколкото знам тря сложа задната част от моя а именно от 20ката,така ли е ...
благодаря ви
п.п. ето едно клипче което направих от тази неделя на пистата,надявам се другия месец и аз да участвам в него

http://www.youtube.com/watch?v=Ehvvg-8Q ... e=youtu.be

- E30_M_Tech_ll
-
-
за кардана би трябвало да е същата работа както при м50-то а феродото най вероятно щом е била с клима ще е демпферен маховик и от там идват разликите... поне при 4 цилиндровите е така за това не съм сигурен но би трябвало да е същата работа
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Някой 328-ци са с 240мм феродов диск колкото на s50B30, ама той пасва с претискателя, лагера и махавика ,ако намериш комплект доста ще държи комплекта, нови вяха, към 300 лева без маховика.

- Торук Макто
-
-
E30_M_Tech_ll написа:силно се съмнявам най-вече защото половината от тия неща вече не се произвеждат![]()
....
Кое точно не може да се достави? Не че имаш представа, щото едва ли си поръчвал, за да знаеш... Важното е, че си написал някаква глупост. Казваш какво ти трябва и аз лично ти гарантирам, че ще дойде ОЕМ от БМВ. Искаш ли? Едва ли.

Другите ти журналистически "статии" няма да ги коментирам.
Само ще кажа следното за маняците като теб:
Пара има за:
фиешън смоличка - яката оптика
овнешки очички
ксенонче на 6000 келвина минимум
фиешън жантички със стречнати гуми от Богров с ДОТ отпреди новобранската на Хитлер
фиешън музичка - усилвателчета и бас-касички
карбоново фолио и рингове на таблото
надупчени спирачни дискове от Евро 07 на маняшка цена, не че спират, важното е да се виждат
и т.н. и т.н.
Пара няма за:
това, което прави Е30-ката истинска Е30-ка, а не панаирджийска мечка.
А относно това кой съм бил, торук морук, златко матко, едва ли е от значение, защото това няма да промени нагласата ти да караш 200К двигател с оригиналните свещи, нищо че БМВ ги дават за смяна на 40К макс. и нищо, че струват по 10-тина лева оригинални от Камор, примерно, ти винаги ще ги намериш с 20 стинки по-евтини от друго място, щот не взимаш германска заплата и си свободомислещ балканец със собствено мнение и необорима логика по въпроса в условията на финансова криза.

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
E30_M_Tech_ll написа:за кардана би трябвало да е същата работа както при м50-то а феродото най вероятно щом е била с клима ще е демпферен маховик и от там идват разликите... поне при 4 цилиндровите е така за това не съм сигурен но би трябвало да е същата работа
началник м52 с НЕдемферен маховик има ли? да си туря и аз такав на 240мм

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- E30_M_Tech_ll
-
-
за това казах че не съм сигурен... чети преди да пишеш а не гледай само как да се заядеш