купе вс седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: купе вс седан

Мнение от Dimitroff » 16 Яну 2012, 11:27

Next написа:Амортисьорите са еднакви на всички Е46 без М-ките.

Всъщност не е така :)

Тук съм дал сток амортисьор - обикновен (да се разбира обикновен! - не спорт съспеншън, нито пък М спорт съспеншън)
Избрал съм амортисьор от Е46 320д 150к.с. - сами виждате за кой мотори обаче е напълно съвместим.

http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... &details=1

Относно стандартното окачване на Е46 - има значение дали е нормално, спортно или М спорт съспеншън...не да има значение, ами няма нищо общо просто !!

С М спорт съспеншън и 17 цолови гуми на 45 колата вози и се държи най-добре според мен.
Подобно усещане, но...само усещане се постига със спорт съспеншън и 18 цолови гуми.
За нормалното окачване... само за справка ще кажа, че ако качите Е46 с нормално окачване и Е46 със М спорт съспеншън и се загледате в "ъгъла" носачите...ми на първата са така / \ , докато при втората са така -- -- ....образно казано :) - вие сами си правете изводите.

Като заключение - Е46 с добро спортно окачване вози точно така, както трябва да вози! - стегнато и здраво, но в никакъв случай не друса !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Яну 2012, 11:36

Dimitroff написа:Като заключение - Е46 с добро спортно окачване вози точно така, както трябва да вози! - стегнато и здраво, но в никакъв случай не друса !

бе друго си е с коиловърчета рейс-ланд(ия) :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Яну 2012, 11:43

Не мисля :mhihi: - аз съм открил перфектната комбинация от возия и стабилност...разбира се на цената на по-ниска кола - достатъчно стабилна за моментите, в който настъпвам опашката на дявола (онази дето седи под десния педал) и достатъчно комфортна...по перфектните ни пътища :mhihi: ...а най-хубавото е, че всичко е OEM 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Яну 2012, 11:52

Dimitroff написа:Не мисля :mhihi: - аз съм открил перфектната комбинация от возия и стабилност...разбира се на цената на по-ниска кола - достатъчно стабилна за моментите, в който настъпвам опашката на дявола (онази дето седи под десния педал) и достатъчно комфортна...по перфектните ни пътища :mhihi: ...а най-хубавото е, че всичко е OEM 8)

топлата вода отдавна е открита :mhihi: , само лев да има :D

коиловъри в БГ = мазохист с разбита кола :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 18 Яну 2012, 9:44

Да се включа и аз, колеги, понеже от скоро съм собственик на Е46 320CI кабрио и ми е интересно, купето и кабриото със еднакво окачване ли са? Тъй като мисля че кабриото е по-тежичко - по документи е 1595 кг. Също така моето е снижавано нещо явно... при пълна газ на първа и втора задните гуми опират в калниците...
Изображение

Предишна

Назад към E46