Скоростни кутии на е65 730д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Скоростни кутии на е65 730д
Въпроса ми е на 730д 2004' какви са скоростите, ГМ трошляци или ЗФ. Тези дни ще ходя да гледам една такава е65-ца, за какво да си отварям очите при огледа, неща от които после боли глава? 

Re: Скоростни кутии на е65 730д
Здължително с майсторче с лаптоп! Там ще си покаже всичко
... Само да е някой, който наистина разбира, че съм се сблъсквал с всякакви разбирачи със софтуер.

kronos написа:Въпроса ми е на 730д 2004' какви са скоростите, ГМ трошляци или ЗФ. Тези дни ще ходя да гледам една такава е65-ца, за какво да си отварям очите при огледа, неща от които после боли глава?
ZF 6HP26 е кутията. Ти колко GM кутии си счупил, че имаш такова мнение за тях?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Но това че е ZF не означава че и тя не прави проблем с турбината .
За последния месец съм сменил 3-4 такива
За последния месец съм сменил 3-4 такива

- kronos
- ентусиаст
-
А да съм чупил не съм, но имам доста приятели с х5 които често благославят надеждноста на ГМ кутиите 

- kronos
- ентусиаст
-
Я кажете сега маслото на кутията да го сменям или не? Едни казват да се смяня, други че не било добре, не знам какво да правя. На първо четене трябва да сменя дебитомера, само това излезе на диагностиката, някой може ли да ме ориентира от къде да си поръчам.
kronos написа:Я кажете сега маслото на кутията да го сменям или не? Едни казват да се смяня, други че не било добре, не знам какво да правя. На първо четене трябва да сменя дебитомера, само това излезе на диагностиката, някой може ли да ме ориентира от къде да си поръчам.
Не смяняй маслото и после ще говориш и за ZF, че са трошляци

Много спорове има по този въпрос...някои го сменят...други не...
по-скоро е въпрос на собствена преценка...

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Аз лично за "вечен" лубрикант не съм чувал...... 

Аз смених маслото на скоростите. Събира 9л. и малко, като се купува и капак/филтер.....той струва колкото маслото
Вече съм минал около 20х.км след смяната без проблеми. Моят съвет е, ако колата е над 150х.км, да го смениш. Успех

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Разбира се,че няма вечен лубрикант и маслото губи мазителните си свойства след време.Хората по форумите,общо взето се обединяват около първа смяна на 160к км,след това на всеки 80к км.Има множество примери за повреда на кутията след смяна на маслото,но това се дължи на неспазване на предписанията за смяна.Тоест,ако не я направиш в доверен и знаещ сервиз,има голяма вероятност за възникване на проблеми след това.Смяна на маслото се извършва на няколко етапа и се налива при точно определена температура на самото масло!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Разбира се,че няма вечен лубрикант и маслото губи мазителните си свойства след време.Хората по форумите,общо взето се обединяват около първа смяна на 160к км,след това на всеки 80к км.Има множество примери за повреда на кутията след смяна на маслото,но това се дължи на неспазване на предписанията за смяна.Тоест,ако не я направиш в доверен и знаещ сервиз,има голяма вероятност за възникване на проблеми след това.Смяна на маслото се извършва на няколко етапа и се налива при точно определена температура на самото масло!
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО !!!
- kronos
- ентусиаст
-
за маслото ясно, ще го сменя, но имам едно придърпване доста изразено и не знам дали се дължи на дебитомера понеже на диагностиката ми казаха че давал някаква грешка. само при рязко ускорение се получава, при плавно натискане на газта няма проблем. може ли да е от дебитомера?
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
kronos написа:за маслото ясно, ще го сменя, но имам едно придърпване доста изразено и не знам дали се дължи на дебитомера понеже на диагностиката ми казаха че давал някаква грешка. само при рязко ускорение се получава, при плавно натискане на газта няма проблем. може ли да е от дебитомера?
Колега точно ти не като да не си карал печка а и нее като да не си в час... а това придърпване едвали е от дебитомера. По скоро смени маслото гарнитурата на кутията

Другия вариант е да ресетнеш кутията... и да видиш дали ще има разлика.
- kronos
- ентусиаст
-
Някой знае ли как да спра тази опция волана да се намества при всяко палене?
15 мнения
• Страница 1 от 1