Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Re: Купих си вече второто по ред е30 и съм още по щастлив
ами ако ни зарадва с едно турбиниране няма да е лошо
и зимаи по бърже съединителя да е видим в деиствие с новото сърчице 

БЕНЗИН В КРЪВТА И V8 ПОД КАПАКА
- Торук Макто
-
-
Това е корав мотор, не му трябва да го бута.
Мята го в коша и само газ.
Мята го в коша и само газ.

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
slatanic написа:Надявам се планираш обслужване преди монтажа на новият, а други "жокери" ще има ли?
Тея дето обслужват мотори тука са много малко, особенно в тоя раздел... дано колегата е от малцината, че тоя хубав мотор го заслужава...
Ама истинското обслужване не е само да смениш маслото...
п.с. Едни колектори и айр интейк от колегата Бабуна идват много добре на 28-цата

Май само се намирате на писане. Не четете ли, че чака заплата за да му купи съединител...Да не мислите, че ще чака още 5 заплати за да го отвори и ревизира???
Успех!

Успех!
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Ами то обслужването ще е май колкото цената на мотора , може и да го надвиши.Ама важното е го има. 

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
и какво е това обслужване скъпото за което говорите ?
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
е как какво бе кире всичко дето може да се смени по мотора да се смени....
верига, обтегачи, ролки, ремъци, масла, филтри, свещи, гарнитури, гумички..... и като сложиш чертата накрая и гледаш четири цифрената сума и се чудиш абе аджеба аз кво си купих и се чешеш по главата
и колкото и да го мислиш накрая си казваш абе ебал съм го пък ако нещо му стане ще ми излезе по евтино да си взема нов мотор... сменяш му маслото и газ...
надали има човек в тоя форум дето да е правил чак такава ревизия и да е обновил мотор както си му е реда с абсолютно всичко ново....
верига, обтегачи, ролки, ремъци, масла, филтри, свещи, гарнитури, гумички..... и като сложиш чертата накрая и гледаш четири цифрената сума и се чудиш абе аджеба аз кво си купих и се чешеш по главата

надали има човек в тоя форум дето да е правил чак такава ревизия и да е обновил мотор както си му е реда с абсолютно всичко ново....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
E30_M_Tech_ll написа:надали има човек в тоя форум дето да е правил чак такава ревизия и да е обновил мотор както си му е реда с абсолютно всичко ново....
аз се сещам за един с светлозелен ник главно се подвизава в тоя раздел, но повечето му мотори са от горния раздел

има и други знайни и незнайни герои...

- nikola_gargov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
E30_M_Tech_ll написа:надали има човек в тоя форум дето да е правил чак такава ревизия и да е обновил мотор както си му е реда с абсолютно всичко ново....
ако ти е познато -

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
E30_M_Tech_ll написа:е как какво бе кире всичко дето може да се смени по мотора да се смени....
верига, обтегачи, ролки, ремъци, масла, филтри, свещи, гарнитури, гумички..... и като сложиш чертата накрая и гледаш четири цифрената сума и се чудиш абе аджеба аз кво си купих и се чешеш по главата![]()
и колкото и да го мислиш накрая си казваш абе ебал съм го пък ако нещо му стане ще ми излезе по евтино да си взема нов мотор... сменяш му маслото и газ...
ами ако са здрави??ако веригата не хлопа,ако гарнитурите са перфектни и няма теч,ако ремаците са перфектни и ролките не са износени,да ги махаме здрави ли,и да рискуваме да набучим поредното менте?колко от хората дето познаваш и карат яко покрай теб ревизираха,и колко скъсаха верига?свещите като са здрави и като нищо им няма,и най вероятно са оригиналните що да ги сменяш?тва да не е някво ауди или голф тройка през ден да сменяш ролки,оптегачи и кви ли не чупещи се изгъзици и ангрнажи.
- Торук Макто
-
-
kirililiev написа:E30_M_Tech_ll написа:е как какво бе кире всичко дето може да се смени по мотора да се смени....
верига, обтегачи, ролки, ремъци, масла, филтри, свещи, гарнитури, гумички..... и като сложиш чертата накрая и гледаш четири цифрената сума и се чудиш абе аджеба аз кво си купих и се чешеш по главата![]()
ами ако са здрави??ако веригата не хлопа,ако гарнитурите са перфектни и няма теч,ако ремаците са перфектни и ролките не са износени,да ги махаме здрави ли,и да рискуваме да набучим поредното менте?колко от хората дето познаваш и карат яко покрай теб ревизираха,и колко скъсаха верига?свещите като са здрави и като нищо им няма,и най вероятно са оригиналните що да ги сменяш?тва да не е някво ауди или голф тройка през ден да сменяш ролки,оптегачи и кви ли не чупещи се изгъзици и ангрнажи.

Тва всичкото читавото, дет не тряя се сменя, на матор на 200К + ли да е?

Маняци, забравихте и обслужването на главата, а там са 24 водача, гумички, шлайф гнезда, напасване на клапани, шлайф глава... смятайте си ги вие, че сте силни по сметките без кръчмар.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Ами то добре, ако е читав ок, ама рядко има такива мотори тук ,а и са не 1000 лева, а поне 1800 ,а ако бачкаш за 500 или 600 лева ще трябва да теглиш потребителски кредит или да спестяваш цяла година.Аз на моят смених верига, гарнетури картер,глава ,капак ,свещи, оптегачи на веригата, филтър ,масло и спокойно минах 1500 лева и това само по мотора , а не знам, ако друго трябваше да се сминя незнам....... 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
а не, аз просто казах какво толкова се сменя че излиза скъпо инъче и аз съм на принципа по добре 20 годишно германско и работещо отколкото чисто ново турско със съмнителен потенциал за работа
до скоро работих в магазин за ОРИГИНАЛНИ авточасти и като знам колко оригинални бяха и как половината ги купувахме от евро 07
ако имаше едно и маслото щях да си купувам втора употреба ама да знам че е истинско от германия и на малко километри
пък и нали за това караме бмв-та защото са здрави... а нали и затова са им скъпи частите на бмв-тата щото са здрави и се чупят рядко... виж примерно аз карам бмв и веригата ше я сменя на 200++ хиляди километра а пък някой си пич с голф през това време ще е сменил минимум 4 ремъка барабар с ролките и обтегачите... да не говорим че те и повечето ролки не изкарват дори до следващата смяна на ремъка и трябва пак да се сменят преди това и накрая като направиш сметката (с кръчмарина) излиза че е поевтино да дадеш 240 лв за нова верига от бмв и да дадеш веднъж парите за труда отколкото да караш голф на който ще трябва да му смнеиш поне 4 пъти ремъка и ролките и да дадеш 4 пъти пари за труд....

до скоро работих в магазин за ОРИГИНАЛНИ авточасти и като знам колко оригинални бяха и как половината ги купувахме от евро 07

пък и нали за това караме бмв-та защото са здрави... а нали и затова са им скъпи частите на бмв-тата щото са здрави и се чупят рядко... виж примерно аз карам бмв и веригата ше я сменя на 200++ хиляди километра а пък някой си пич с голф през това време ще е сменил минимум 4 ремъка барабар с ролките и обтегачите... да не говорим че те и повечето ролки не изкарват дори до следващата смяна на ремъка и трябва пак да се сменят преди това и накрая като направиш сметката (с кръчмарина) излиза че е поевтино да дадеш 240 лв за нова верига от бмв и да дадеш веднъж парите за труда отколкото да караш голф на който ще трябва да му смнеиш поне 4 пъти ремъка и ролките и да дадеш 4 пъти пари за труд....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Торук Макто
-
-
E30_M_Tech_ll написа:а не, аз просто казах какво толкова се сменя че излиза скъпо инъче и аз съм на принципа по добре 20 годишно германско и работещо отколкото чисто ново турско със съмнителен потенциал за работа![]()
....
А защо не си на принципа чисто ново германско и работещо?
Щото е скъпо. А що си взимате БМВ-та като е скъпо и не можете да ги обслужвате?
Та затова сте на принципа "20 годишно германско и работещо отколкото чисто ново турско със съмнителен потенциал за работа". При тоя довод други алтернативи явно няма.
200К километра са над прага на ангренажна верига, водачи и обтегачи, независимо колко добре е поддържан мотора. След това центровката на запалването е Х. И после, ама що не ми върви колата? Ама нема да сменям ремъци, че са си оригиналните на 200К, а те ич нема да се скъсат в един прекрасен момент. Ама нема да ревизирам главата, че много скъпо, те повдигачите нека си лопат, не ми пречи. Водната помпа да си седи оригиналната от завода, термостата също, те нема да мръднат - и после, абе що загря тоя мотор и пръснах тиквата?

Направо ме кефите, като ви гледам "принципите", че е по-добре да не пипаш нищо, щот иначе трябва да слагаш ментета, а за оригинална част и дума да не става, щот е много скъпа. Демек, ментетата се слагат само в краен случай, га се счупи или скъса нещо.
- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
Затова по-добре да стане бавно , ама поне да е като хората... аз поне съм на тоя принцип