Радио/ТВ NEO CMR-3000TV - Свързано

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Аватар

Радио/ТВ NEO CMR-3000TV - Свързано

Мнение от tashev_kiril » 10 Яну 2012, 16:21

Колеги сдобих се с това радио.
Въпросът ми е, тъй като в комплекта няма антена за ТВ тунера, а й в Техномаркет нямат /казват, че им бил съвсем нов модела и допълнителни аксесоари не са поръчали още/, някой знае ли каква антена се слага и от къде може да се купи. Антената за радиото е отделна от тази за ТВ-то, което мен лично ме озадачи. Или пък това е само дисплей а пък аз да си взема тунер ли ???
Може и ако някой знае как да си направя нещо добро от сорта DIY, също да сподели ...
Прилагам снимки на буксата...

Параметрите на радиото са следните:
авто mpeg4/mp3 плеър с тв тунер
3" (7.5 см) tft lcd дисплей
изходяща мощност 4 х 40 w
възпроизвеждане: mpeg4/mp3/wma
usb вход, слот за карти памет
тв тунер съвместим
fm радио тунер с rds
изход за усилвател
дистанционно управление
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tashev_kiril на 02 Фев 2012, 13:21, променена общо 3 пъти

Аватар

Re: Радио/ТВ NEO CMR-3000TV

Мнение от tashev_kiril » 11 Яну 2012, 14:44

Хайде бе колеги, никой ли не е запознат ...

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 15 Яну 2012, 2:13

Ето какво изнамерих... в сайта има и комбинирани и само за ТВ...
Остава да се закупи и пробва:

http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=2153

Потребител
Аватар
Кара: BMW e30
Мечтае да кара: Plymouth Barracuda

Мнение от geletooo » 17 Яну 2012, 2:28

аз си купих няква за 15 кинта от илиенци (маи на thunder беше) перфектна е ;) не се набутваи за някви скъпи боклуци

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 17 Яну 2012, 11:25

geletooo написа:аз си купих няква за 15 кинта от илиенци (маи на thunder беше) перфектна е ;) не се набутваи за някви скъпи боклуци

Моля те колега кажи къде по-точно от илиенци, че и аз за на там съм се запътил...
Дай някаква по-подробна информация, къде постави антената, как прекара кабелите, че аз идея си нямам къде ще минават, ако можеш направи и някоя снимка на антената...
Мерси

Потребител
Аватар

Мнение от geletooo » 17 Яну 2012, 15:01

моита е от тия разтегателните дето по принцип се лепят на стаклото аз я метнах отзад на кората да се таркаля :lol: кабелите ги пускаш кадето ти е кеф антената е с усилвател и трябва да и вържеш + от рема на касетофона влез в някои магазин и питаи те ще ти обяснят само да знаеш че има 2 вида на едната буксичката е и е като жак за слушалки а на другата е като антена на телевизор
в града не очкаваи да гедаш телевизия в движение има яко смущения но на магистралата си гледам бтв-като пич :lol:
накараи ги момчетата в магазина да ти обяснят квото те интересува но по принцип е просто няма кво да се притесняваш зимаш една и си сивиркаш :bchug:

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 17 Яну 2012, 17:49

geletooo написа:моита е от тия разтегателните дето по принцип се лепят на стаклото аз я метнах отзад на кората да се таркаля :lol: кабелите ги пускаш кадето ти е кеф антената е с усилвател и трябва да и вържеш + от рема на касетофона влез в някои магазин и питаи те ще ти обяснят само да знаеш че има 2 вида на едната буксичката е и е като жак за слушалки а на другата е като антена на телевизор
в града не очкаваи да гедаш телевизия в движение има яко смущения но на магистралата си гледам бтв-като пич :lol:
накараи ги момчетата в магазина да ти обяснят квото те интересува но по принцип е просто няма кво да се притесняваш зимаш една и си сивиркаш :bchug:

Благодаря много, моята букса е от тези дето са като жак за слушалки, ще отида сигурно утре до Илиенци да взема една антена. Магазина като се влезе от централния вход предполагам, че е някой от тези в началото? :lalala: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от geletooo » 17 Яну 2012, 19:08

този от които аз си я купих беше в една от преките към паркинга някаде в началото до входа

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 19 Яну 2012, 16:14

Взех си антена, комбинирана от Илиенци, за TV/FM за 19.50 лв. и съм доволен от нея, хваща супер радио, вади и перфектен звук на ТВ без да пращи, но...винаги има но.
Има някаква причина поради, която нямам картина. На екрана ми изписва надпис, който ми казва да спра да гледам видео, но аз не съм пускал никакво видео, нито съм включил флашка, нито карта съм сложил...
Много странно... ако някой има отговор да пише. Почти съм сигурен, че е някаква настройка или пък се е бъгнало ТВ-то...

Гледам, че ми пишат в инфото "ТВ ТУНЕР СЪВМЕСТИМ" това да не означава, че трябва някакъв тунер да имам допълнителен, но тогава защо ми позволява да търся станции, значи имам.

Ето антената
http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=2153

Потребител
Аватар

Мнение от geletooo » 19 Яну 2012, 22:39

на моито двд има едно кабелче което се връзва на ръчната за да гледаш телевизия само когато си спрял иначе дава син екран и само звук аз съм го забол директно на маса и си гледам в движение провери да не е тва проблема
мисля че беше розово кабелчето прегледаи схемата дали си свързал сичко

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 20 Яну 2012, 0:02

Да, има логика в това което казваш колега. Ако се загледаш в снимката с Евро-буксата с телта, дето стърчи има едно кабелче но ми прилича на оранжево. То е отрязано по принцип и не е свързано... да не би то да е за масата на ТВ-то.
Иначе отзад има един сноп с букси които си излизат от радиото и всичките са тип "камбанки". Теябва да ги разгледам да видя какво пише на тях.
Мерси за помощта ще огледам за такава защита против гледане в движение. може да не съм я свързал и затова да не ми изкарва картина :banghead: :dunno: :help:

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 20 Яну 2012, 10:14

Намерих схемата, от нея става ясно , че А/1 е за спирачка, това ще рече да му дам постоянна маса както ме посъветва колегата geletooo.
Оказва се обаче, че евробуксата която е на колата ми е с различни кабелни връзки от тази евробукса, поставена ми в комплекта с НЕО-то. Това ще рече че ще трябва букса А да я свържа наново и да използвам тази от комплекта на НЕО. Разгледах и темата на Методи където има много добро обяснение за свързването, но два от пиновете при мен са специфични, А/2 - мерник и А/4 обратно нагоре. За какво ли са... ?
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... c22da69938

Ето снимка на схемата:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 20 Яну 2012, 10:52

Гледайки двете снимки (твоята и тази от другата тема) 'обратно нагоре' ти е постоянния плюс. Ако това мерник е на руски , значи дозатор, което може да е за регулирането на осветлението ама мене лично ме съмнява. Според мене него гледай да не го свързваш.

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 20 Яну 2012, 11:31

dido0o``` написа:Гледайки двете снимки (твоята и тази от другата тема) 'обратно нагоре' ти е постоянния плюс. Ако това мерник е на руски , значи дозатор, което може да е за регулирането на осветлението ама мене лично ме съмнява. Според мене него гледай да не го свързваш.

Мерси колега, за съжаление си е на български, но превода е направен от 12 годишен според мене...
Тия дни ще се опитам да свържа кабеляка и да видим какво ще излезе :driving:
Но си остава въпроса А/2 - дозатор /мерник - на руски/ къде да го свържа ???
За А/1 - спирачка, ще го сложа на постоянна маса

Потребител
Аватар

Мнение от geletooo » 20 Яну 2012, 22:25

ако има опция за камера за движение назад може да са за тва другите кабели и при мен има 1-2 дето не са свързани
виж само тоя за спирачката и кажи има ли картина
:bchug:
сега погледанх схемата на моито двд единия кабел е за задна за да знае кога да пуска камерата

Следваща

Назад към Car аудио и видео