Препарат за почистване на кожен салон
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Xao
- Потребител
-
- Кара: е30 325ix
Препарат за почистване на кожен салон
Здравейте колеги.
Въпросът ми е следният:
Салонът на колата ми е черна и бяла кожа и естествено бялото много лесно се цапа, особено на предните седалки.Бихте ли ми препоръчали някой препарат за почистване на кожа.
Благодаря предварително.
Въпросът ми е следният:
Салонът на колата ми е черна и бяла кожа и естествено бялото много лесно се цапа, особено на предните седалки.Бихте ли ми препоръчали някой препарат за почистване на кожа.
Благодаря предварително.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Препарат за почистване на кожен салон
Последна промяна CTORH на 16 Яну 2012, 15:06, променена общо 1 път
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз си купих от Дару препарат за почистване на кожа. Флакон под налягане, пръскаш седалките и те стават целите в пяна, като на безконтактно миене. Изчакваш малко (според препоръките за употреб на флакона) и бършеш с чиста кърпа.
Моя салон е целия черен и след "прането" не можах да видя някаква фрапираща разлика, единственото по което съдя, че работи е чернилката по кърпата, с която бърсах.
Но препарата си е нa BMW и е за почистване на естествена кожа.
Моя салон е целия черен и след "прането" не можах да видя някаква фрапираща разлика, единственото по което съдя, че работи е чернилката по кърпата, с която бърсах.
Но препарата си е нa BMW и е за почистване на естествена кожа.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Дам, препаратите на BMW за кожа са много добри... Бих ти препоръчал и други, но не ги внасят в BG... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз си купих,като бях в Германия но от магазин за мото-аксесоари.Препарата го ползвам за якетата.но става и за кожен салон.Много е добър!Имат доставки и до България.
http://www.louis.de/_306425aa1eaf10506e ... r=10038881
http://www.louis.de/_306425aa1eaf10506e ... r=10038881
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Знаете ли дали за изкуствена еко кожа е по-добре да се използва препарат различен от тези за естествената? Взел съм 1-2 препарата, на които пише, че са за почистване/освежаване на кожа, но дали в моя случай не ми трябва нещо по-различно?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
В общия случай изкуствената кожа е вариант на полиестер - не попива нищо, но за почистване няма проблем да ползваш този за естествената.
Never mistake motion for action...
- colisia
- Потребител
-
- Кара: E36 320I Automatic
По принцип най-добре е да се ползва препоръчаната от производителят козметика, но тъй като тя в общия случай не е от най-евтините, по типично български маниер преминаваме към възможно най-евтините и в същото време най-качествени заместители. Моят опит с почистването на бял кожен салон на 18 години е следният:
Първо, цялостно почистване на кожата с Vario Clean, това е препарат на Salamander, който се продава в магазините за обувки. Представлява бистра течност, която след нанасяне върху пореста гъба се превръща в пяна. Почиства идеално мръсотията, която се наслагва в порите на кожата. За съжаление от известно време не мога да го открия в тези магазини, в които преди това го имаше. Ето линк към препарата, не знам дали разполагат с наличност, цената му е към 8 лева.
http://shopthebest.eu/product/1408/sala ... petna.html
Стъпка втора, след като почистя с горният препарат минавам отново целия салон с препарата на Turtle за кожа. Струва към 12 лева и се намира навсякъде. Създава мазен филм, който след няколко минути попива и омекотява кожата. Ето линк и към този препарат:
http://www.rivazone.bg/index.php?route= ... duct_id=50
Много е важно да работите с чисти и подходящи гъби и кърпи.
Надявам се да съм бил полезен. Лично аз съм много доволен от тази комбинация.
Първо, цялостно почистване на кожата с Vario Clean, това е препарат на Salamander, който се продава в магазините за обувки. Представлява бистра течност, която след нанасяне върху пореста гъба се превръща в пяна. Почиства идеално мръсотията, която се наслагва в порите на кожата. За съжаление от известно време не мога да го открия в тези магазини, в които преди това го имаше. Ето линк към препарата, не знам дали разполагат с наличност, цената му е към 8 лева.
http://shopthebest.eu/product/1408/sala ... petna.html
Стъпка втора, след като почистя с горният препарат минавам отново целия салон с препарата на Turtle за кожа. Струва към 12 лева и се намира навсякъде. Създава мазен филм, който след няколко минути попива и омекотява кожата. Ето линк и към този препарат:
http://www.rivazone.bg/index.php?route= ... duct_id=50
Много е важно да работите с чисти и подходящи гъби и кърпи.
Надявам се да съм бил полезен. Лично аз съм много доволен от тази комбинация.
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Ей това чудо направо ме изуми - с половин опаковка (ок. 250 мл) изчистих идеално целия кожен сало заедно с корите на вратите:
http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product
Само където изчисти и ваксата която циганетата бяха намазали по седалките да им скрият забележките. Ама така е като човек купува евтин и на пръв поглед запазен салон.
Препарата за почистване на кожа с марка BMW е пяна 300 мл и едва стигна за корите и една седалка, просто не си заслужава при пожение че е и над 2 пъти по-скъп а като ефект по-слаб.
http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product
Само където изчисти и ваксата която циганетата бяха намазали по седалките да им скрият забележките. Ама така е като човек купува евтин и на пръв поглед запазен салон.
Препарата за почистване на кожа с марка BMW е пяна 300 мл и едва стигна за корите и една седалка, просто не си заслужава при пожение че е и над 2 пъти по-скъп а като ефект по-слаб.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, чета във форума на Фолксваген, че ползват маркови кремове, за да подхранват кожата. Вие пробвали ли сте този метод? Логиката подсказва, че не би трябвало да навредят, но все пак... 

- Mollov
- Мародератор
-
Хубаво е да внимаваш с тия кремове, че понякога ефекта е точно "нежелания"... Но и вместо да се търсят какви ли не по-евтини варианти, добре е човек да провери какво наистина върши работа и просто да го използва 

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
В тази връзка някой ползвал ли е препарата на BMW за подхранване на кожа. В Дарукар го продват за 17 лв което е горе долу поносимо стига да върши работа. След като почистих кожата се оказа че доста изсъхна и се притеснявам да не се нацепи и олющи ако не взема мерки.
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
Преди 1 год.взех някакъв крем за кожа от метро италиански май беше ( свърши и хвърлих шишето ) след като почистих тапицерията намазах с него и ефекта е невероятен кожата стана мека и еластична абе като нова даже намазах и дивана в хола.
Та според мен е задължително след почистване да се третира с некъв крем .
Та според мен е задължително след почистване да се третира с некъв крем .
- Mollov
- Мародератор
-
popov_chris написа:В тази връзка някой ползвал ли е препарата на BMW за подхранване на кожа. В Дарукар го продват за 17 лв което е горе долу поносимо стига да върши работа. След като почистих кожата се оказа че доста изсъхна и се притеснявам да не се нацепи и олющи ако не взема мерки.
Драсни ми един ЛС и да видим тая кожа как ще се почувства след нанасяне на един от моите препарати

14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ