проблем с тока - колата гасне

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: проблем с тока - колата гасне

Мнение от TheBoss » 14 Яну 2012, 20:12

Пичове, нормалната работа на алтернатор БОШ е 13,5-14,5 волта. Реле-регулаторът трябва да прекъсва на 14,5В(за да се избегне презареждане). Но щом токът е над 14В значи имате някакъв проблем. Обикновено е с акумулатора или някаква утечка при пускане на консуматорите. Отделно от това когато мерите с мултицети от Световния търговски център не им се доверявайте много. Както и не мерете първите 10 минути след запалване, ако колата е стояла продължително време(примерно цяла нощ). Генади, покарай известно време и тогава замери пак да видиш, че няма да ти показва над 13,8-13,9В! Или просто си зареди акумулатора на зарядно, остави го да почине 2-3 часа, качи го на колата и я остави да поработи 10 минути! И тогава замери пак!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Яну 2012, 20:36

Колега напрежението на алтернатора няма никаква връзка с гасненето в движение и изчезването на токовете.Тоест има връзка до толкова дали ти зарежда нормално. Не става ясно при теб акумулатора разрежда ли се при тия изчезвания на токовете? По това което казваш че фаровете светят по силно като даваш газ е видно че акумулатора ти напълно разреден в такъв момент .Проблема може да е комплексен акумулатор и алтернатор.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 14 Яну 2012, 20:46

Ако си с обслужваем акумулатор, провери гъстотата на електролита.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 14 Яну 2012, 22:28

със сигурност ще правя още замервания , утре ще я поразходя и ще меря отново . да възможно е да не ми е бил в алтернатора проблема но това ми беше най-логично защото съм имал подобен проблем преди време и със служебната кола. ако пак се появи проблема с гасненето ще се мислят други решения.дано не езамесен и акумулатора. мисля че нее обслужваем но за всеки случай ще проверя утре

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 14 Яну 2012, 23:11

Jordana написа:Колега напрежението на алтернатора няма никаква връзка с гасненето в движение и изчезването на токовете.Тоест има връзка до толкова дали ти зарежда нормално. Не става ясно при теб акумулатора разрежда ли се при тия изчезвания на токовете? По това което казваш че фаровете светят по силно като даваш газ е видно че акумулатора ти напълно разреден в такъв момент .Проблема може да е комплексен акумулатор и алтернатор.

да при всяко гаснене акумулатора е разреден и нямам ток за да запаля а прибягвам до кабели .това си го обяснявах с възможността алтернатора да не зарежда в това време и колата да работи само на акумулатор, но това е смао предположение което може да не е вярно

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 15 Яну 2012, 14:35

Каква ти е машината, бензин, дизел, с колко амперов я караш :?:

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 15 Яну 2012, 16:22

alchohol написа:Каква ти е машината, бензин, дизел, с колко амперов я караш :?:

ами мотора е малко мешана скара. половината е м20б25 половината м20б20 акумулатора е 70аh днес а покарах малко и проблем нямаше не е гаснала ток си имаше имам надеждата че проблема е решен но ще видим :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Яну 2012, 16:52

Най вероятен проблем слабо зареждане на акумулатора и при каране на фарове тока от алтернатора е прекалено малък и се разрежда акумулатора.Причините могат да бъдат много прекъснат диод в блока...лош контакт и слаб ток на възбуждане..калпаво реле релугатор..износени четки..Абе за диагностика на алтернатора в сервиз е работата.Мисля че след ремонта на алтернатора проблема ще изчезне. :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 15 Яну 2012, 16:59

надявам се да е така. майстора смени всичко в алтернатора :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 15 Яну 2012, 17:26

Само дано не е пострадал акумулатора.

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 15 Яну 2012, 17:29

alchohol написа:Само дано не е пострадал акумулатора.

и аз на това се надявам

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 15 Яну 2012, 17:43

genadi666 написа:
alchohol написа:Само дано не е пострадал акумулатора.

и аз на това се надявам

Ако след каране на дълги разстояния не пак се разрежда за една нощ, това при читав алтернатор естествено, значи си е отишъл. Аз си изпатих с акумулатора наскоро. Оказа се, че е слаб за бабичката.

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 17 Фев 2012, 19:38

ревизирането на алтернатора е едната част от проблема. това реши проблема с загубата на ток но не и с гасненето
проблема ми се оказва в охладителната система според мен колкото и смешно да ви звучи. забелязах че от известно време колата си загрява а парно нямам - духа студено . колата загрява на нормална температура а парното все още е мити чак след време отраз идва топлото. така миналата седмица тръгвам д апазарувам , като колата предварително беше работила 10ина мин на бензин и после не ззнам колко на газ като бе6е на 90 градуса и парно няма6е. тръгвам и след 50 м все едно ми е свър6ила газта тръгна да гасне както бе6е ставало вече обаче реагирах и прехвърлих на бензин . продължих и пред магазина дигнах капака и изпарителя беше замръзнал а маркучите едвам почваха да се стоплят. замислих се и се сетих че преди това когато ми беше гаснела пак ми беше замръзнал изпарителя. както и да е напазарувах запалих си на бенз прехвърлих си на газ , но по пътя ми огасна . запаих някакси покарах още 100ина метра поработи малко и на място и най накрая дойде така чаканото топло . явно трябва да реша и този проблем. термостат смених лятото .идеи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Фев 2012, 19:58

Недобро обезвъздушаване или просто си е искала повечко антифриз. Течове не са изключени също, така че прегледай внимателно ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от genadi666 » 18 Фев 2012, 13:41

колата няма обезвъздушаване, прегрява. не мога и до сервиз да стигна защото след минути влиза в червеното

ПредишнаСледваща

Назад към E34