15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 седан

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 седан

Мнение от nikolay_pz » 14 Яну 2012, 16:06

Здравейте колеги, искам да си сложа бас в колата и се чудя кой варянт да избера. Знам че 15-ката в кутия ще прави мн по-силен и плътен бас отколкото подходящ говорител монтиран на кората, но остава въпроса - ще влиза ли звука от касата в купето? Пробвал съм с по-слаби каси ноо резултата е... :dummy: Нищо не се чува.... Та да попитам, кой варянт би вкарал повече бас в купето?

Четох много изписано по темата но в крайна сметка става дума за е36 и по другите форуми не намерих абсолютно нищо.

МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ПРЕМЕСТЯТ ТЕМАТА В ПРАВИЛНИЯ РАЗДЕЛ, извинявам се за объркването :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Re: 15" hertz es380 в кутия или 12" free air на кората е36 седан

Мнение от vaskess » 14 Яну 2012, 20:37

За седан по-добрият вариант е баса да е на кората :yes:
]Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 14 Яну 2012, 23:33

И как да се монтира тоя бас на кората ако може да попитам??
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 14 Яну 2012, 23:50

hus0 написа:И как да се монтира тоя бас на кората ако може да попитам??

изработва се нова кора от МДФ и се изрязва според говорителя, после се изрязва по-малка дупка в металната кора за да не опира говорителя и това е... остава да се тапицира новата кора и всичко е точно. Като преди това е добре да се постави достатъчно количество звукоизолираща вата между двете кори за да няма вибрации и излишни дрънченета от ламарината. Също би било добре да се хване дървената кора за металната и то здраво за да бъде всичко перфектно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 15 Яну 2012, 17:44

аз на купето съм с 12ка МТХ в багажника в кутия и си се чува мн добре вътре в купето. тва с рязането на ламарини и слагането на дървени плотове отзад ми е тъпа история. слагай си кутията отзад и си пипай шапката.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 16 Яну 2012, 0:02

Или на кората или зад подлакътника,кутията много място заема
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 16 Яну 2012, 21:08

Музиката иска жертви.
Такъв беше първия говорител който сложих при мен в седана.След него ми слабееха доста говорители еле пък 12-ките които са по бюджетни.Слагай с подходяща кутия оразмерена за твоя багажник и си свиркай.Стига да имаш и подлакътник, че иначе влизаш в други схеми :) не си казал подлакътник има ли няма ли ламарина имаш ли зад седалките нямаш ли.Кажи ги тия работи също така дали ти трябва пълния обем на багажника.Или може да го прежалиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 16 Яну 2012, 21:50

Седана е идеална кола за аудио проекти,макар някой да казват,че има малко място дъра бъра.Няма смисъл от кутия,трябва само подходящия суб.Мислех,че с комби ще ми е супер,като си спретна кутия и тн,но като праснеш една 42-5л кутия багажника доста умалява.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 17 Яну 2012, 19:26

По принцип най-добре е ей така без нищо да правиш, без да режеш, без да пробиваш, както си седиш вкъщи изведнъж в колата ти се появява страшно добър бас. Това е идеалният вариант.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 18 Яну 2012, 0:24

shengi написа:Музиката иска жертви.
Такъв беше първия говорител който сложих при мен в седана.След него ми слабееха доста говорители еле пък 12-ките които са по бюджетни.Слагай с подходяща кутия оразмерена за твоя багажник и си свиркай.Стига да имаш и подлакътник, че иначе влизаш в други схеми :) не си казал подлакътник има ли няма ли ламарина имаш ли зад седалките нямаш ли.Кажи ги тия работи също така дали ти трябва пълния обем на багажника.Или може да го прежалиш.

колега нямам подлакътник и имам бутилка в багажника но без проблем събирам кутия за херца обърната с говорителя към вратата на багажника

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 18 Яну 2012, 9:48

nikolay_pz написа:
hus0 написа:И как да се монтира тоя бас на кората ако може да попитам??

изработва се нова кора от МДФ и се изрязва според говорителя, после се изрязва по-малка дупка в металната кора за да не опира говорителя и това е... остава да се тапицира новата кора и всичко е точно. Като преди това е добре да се постави достатъчно количество звукоизолираща вата между двете кори за да няма вибрации и излишни дрънченета от ламарината. Също би било добре да се хване дървената кора за металната и то здраво за да бъде всичко перфектно :)

погледни ми в галерията.....мисля 4е това ти трябва правил съм го преди 7 години и до ден дне6ен си свири много прили4но без кутий каси и разни такива,без ряазане ни6то не се 4ува в купето поне при седан от ли4ен опит и много проби го казвам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 23 Яну 2012, 1:05

а според мен изобщо не се полакомявай и подлъгвай за вариант на кората.говорителите които са способни да свирят(ВЯРНО) на кора се броят на пръстите на едната ми ръка.да не говорим че този херц който имаш пък изобщо не е способен да свири на кора. със сравнително мощно стъпало ще му изпокъсаш трептилката за нула време,ако пък остане здрав по някаква причина,слънцето през лятото ще го накара да увисне доволно под нулевото ниво на намотката.
за бас да не говорим,ще гледаш на огледалото за обратно виждане едни бесни ходове на мембраната,а дефакто бас няма(или по скоро е еднообразен,мазен,безхарактерен,слаб).
хертз и е36 седан само суб тип "затворен обем"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 23 Яну 2012, 20:51

ssound написа:а според мен изобщо не се полакомявай и подлъгвай за вариант на кората.говорителите които са способни да свирят(ВЯРНО) на кора се броят на пръстите на едната ми ръка.да не говорим че този херц който имаш пък изобщо не е способен да свири на кора. със сравнително мощно стъпало ще му изпокъсаш трептилката за нула време,ако пък остане здрав по някаква причина,слънцето през лятото ще го накара да увисне доволно под нулевото ниво на намотката.
за бас да не говорим,ще гледаш на огледалото за обратно виждане едни бесни ходове на мембраната,а дефакто бас няма(или по скоро е еднообразен,мазен,безхарактерен,слаб).

Всеки си има мнение за 7 години и грам опе4ено нямам по говорителите,колата не е в гараж даже през лятото по цял ден я пе4е и то зверски,НО един сенник(най-обикновен)върши идеална работа......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 24 Яну 2012, 0:43

PIPERKOV написа:
ssound написа:а според мен изобщо не се полакомявай и подлъгвай за вариант на кората.говорителите които са способни да свирят(ВЯРНО) на кора се броят на пръстите на едната ми ръка.да не говорим че този херц който имаш пък изобщо не е способен да свири на кора. със сравнително мощно стъпало ще му изпокъсаш трептилката за нула време,ако пък остане здрав по някаква причина,слънцето през лятото ще го накара да увисне доволно под нулевото ниво на намотката.

Всеки си има мнение за 7 години и грам опе4ено нямам по говорителите,колата не е в гараж даже през лятото по цял ден я пе4е и то зверски,НО един сенник(най-обикновен)върши идеална работа......

тук не говорим за визуално опичане на мембраните колега,чети внимателно какво съм написал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 24 Яну 2012, 9:27

ssound написа:...говорителите които са способни да свирят(ВЯРНО) на кора се броят на пръстите на едната ми ръка...

Бихте ли ги цитирали ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Следваща

Назад към Car аудио и видео