E34 520i дърпа наляво при спиране !
Модератор: Технически модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: E34 520i дърпа наляво при спиране !
dagger написа: ... че може както се е появило, така и да изчезне проблемчето
А, дано, ама надали

Пълният капацитет на спирачната система може да ти потрябва само веднъж в живота, може и никога да не ти потрябва. Но ако ти потрябва и го нямаш, ще ти е за последно

Ти си знаеш и ти си решаваш, но аз бих отишъл в официалния представител и бих платил да открият проблема. Една диагностика на спирачна система няма да е повече от 50 кинта.
А, веднъж вече като знаеш къде е точно проблема, варианти много. Кеф ти секънд хенд, кеф ти автърмаркет, кеф ти оригинал...
Поздрави и упех,
Д

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
А пък според мен това теглене също може да се получи от скъсани тампони на заден мост,също така проблем по предница.Не е задължително да е от самата спирачна система
Поздрави и успех на колегата.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
При мен бяха мазало, като я купих и нямаше занасяне, ама то знае ли човек 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- alchohol
- ентусиаст
-
Привет, колеги
Значи моя проблем със занасянето се реши. Преди време смених предни дискове и накладки, но дърпането наляво при спиране остана. Оказа се преден долен ляв носач. Миналата седмица започна да причуква и като разклатих колелото положението се изясни. Преди това нямаше осезаеми потропвания при разклащане. Днес го смених, направих реглаж на преден и заден мост, и сега си спира както трябва

Значи моя проблем със занасянето се реши. Преди време смених предни дискове и накладки, но дърпането наляво при спиране остана. Оказа се преден долен ляв носач. Миналата седмица започна да причуква и като разклатих колелото положението се изясни. Преди това нямаше осезаеми потропвания при разклащане. Днес го смених, направих реглаж на преден и заден мост, и сега си спира както трябва

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
alchohol написа:Привет, колеги![]()
Значи моя проблем със занасянето се реши. Преди време смених предни дискове и накладки, но дърпането наляво при спиране остана. Оказа се преден долен ляв носач. Миналата седмица започна да причуква и като разклатих колелото положението се изясни. Преди това нямаше осезаеми потропвания при разклащане. Днес го смених, направих реглаж на преден и заден мост, и сега си спира както трябва![]()
![]()
Не си от вчера във форума , та да питам ще ме светнеш ли как става реглажа на задния мост?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- alchohol
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:alchohol написа:Привет, колеги![]()
Значи моя проблем със занасянето се реши. Преди време смених предни дискове и накладки, но дърпането наляво при спиране остана. Оказа се преден долен ляв носач. Миналата седмица започна да причуква и като разклатих колелото положението се изясни. Преди това нямаше осезаеми потропвания при разклащане. Днес го смених, направих реглаж на преден и заден мост, и сега си спира както трябва![]()
![]()
Не си от вчера във форума , та да питам ще ме светнеш ли как става реглажа на задния мост?
На разпечатката от стенда за задния мост са посочени три неща:
-страничен наклон
-сходимост
-геометрична ос
и съответно стойностите преди и след настройката, както и нормите в които трябва да бъде.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Щом има Преди и След ще да са страшни майстори
. Би трябвало да има само по време НА. КАзано с две думи - Няма какво да регулираш отзад , ако си платил за реглаж задница значи си почерпил добре.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- alchohol
- ентусиаст
-
25лв ми взе за реглажа, но като гледам, че има промени и отзад в стойностите...

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Да той не се регулира.....Регулира се само със смяна на тампони
- yavor1313
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d exclusive edition
- Мечтае да кара: М6 power Grand coupe
колеги какво стана с проблема .
като ви изчетох всичките мнения стигнах до едно единствено заключение този проблем идва от тампоните на горните криви носачи колега ,получава се това познато на всички сеене или дърпа или наляво или на дясно зависи кой тампон е скъсан ,при мен беше левия и дърпаше надясно,тъй като се беше получило някакво разместване и от там се получава цялата тази гадост ,а колегата с този проблем където толкова време го влачеше не е споменал дали и някакво тресене получава във волана между 80-90км тъй като и този проблем го има като се скъса тампона.
Поздрави!
като ви изчетох всичките мнения стигнах до едно единствено заключение този проблем идва от тампоните на горните криви носачи колега ,получава се това познато на всички сеене или дърпа или наляво или на дясно зависи кой тампон е скъсан ,при мен беше левия и дърпаше надясно,тъй като се беше получило някакво разместване и от там се получава цялата тази гадост ,а колегата с този проблем където толкова време го влачеше не е споменал дали и някакво тресене получава във волана между 80-90км тъй като и този проблем го има като се скъса тампона.
Поздрави!

Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТА
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТА

http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)
- Роджър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
- Детайли за колата: E34 520i 24v
Шарнирен болт на ляв носач. При спиране дърпа в ляво, а при ускоряване не дърпа на никъде, защото е със задно предаване. Ако беше с предно, при ускоряване щеше да дърпа на дясно.
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Аз да използвам темата на колегата за да попитам .... При мен при рязко спиране от 200 км до 0 се чува едно гадно бучене откъм накладките и някак си твърдо е спирането ,а съм с накладки Текстар -нови са на 3 000 км. Дисковете са сменяни преди година и половина . С нови гуми съм - летни на един сезон - този . Когато карам до 140 и натисна за рязко спиране спира меко и не се чува това бучене,но когато карам с 200 зад някой на магистралата и пробвам рязко да спра ,защото предният е намалил се чува това бучене и то само първоначално докато се убие скоростта . Някакви предположения ?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Роджър написа:Шарнирен болт на ляв носач. При спиране дърпа в ляво, а при ускоряване не дърпа на никъде, защото е със задно предаване. Ако беше с предно, при ускоряване щеше да дърпа на дясно.
Колега това ми звучи доста смешно , извинявай.Излиза че като е с предни задвижващи колела колата управлението е на задните ли

- Роджър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
- Детайли за колата: E34 520i 24v
от vladobate » 12 Сеп 2012, 0:43
Роджър написа:
Шарнирен болт на ляв носач. При спиране дърпа в ляво, а при ускоряване не дърпа на никъде, защото е със задно предаване. Ако беше с предно, при ускоряване щеше да дърпа на дясно.
Колега това ми звучи доста смешно , извинявай.Излиза че като е с предни задвижващи колела колата управлението е на задните ли , демек "обратните" ( тия с предно ) дърпат на другата посока . И болт бил той и ябълковиден няма как да дърпа виж нещо друго може , нека да бъдем точни в изказванията си .ПС: ако на кола с предно задвижване се спука предна лява гума ще започне да "дърпа" надясно , защото е с предно , а ако е със задно наляво .
Извинен си , колега и можеш да се смееш колкото искаш, до три пъти, като на виц... От това, което си написал, излиза , че не си разбрал смисъла, вероятно защото не съм го обяснил подробно. Или приемаш, че това може да бъде вярно и започваш да мислиш защо е така, или задаваш коректен въпрос, или се смееш на воля...
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.
Здравейте колеги,аз имах този проблем.Започнах с носачи (бяха си заминали) и нищо. Смених дискове и накладки АТЕ двойно вентилирани...същата работа,от задната страна пак АТЕ сложих и пак нищо.Кормилни щанги,паразитен хебел и какво ли не...същата работа. Отидох в пункт за прегледи при познати...и двете от дясно държаха по слабо. Разглобяване на четирите апарата,почистване,смазване и...от 220 до 0 колата спи.
Само да кажа,че всички маншончета и гумички си бяха в добро състояние,едното буталце на преден ляв апарат работеше по трудно и го почистих,ама водачите бяха адски зле. Когато са ми сменяли накладките и дисковете са ме претупали на бързо и аре.
Дано да помогна с мнението си.
Поздрави,
Мариян
Само да кажа,че всички маншончета и гумички си бяха в добро състояние,едното буталце на преден ляв апарат работеше по трудно и го почистих,ама водачите бяха адски зле. Когато са ми сменяли накладките и дисковете са ме претупали на бързо и аре.
Дано да помогна с мнението си.
Поздрави,
Мариян
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5